EUROLEAGUE

O Χάκετ στο Sport24.gr: "Όπλο μας η καλή άμυνα"

O Χάκετ στο Sport24.gr: "Όπλο μας η καλή άμυνα"
INTIME SPORTS

Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι, για την ερυθρόλευκη άμυνα, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο του μέσα στην ομάδα.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν με σκορ 73-63, ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε στο Sport24.gr και στο Euroleague Greece. Ο Ιταλός διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του, στάθηκε στην καλή άμυνα που παίζουν οι Πειραιώτες, ενώ έκανε και το σχόλιο του για τον ρόλο του στην ομάδα.

Ο 28χρονος γκαρντ, ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα, πήρε ριμπάουντ, έτρεξε την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, αξιοποιώντας το ταλέντο του στο "ένας εναντίον ενός", ενώ βοήθησε και στο δημιουργικό κομμάτι, τελειώνοντας το ματς με μία γεμάτη στατιστική (9π, 8ρ, 5ασ).

O Χάκετ στο Sport24.gr: "Όπλο μας η καλή άμυνα"
INTIME SPORTS

Η συνέντευξη με τον Ντάνιελ Χάκετ

- Ντάνιελ, ποιο ήταν το "κλειδί" για εσάς στην αναμέτρηση ώστε να φτάσετε στη νίκη;

"Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια κενά στο παιχνίδι μας, αλλά το "μυστικό" ήταν πως δεν ξεφύγαμε από το πλάνο μας στη συνέχεια. Συνεχίσαμε να παίζουμε πιεστική και επιθετική άμυνα, απλά στη συνέχεια ήταν θέμα χρόνου να μας μπουν και τα σουτ. Ήμασταν αρκετά άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος τρέξαμε περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και φυσικά βάλαμε ορισμένα μεγάλα σουτ τα οποία μας έδωσαν προβάδισμα στο σκορ, αλλά και καλή ψυχολογία. Κάναμε μία καλή προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας και θα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε".

O Χάκετ στο Sport24.gr: "Όπλο μας η καλή άμυνα"
INTIME SPORTS

- Το πρώτο σας ημίχρονο δεν ήταν καλό, αλλά στο δεύτερο δείξατε βελτίωση, τι είπατε στα αποδυτήρια;

"Kαταρχάς ξέραμε πως αυτό το παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο για εμάς, γιατί το Μιλάνο ήθελε πάρα πολύ αυτό το αποτέλεσμα ώστε να περάσει στην επόμενη φάση. Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία αποφασισμένη ομάδα που θα τα δώσει όλα για να νικήσει. Υπήρξαν φάσεις που έπαιξαν σκληρά, αλλά κάναμε και εμείς το ίδιο. Στην αρχή, όπως είπα, ήμασταν κάπως νευρικοί στην επίθεση, χάσαμε ορισμένα εύκολα καλάθια, ήμασταν και κάπως άτυχοι σε κάποιες φάσεις. Ίσως δεν ήμασταν και όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε. Στο ημίχρονο, απλά, είπαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ακόμη πιο πιεστική άμυνα, τρέξαμε περισσότερο, βάλαμε τα σουτ και φτάσαμε στη νίκη".

O Χάκετ στο Sport24.gr: "Όπλο μας η καλή άμυνα"
INTIME SPORTS

- Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Είναι για εσάς το μεγάλο σας "όπλο" στη φετινή σεζόν;

"Όσο καλά και αν παίζεις στην επίθεση, αν δεν παίξεις άμυνα δεν μπορείς να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Η άμυνα είναι πάντα το πιο σημαντικό κομμάτι. Η καλή άμυνα που μπορούμε να παίξουμε είναι όντως για εμάς το μεγάλο μας "όπλο" φέτος. Τουλάχιστον ένα από τα "όπλα" μας, γιατί θεωρώ πως έχουμε δυνατότητες και στην επίθεση. Είναι ένας από τους κανόνες μας το να παίζουμε καλή άμυνα, κρατώντας τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ. Η άμυνα είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς και μπορώ να πω πως λειτουργούμε καλά σαν σύνολο σε αυτό το κομμάτι. Πιέζουμε πάνω στην μπάλα, είμαστε επιθετικοί πάνω στην μπάλα, αρκετές φορές πιέζουμε σχεδόν σε ολόκληρο το γήπεδο, βγάζουμε ενέργεια, σκληράδα, τρέχουμε, κάνουμε καλές κινήσεις στις αλλαγές στην άμυνα και γενικότερα μας αρέσει να δυσκολεύουμε τον αντίπαλο ακόμη και να σουτάρει. Νομίζω πάντως πως μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερη άμυνα και θα πρέπει σε αυτό το κομμάτι να είμαστε πάντα συνεπείς. Να είμαστε συνεπείς στα καθήκοντα μας και στο πλάνο μας".

O Χάκετ στο Sport24.gr: "Όπλο μας η καλή άμυνα"
INTIME SPORTS

- Η πρώτη θέση στον όμιλο τι σημαίνει για εσάς;

"Όχι, δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο αυτό για εμάς. Μας δίνει ικανοποίηση, προσφέρει καλή ψυχολογία, είναι όμορφο το να κερδίζεις, αλλά από εκεί και πέρα δεν σου δίνει κάποιο προνόμιο στο TOP-16. Τότε σχεδόν όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε, αυτό που σκεφτόμαστε τώρα είναι το επόμενο παιχνίδι μας, εναντίον της ΑΕΚ".

O Χάκετ στο Sport24.gr: "Όπλο μας η καλή άμυνα"
INTIME SPORTS

- Πραγματοποίησες μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στο Μιλάνο, έχει ανέβει η απόδοση σου, παίρνεις και περισσότερες πρωτοβουλίες, ποιος είναι ο ρόλος σου και τι θέλει ο κόουτς από εσένα;

"Όταν έρχεσαι σε μία καινούρια για σένα ομάδα, θέλεις χρόνο για να βρεις τον ρυθμό σου, θέλεις χρόνο ώστε να εμπεδώσεις καλά τον ρόλο σου μέσα στο σύνολο, μαθαίνοντας και ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Όσο λοιπόν περνάει ο καιρός, νιώθω όλο και πιο άνετα μέσα στην ομάδα, μαθαίνω τους συμπαίκτες μου, με καταλαβαίνουν και εκείνοι, βρίσκω τα πατήματα μου, τις κινήσεις μου και όντως σιγά-σιγά παίρνω όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση. Κάνω πάντως ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, ακολουθώντας το πλάνο και την τακτική μας. Από μένα θέλει να βοηθάω σε όλους τους τομείς, σε άμυνα, δημιουργία και επίθεση. Και αυτό προσπαθώ να κάνω. Ο κόουτς θέλει από εμένα να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, να βελτιώνομαι και να κάνω σωστά την δουλειά μου μέσα στο γήπεδο. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ