EUROLEAGUE

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πήρε την μπάλα στα χέρια του

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πήρε την μπάλα στα χέρια του

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έχει κάνει το βήμα μπροστά, πήρε την μπάλα στα χέρια του και η αγωνιστική του βελτίωση έχει ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό σε σκορ και δημιουργία.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν... εξαφανισμένος. Ήταν άτολμος στην επίθεση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι δίχως πόντο (με 0/2 δίποντα και 0/1 τρίποντα), με τις 3 ασίστ να είναι η μόνη "όαση" στο παιχνίδι του. Γενικότερα, μέχρι εκείνο το σημείο, ο Λετονός γκαρντ ήταν συγκρατημένος. Δεν συμμετείχε ενεργά στο κομμάτι της δημιουργίας και δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα, όντας υποτονικός. Σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε με τον παίκτη που βλέπαμε στην Μπάμπεργκ τα τελευταία χρόνια και ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έπαιρνε από εκείνον αυτά για τα οποία ήρθε να δώσει.

Στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, όμως, άρχισε να βγαίνει μπροστά, παίζοντας μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να του τονίζει πως πρέπει να γίνει περισσότερο επιθετικός στο παιχνίδι του. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του στο Sport24.gr για το πως ένιωθε και συμπεριφερόταν στο ξεκίνημα της σεζόν στην ομάδα του Πειραιά, με αποτέλεσμα να δείχνει αδρανής: " Κάποιες φορές ξέρεις λειτουργούσα λίγο και σαν θεατής. Έμενα λίγο στην άκρη και έβλεπα την ομάδα πως λειτουργεί, πως κινείται, για να την μάθω καλύτερα. Παρατηρούσα τις λεπτομέρειες".

Ο Στρέλνιεκς βρίσκει ρυθμό από την περιφέρεια

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πήρε την μπάλα στα χέρια του

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό άρχισε να παίρνει μπρος, τελειώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους (3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές) και 1 ασίστ, αλλά η απόδοση του δεν καρποφόρησε, καθώς ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ από τους "πράσινους". Είχε αρχίσει όμως να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του, κάτι που φάνηκε και στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Άρη στην Θεσσαλονίκη, όταν με το δικό του αγωνιστικό ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, οι Πειραιώτες πήραν την νίκη-πρόκριση στον τελικό, με τον Λετονό γκαρντ να τελειώνει το ματς έχοντας 12 πόντους με 3/5 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός βιώνει μία δύσκολη αγωνιστική περίοδο, μία μίνι-κρίση, ύστερα από δύο σερί ήττες από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, εμφανίζοντας ξεκάθαρο αγωνιστικό πρόβλημα όχι μόνο στην επίθεση (είχε περίπου 56 πόντους μέσο όρο κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Άρη και Παναθηναϊκό), αλλά και στον τομέα της δημιουργίας. Το εκτός ματς με την Φενέρμπαχτσε ήταν δύσκολο και απαιτητικό, αλλά τέτοιου είδους παιχνίδια ταυτόχρονα γεμίζουν με έξτρα κίνητρο τους παίκτες και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περίμενε αρκετούς από αυτούς να βγουν μπροστά.

Το αγωνιστικό του "μπαμ" κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πήρε την μπάλα στα χέρια του

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς κάνει το βήμα μπροστά κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, παίρνει 32 λεπτά συμμετοχής από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και ο Λετονός γκαρντ είναι εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του στο "διπλό" επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Παίζει μπάσκετ με αυτοπεποίθηση, παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση, διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι, συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, μοιράζει απλόχερα ασίστ στους συμπαίκτες του, τρέχει περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο και εκτελεί χωρίς δισταγμό, δίχως δεύτερες σκέψεις, όχι μόνο όταν θα βρεθεί ελεύθερος, αλλά και μετά από ντρίμπλα.

Η εξαιρετική του απόδοση μετουσιώνεται σε 16 πόντους με 1/2 δίποντα και 4/7 τρίποντα, συν 2/2 βολές, ευστοχώντας και στο μεγάλο σουτ στην παράταση με το οποίο "σκότωσε" τους Τούρκους (έκανε το 81-90 στα 52'' πριν το τέλος). Σε όλα προσθέστε 4 ασίστ, αλλά και 5 λάθη, δείγμα όμως του πόσες φορές όμως πέρασε η μπάλα από τα χέρια του, αλλά και των αρκετών αποφάσεων που πήρε στο παρκέ.

Πλέον, προσφέρει στον Ολυμπιακό αυτά για τα οποία τον απέκτησε

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς πήρε την μπάλα στα χέρια του

Ο ενεργός Γιάνις Στρέλνιεκς είναι ξεκάθαρο πως ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Για το έξυπνο διάβασμα του αντιπάλου, για τις δημιουργικές του αρετές (κυρίως στο σετ-παιχνίδι) και για την εκτελεστική του δεινότητα από την περιφέρεια τον απέκτησαν οι Πειραιώτες και πλέον οι "ερυθρόλευκοι" παίρνουν στο παρκέ από εκείνον τα θετικά του στοιχεία.

Έχοντας βρει ρυθμό, αλλά και ψυχολογία, συνεχίζει στα ίδια επίπεδα και με τον Ερυθρό Αστέρα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της οργάνωσης. Σε 23 λεπτά αγώνα δεν χάνει σουτ, έχοντας 9 πόντους με 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 2/2 βολές, μοιράζοντας 5 ασίστ πάρε-βάλε στους συμπαίκτες του, με μόλις 1 λάθος. Ακόμη και στον Ρόδο κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων του στο περιφερειακό σουτ και στη δημιουργία (14 πόντοι, 1/1 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 5 ασίστ), δείχνοντας πως βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση. Ο Λετονός γκαρντ, πλέον, εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη όταν έχει την μπάλα στα χέρια του.

Στην περσινή χρονιά με την Μπάμπεργκ, ολοκλήρωσε την σεζόν έχοντας 11.7 πόντους (58.1% δίποντα, 45.9% τρίποντα, 89.2% βολές) και 3.5 ασίστ, σε 25 λεπτά συμμετοχής. Φέτος με τον Ολυμπιακό, σε 8 αγωνιστικές, έχει μέσο όρο 8.9 πόντους (50% δίποντα, 48.3% τρίποντα, 100% βολές) και 2.5 ασίστ, με την στατιστική του στα 3 τελευταία ματς (με ΠΑΟ, Φενέρ, Ερ. Αστέρα) να αριθμεί: 14.3 πόντοι, 6/9 δίποντα (66.5%), 8/13 τρίποντα (61.5%), 7/7 βολές (100%) και 3.3 ασίστ ανά παιχνίδι (4.5 με Φενέρμπαχτσε και Ερ. Αστέρα).

Σε VIDEO η εμφάνιση του Γιάνις Στρέλνιεκς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ