EUROLEAGUE

Ο Ντρέιπερ, ο Γουίλιαμς - Γκος και οι άλλοι

Ο Ντρέιπερ, ο Γουίλιαμς - Γκος και οι άλλοι

Ο Ολυμπιακός ψάχνει την αγορά και καλείται να αποφασίσει γρήγορα. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει ορισμένες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν βοήθεια στους "ερυθρόλευκους".

Από την ώρα που ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά και ψάχνει για περιφερειακό, είναι δεκάδες οι παίκτες που έχουν προταθεί στους ερυθρόλευκους. Παράλληλα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξετάζουν πολλές περιπτώσεις ξένων, με την προϋπόθεση να μπορούν να δώσουν κάτι διαφορετικό στην ομάδα και όχι απλά να αποκτηθούν μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το λαϊκό... αίσθημα που απαιτεί εδώ και τώρα μεταγραφή.

Τι ακριβώς ψάχνει ο Ολυμπιακός; Παίκτες στη θέση 1-2 ή ακόμα και 2-3, που είναι εφικτή η απόκτησής του και θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ, αυτό που ενδιαφέρει το τεχνικό τιμ είναι να πρόκειται για καλό παίκτη, που να μπορεί να σταθεί σε μια ομάδα που έχει ως στόχο τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ και την κατάκτηση της EuroLeague.

Βέβαια υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές: να είναι υγιής, καλός αθλητής και να μπορεί να ταιριάξει με το υπάρχον ρόστερ. Για παράδειγμα η περίπτωση του Μπόμπι Μπράουν και του Κιθ Λάνγκφορντ δεν συζητιέται ιδιαίτερα, διότι δεν είναι αθλητικοί γκαρντ και δεν ταιριάζουν με τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακό. Δηλαδή τον Σπανούλη, τον Ρόμπερτς, τον Στρέλνιεκς και τον Μάντζαρη.

Ο (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ) ΝΤΡΕΪΠΕΡ

Μια πολύ καλή περίπτωση για τον Ολυμπιακό είναι ο Ντόντεϊ Ντρέιπερ. Ο Αμερικανός είναι ελεύθερος, αφού πρόσφατα έφυγε από την Ρεάλ Μπέτις. Στα 34 του, ο βραχύσωμος (1.80) πλέι μέικερ με κροατικό διαβατήριο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ισπανικής ομάδας, που παραπαίει στην Liga Endesa. Όμως είχε άλλο ρόλο σε σχέση με αυτό που έκανε τόσο χρόνια σε επίπεδο EuroLeague.

Μην ξεχνάμε ότι από το 2012-'13 και μετά έπαιζε στο κορυφαίο επίπεδο, έχει συμμετοχές σε Final Four με τη Ρεάλ και την Λοκομοτίβ Κουμπάν, πάντα βέβαια σε συμπληρωματικό ρόλο. Κλασικός πλέι μέικερ που κουβαλάει την μπάλα καλά, έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το μακρινό του σουτ και μπορεί να παίξει εξαιρετική περιφερειακή άμυνα. Η Μπέτις τον απέκτησε για να είναι ηγέτης κιόλας, αλλά αυτό το ρόλο δεν είναι σε θέση να τον υπηρετήσει.

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Κρατήστε τώρα αυτό το όνομα, θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος είναι 24 ετών και παίζει στις θέσεις "1" και "2". Ηταν ο ήρωας της Παρτιζάν την Κυριακή, στον τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα. Την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Σερβίας. Εχει ύψος 1.92, είναι εξαιρετικός σκόρερ και έχει ηγετικές ικανότητες.

Δεν είναι ελεύθερος, έχει συμβόλαιο με την Παρτιζάν και την επόμενη σεζόν, όπως και υψηλό μπάι άουτ. Ομως οι Σέρβοι δεν έχουν ελπίδες για πρόκριση στα playoffs της Αδριατικής Λίγκας και ίσως να το σκεφτούν να τον πουλήσουν, αν και εφόσον έχουν την δυνατότητα να γεμίσουν το - άδειο - ταμείο τους.

Υπάρχουν κι άλλοι πλέι μέικερ που θα μπορούσαν να καλύψουν τα "θέλω" του Ολυμπιακού. Ο Τζάστιν Κομπς της ΛεΜαν, ο -ελεύθερος- Που Τζέτερ (παλιότερα είχε απασχολήσει τον Παναθηναϊκό), ο επίσης ελεύθερος Ρας Σμιθ ή και ο Ντομινίκ Τζόουνς, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Κίνα και πήγε μέχρι το Ιράν για να μεγαλώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό.

ΚΡΟΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΟΥΙΜΣ

Πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός κοιτάζει και 2αρια ή 2-3αρια, άλλωστε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι διατεθειμένος να δώσει κι άλλες ευκαιρίες στον Μπράιαν Ρόμπερτς, αλλά δεν δείχνει να θέλει να κάνει το ίδιο με τον Χόλις Τόμπσον. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει για παράδειγμα ο Σόνι Ουίμς. Μέχρι πρόπερσι στην ΤΣΣΚΑ, πέρυσι στην Μακάμπι, φέτος έπαιξε στην Κίνα, αλλά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Παραμένει όμως παίκτης υψηλού επιπέδου. Είναι αυτό που πραγματικά ψάχνει ο Ολυμπιακός; Μπορεί.

Άλλη μία περίπτωση είναι ο ελεύθερος Τζόρνταν Κρόφορντ. Τον ήθελε η ΑΕΚ, δεν μπορούσε όμως να τον περιμένει άλλο και πήρε τον Πάντερ. Είναι κλασικό 2αρι, με ικανότητα στο σκοράρισμα. Βέβαια δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία κι αυτό είναι μείον.

Στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ της Εστουδιάντες, που είναι 2-3άρι και το καλοκαίρι απασχόλησε τον Σφαιρόπουλο...

Αυτές, λοιπόν, είναι ορισμένες από τις περιπτώσεις που απασχολούν ή και θα απασχολήσουν τον Ολυμπιακό. Τι θα γίνει; Αυτό μόνο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οι συνεργάτες του και η διοίκηση της ΚΑΕ το γνωρίζουν. Μέχρι τις 28/2 έχει δικαίωμα μια ομάδα της EuroLeague να προσθέσει παίκτη στο ρόστερ της, οπότε τα όρια στενεύουν.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ