EUROLEAGUE

O Oλυμπιακός περιμένει να ανέβουν οι Ρόμπερτς και Μάντζαρης

O Oλυμπιακός περιμένει να ανέβουν οι Ρόμπερτς και Μάντζαρης

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην EuroLeague και περιμένει την παραπάνω βοήθεια από τους πλέι-μέικερ του, Μπράιαν Ρόμπερτς και Βαγγέλη Μάντζαρη, οι οποίοι δείχνουν επηρεασμένοι από τους τραυματισμούς τους.

Ο Ολυμπιακός προχωράει αήττητος στην EuroLeague, έχει κάνει το "3 στα 3" στην διοργάνωση, αλλά περιμένει την παραπάνω βοήθεια από τους πλέι-μέικερ του. Τόσο ο Μπράιαν Ρόμπερτς, όσο και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, δείχνουν επηρεασμένοι από τους τραυματισμούς τους. Ο πρώτος αντιμετώπισε μία θλάση στον προσαγωγό, ενώ ο δεύτερος γλίτωσε το κάταγμα από το δάχτυλο του ποδιού του.

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν περισσότερο ενεργούς τους δύο πλέι-μέικερ τους, τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία. Σε 2 παιχνίδια στην EuroLeague, ο Μπράιαν Ρόμπερτς μετρά 3/6 δίποντα (50%), είναι εντελώς άστοχος από την περιφέρεια (0/4 τρίποντα), ενώ είναι απόλυτα εύστοχος από την γραμμή των βολών (7/7δ), έχοντας 6.5 πόντους μέσο όρο. Στο κομμάτι της δημιουργίας κάνει καλή δουλειά, έχοντας 3.5 μέσο όρο, διαβάζοντας καλά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, αλλά αναμφίβολα οι Πειραιώτες αναμένουν από εκείνον να τρέξει περισσότερο την ομάδα στο τρανζίσιον και να γίνει περισσότερο επιθετικός στο σκοράρισμα, διεισδύοντας περισσότερο συχνά μέσα στο καλάθι.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος φέτος βλέπει τον εαυτό του να μην ξεκινά πάντα στην βασική πεντάδα, αλλά να έρχεται όλο και πιο συχνά από τον πάγκο, έχει 5.3 πόντους και 1.7 ασίστ ανά παιχνίδι, στα 3 πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Έχει 60% στα δίποντα (3/5), αλλά είναι ιδιαίτερα άστοχος από την περιφέρεια, μετρώντας μόλις 2/14 (14.3%), συν 4/5 βολές (80%). Οι Πειραιώτες περιμένουν από εκείνον να βελτιώσει την ευστοχία του από την περιφέρεια (έχει 37.6% ευστοχία στην EuroLeague στην καριέρα του), να τρέξει και εκείνος περισσότερο την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, να αυξήσει τον μέσο όρο του στις ασίστ, αλλά και να γίνει περισσότερο τολμηρός στα ντράιβ του μέσα στην ρακέτα.

Με τον ερχομό του Βασίλη Σπανούλη στην αγωνιστική δράση, αμφότεροι θα παίξουν δίπλα στον αρχηγό του Ολυμπιακού και αναμφίβολα θα ανεβάσουν την απόδοση τους. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει ταιριάξει εδώ και χρόνια δίπλα στον έμπειρο γκαρντ, ενώ και ο Αμερικανός δείχνει να έχει τα στοιχεία ώστε να "κολλήσει" με τον MVP της EuroLeague για το 2013. Είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς και να βρουν τον ρυθμό τους, έχοντας δίπλα τους και τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος συμπληρώνει το καρέ των γκαρντ στον Ολυμπιακό.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ