EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός ψάχνει το... καρέ με τον Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός ψάχνει το... καρέ με τον Μπαρτζώκα
EUROKINISSI

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Μόσχα την Χίμκι (19:00, NS2, Live Blog από το Sport24.gr) και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θέλει να ανέβει στο 14-5 κάνοντας το 4/4 απέναντι στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η 4η... διαβολοβδομάδα της EuroLeague ολοκληρώνεται για τον Ολυμπιακό στη Ρωσία, όπου οι "ερυθρόλευκοι" θα κοντραριστούν με την Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (19:00, NS2, Live Blog από το Sport24.gr). Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία έχει κάνει το 7/7 μέχρι στιγμής στις "διαβολοβδομάδες", αναζητά την 14η νίκη της στην κανονική διάρκεια της φετινής EuroLeague, ενώ το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται 10-8.

Ο Ελληνας κόουτς της Χίμκι αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς το 2012 διαδέχθηκε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και παρέμεινε... κάτοικος Πειραιά ως το "καλημέρα" της σεζόν 2014-15. Οι Πειραιώτες έχοντας τον νυν κόουτς της ρωσικής ομάδας στο "τιμόνι" τους κατέκτησαν την EuroLeague (2013) και Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013), αλλά έμειναν μακριά από τους υπόλοιπους τίτλους και μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2014, η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφού έκανε ένα διάλειμμα για λίγους μήνες από τους πάγκους, το καλοκαίρι του 2015 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λοκομοτίβ Κουμπάν, την οποία οδήγησε στο πρώτο και μοναδικό ως σήμερα, Final Four της ιστορίας της (2015). Οι δρόμοι του Ολυμπιακού με τον Ελληνα κόουτς δεν διασταυρώθηκαν την σεζόν 2015-16, αλλά δεν συνέβη το ίδιο την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ελληνας κόουτς το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε στη Βαρκελώνη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, την οποία ο Ολυμπιακός νίκησε δυο φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις την περσινή σεζόν. Η αρχή έγινε στο ΣΕΦ, όπου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχοντας για... όπλο την άμυνά της επικράτησε των Καταλανών με 59-52 . Η Μπαρτσελόνα μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό πραγματοποίησε την χειρότερη επιθετική της επίδοση στην ιστορία της στην EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει το... καρέ με τον Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός, όμως, πίκρανε την Μπάρτσα και στον β' γύρο της διοργάνωσης, καθώς δραπέτευσε από την Βαρκελώνη με 69-67 παρά το γεγονός πως είχε αγωνιστεί χωρίς τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη. Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε κρατήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος, όμως, στο 35' βρέθηκε στο -6 (64-58). Οι Πειραιώτες, όμως, με οδηγό τον Βαγγέλη Μάντζαρη έκαναν την ανατροπή επικρατώντας τελικά της τότε ομάδας του άλλοτε προπονητή τους.

Τέλος, το... καλό για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Γιώργο Μπαρτζώκα τρίτωσε την φετινή σεζόν στο ΣΕΦ, όπου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague οι Πειραιώτες νίκησαν με 92-75 την Χίμκι. Ο Nίκολα Μιλουτίνοφ έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στο "ζωγραφιστό" με 17 πόντους και 8/8 δίποντα και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη συνδυάζοντας ουσία και θέαμα.

Οι Πειραιώτες εκτιμούν όσα πρόσφερε στην ομάδα τους ο Γιωργος Μπαρτζώκας - τον οποίο έχουν βραβεύσει για την κατάκτηση της EuroLeague το 2013 - αλλά για 40' θα είναι αντίπαλοι με τον Ελληνα προπονητή και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, όπως τόνισε και στο Sport24.gr o Ιωάννης Παπαπέτρου: "Ο κόουτς Μπαρτζώκας ήταν στον Ολυμπιακό κι έχει προσφέρει στην ομάδα. Ηταν εκείνος που με έφερε στον Ολυμπιακό. Η παρουσία του στον πάγκο της Χίμκι δίνει μία ιδιαιτερότητα στην αναμέτρηση, αλλά ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Εμείς πάμε στη Ρωσία για να νικήσουμε. Οποιος και να είναι ο αντίπαλος, ο στόχος μας δεν αλλάζει. Πάντα θα θέλουμε τη νίκη και για αυτή θα αγωνιστούμε και απέναντι στη Χίμκι".

Η... παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Γιώργο Μπαρτζώκα θα συνεχιστεί ή θα βρει τρόπο ο κόουτς της Χίμκι να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη; Το τζάμπολ της αναμέτρησης πλησιάζει και σε λίγες ώρες θα ξέρουμε την απάντηση.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ