EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός προδόθηκε και από την άμυνά του

Ο Ολυμπιακός προδόθηκε και από την άμυνά του
EUROKINISSI

Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην φετινή EuroLeague ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά και οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην Ζάλγκιρις μεταξύ άλλων άφησαν ανεκμετάλλευτο και το μεγάλο τους "όπλο", την άμυνά τους.

Η Ζάλγκιρις έγραψε ιστορία, καθώς ύστερα από 19 χρόνια πήρε την πρόκριση για το Final Four αποκλείοντας τον Ολυμπιακό και πήρε δίκαια το εισιτήριο για να ταξιδέψει στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην προημιτελική σειρά της EuroLeague παρουσίασε πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ, μιας και προδόθηκε και από την άμυνά της.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα, για την οποία φημίζονται οι ερυθρόλευκοι, αλλά στα ματς απέναντι στην Ζάλγκιρις ο βαθμός που πήραν σε αυτόν τον τομέα οι Πειραιώτες ήταν κακός. Ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη άμυνα στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά στα playoffs δεν κατάφερε να ρίξει την Ζάλγκιρις κάτω από τον μέσο όρο της και να την... βραχυκυκλώσει. Η λιθουανική ομάδα στη reqular season σημείωνε κατά μέσα όρο 81,5 πόντους ενώ στα playoffs αύξησε την παραγωγικότητά της στους 84 πόντους ανά παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, το οποίο είχε χαρακτήρα τελικού για εκείνους, δέχθηκαν 51 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, επίδοση που είναι η χειρότερή τους την φετινή σεζόν. Φυσικά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του λιμανιού άφησαν το στίγμα τους και στην αμυντική της συμπεριφορά, καθώς ο αριθμός των λαβωμένων παικτών Πρίντεζης, Παπανικολάου, Τιλί, Μιλουτίνοβ, Στρέλνιεκς, Μπόγρης) του Ολυμπιακού κατά την διάρκεια της σειράς πλησίαζε εκείνον των διαθέσιμων.

Ο Ολυμπιακός, όμως, στην προημιτελική σειρά της EuroLeague δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στον Μπράντον Ντέιβις (μ.ο. 17 π., 4 ριμπ., 1 ασ., 1.3 κλ., 2,3λ., 1,3 κοψ.), ο οποίος αποτέλεσε μία μόνιμη πηγή κινδύνου για την ελληνική ομάδα και με τις εμφανίσεις του δικαίωσε πρόωρα την Ζάλγκιρις για την επιλογή της να τον "δέσει" στο Κάουνας ως το 2020 . Ο Αμερικανός σέντερ είχε προειδοποιήσει τον Ολυμπιακό , ο οποίος δεν κατάφερε επίσης να περιορίσει και την δράση του κινητήριου μοχλού της Ζάλγκιρις, Κέβιν Πάνγκος (μ.ο. 14,5π., 4.8 ασ., 2,3 ριμπ., 0.3 κλ. και 1,5λ.), ενώ στο τρίτο και στο τέταρτο ματς της σειράς ο Παούλιους Γιανκούνας και ο Εντγκάρας Ουλανόβας αντίστοιχα βγήκαν μπροστά για την ομάδα τους.

Οι ερυθρόλευκοι πλέον αρχίζουν να επουλώνουν τις πληγές τους και καλούνται να κάνουν την αυτοκριτική τους, καθώς στα ματς με την Ζάλγκιρις παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Αυτά που πρέπει να διορθώσουν είναι πολλά, ενώ το βασικό ζητούμενο για αυτούς παραμένει να ξεπεράσουν οι λαβωμένοι παίκτες τους τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν, αλλά και στο πως θα δείξουν και πάλι το καλό τους πρόσωπο στο παρκέ. Και για αυτό θα χρειαστούν και την (καλή) άμυνά τους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ