EUROLEAGUE

O απολογισμός του Ολυμπιακού στην EuroLeague των μικρών

O απολογισμός του Ολυμπιακού στην EuroLeague των μικρών
OLYMPIACOS BC

Η ομάδα U18 του Ολυμπιακού επέστρεψε στο τουρνουά των μικρών της EuroLeague ύστερα από 11 χρόνια και το Sport24.gr καταγράφει την παρουσία της στο "Adidas Next Generation".

Η ομάδα του U18 του Ολυμπιακού για πρώτη φορά από το 2007 και δεύτερη συνολικά στην ιστορία της, αγωνίστηκε στο "Adidas Next Generation" και το πρόσημο της συμμετοχής της στο τουρνουά που διεξήχθη στο Μόναχο (9-11/2) ήταν θετικό.

Το καλοκαίρι του 2015 αποτέλεσε ορόσημο για τα "ερυθρόλευκα" τμήματα υποδομής, καθώς το "τιμόνι" του αναπτυξιακού προγράμματος πέρασε στα χέρια του Νίκου Κεραμέα και 2,5 χρόνια μετά η ομάδα U18 του Ολυμπιακού συμμετείχε ξανά στο τουρνουά των μικρών της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Μόναχο με δύο νίκες και ισάριθμες ήττες και παίρνοντας την 4η θέση της διοργάνωσης, καθώς έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό. Ο Ολυμπιακός στην α' φάση του τουρνουά ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου , νίκησε την Μπάμπεργκ και την Ρεάλ Μπέτις και τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου του, καθώς στην τριπλή ισοβαθμία με τις γερμανικές ομάδες, έχασε την πρωτιά για έναν πόντο από τους οικοδεσπότες. Οι "ερυθρόλευκοι" στον μικρό τελικό δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Άλμπα Βερολίνου , αλλά από το ταξίδι τους στην Γερμανία και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, έχουν μόνο να κερδίσουν.

"Μετά από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός συμμετείχε ξανά σε τουρνουά της Ευρωλίγκας, θέλοντας να κάνει γνωστό πως στις μικρές ηλικίες δίνει μεγάλη προσοχή και σε επίπεδο ομάδας, αλλά και σε επίπεδο ατομικού ταλέντου. Τις τρεις μέρες που βρεθήκαμε στο Μόναχο είχαμε μια αξιοπρεπή παρουσία. Κάναμε δύο νίκες και δύο ήττες. Τα αποτελέσματα, αλλά και η απόδοση της ομάδας μας δίνουν την ελπίδα να έχει μια ξεχωριστή οντότητα στις μικρές ηλικίες ο Ολυμπιακός και σε δεύτερο χρόνο να βγουν κάποια ταλέντα που θα ενσωματωθούν και θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο, με την έννοια ότι υπήρχε και μικρή απόσταση μεταξύ των αγώνων. Επίσης, υπήρχε και η δυσκολία ότι ήμασταν ίσως η μοναδική ομάδα που είχαμε γηγενείς παίκτες, με εξαίρεση τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι που έχει γεννηθεί στην Σερβία. Συναντήσαμε μια κατάσταση ασυνήθιστη για εμάς, με την έννοια ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν στο ρόστερ τους παίκτες κυρίως από την Αφρική. Μικρά ταλέντα που πηγαίνουν σε αυτές τις ομάδες σε μικρή ηλικία και στα 15 τους παίρνουν την υπηκοότητα της χώρας που τους φιλοξενεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Την αντιμετωπίσαμε με καλό τρόπο", δήλωσε ο Νίκος Κεραμεύς για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στο "Adidas Next Generation".

Ο... ΠΕΝΤΑΔΑΤΟΣ ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Αρσενόπουλος, ο οποίος έχει πάρει το βάπτισμα πυρός και στην ανδρική ομάδα, τράβηξε τα... φλας πάνω του στο τουρνουά του Μονάχου, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα μαζί με τους Μάριο Νάκιτς, Ουσμάν Γκαρούμπα (Ρεάλ Μαδρίτης), Κίλιαν Μπινάπφλ (Μπάγερν Μονάχου) και Χένρι Ντελ (Μπάμπεργκ) δείχνοντας γιατί ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο του.

O απολογισμός του Ολυμπιακού στην EuroLeague των μικρών
EUROLEAGUE

Ο 18χρονος γκαρντ αποτέλεσε το... βαρύ πυροβολικό του Ολυμπιακού και στο Μόναχο, καθώς σε 4 συμμετοχές είχε μέσο όρο 23,5 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ, 1,8 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ το απόλυτο... highlight του έγινε στην αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ. Ο Αρσενόπουλος σημείωσε 41 πόντους (8/12 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 4/4 βολές) και πραγματοποίησε την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του "Adidas Next Generation" πίσω από τους Ντράγκαν Μπέντερ (43π.) και Μόργκαν Στίλμα (42π.). Επίσης, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης και ο καλύτερος δημιουργός της ομάδας του με 2,8 ασίστ.

Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να επιδείξει σωστή συμπεριφορά και ομαδικό πνεύμα, όταν του ζητήθηκε να να αναφερθεί στο γεγονός πως συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά: "Είναι μια τιμητική διάκριση για εμένα, όμως, την αποδίδω στους συμπαίκτες μου και την ομαδική δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα. Χωρίς τα παιδιά δεν θα μπορούσα να καταφέρω κάτι. Δεν το λέω τυπικά. Αυτό το βραβείο δεν ανήκει μόνο σε εμένα, αλλά σε όλη την ομάδα. Επαναλαμβάνω πως είναι ομαδική η προσπάθεια, όχι ατομική ".

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΚΟΥΣΕΦΣΚΙ

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι έναν χρόνο μικρότερος από πολλούς από τους συμπαίκτες του - καθώς έχει γεννηθεί το 2001 - αλλά μαζί με τον Νίκο Αρσενόπουλο είναι οι πιο "εμπορικοί" από τους… ερυθρόλευκους πιτσιρικάδες. Ο ταλαντούχος γκαρντ - φόργουορντ αντικρίζει την γη από 211 εκατοστά και στο Μόναχο συγκέντρωσε αρκετά βλέμματα πάνω του παρότι εξαιτίας μίας ίωσης δεν αγωνίστηκε στον μικρό τελικό. Ο Ποκουσέφσκι είχε μέσο όρο 10 πόντους, 4,7 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2,3 λάθη και 1 τάπα αποδεικνύοντας γιατί αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ για το μέλλον.

O απολογισμός του Ολυμπιακού στην EuroLeague των μικρών
OLYMPIACOS BC

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΕΡΔΗ

Επίσης, πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ανδρέα Τσουμάνης, ο οποίος μαζί με τους Νίκο Αρσενόπουλο, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Γιώργο Μπαλή και Ανδρέα Ρουμελιώτη το καλοκαίρι συμμετείχαν σε μέρος της προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού. Ο 17χρονος φόργουορντ είχε μέσο όρο 9 πόντους και 8 ριμπάουντ και μαζί με τον Αμάρ Σίλα (Ρεάλ Μπέτις) μοιράστηκαν την 2η θέση στη λίστα με τους καλύτερους ριμπάουντερ πίσω από τον Τόμας Μπαλτσιούνας της (Μπέτις), ενώ ο Γιώργος Μπαλής με 2,5 κλεψίματα ανά παιχνίδι βρέθηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας (μαζί με τον Μπαλτσιούνας).

Η ομάδα U18 του Ολυμπιακού επιστρέφει από το Μόναχο έχοντας πολλές εμπειρίες, οι οποίες μόνο πολύτιμες μπορούν να φανούν για τα μέλη της. Το ομολόγησαν άλλωστε και οι πρωταγωνιστές...

O απολογισμός του Ολυμπιακού στην EuroLeague των μικρών
OLYMPIACOS BC

"Είχαμε καλές στιγμές, είχαμε και δύσκολες στιγμές. Είμαι ευχαριστημένος για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά και αυτό το τριήμερο θα μας βοηθήσει να ετοιμαστούμε για την τελική φάση του πρωταθλήματος που γίνεται στον Πειραιά, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν, τους υγιείς και τους τραυματίες, αλλά και τους απόντες, καθώς κάποια παιδιά έμειναν πίσω. Νομίζω πως χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα για να μπορέσουμε να φέρουμε κάποια αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό", είπε ο Νίκος Κεραμεύς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Νίκος Αρσενόπουλος στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά:

"Για όλους μας ήταν μια φοβερή εμπειρία. Είδαμε πως είναι το υψηλότερο επίπεδο στην ηλικία μας και είναι δεδομένο πως οι εικόνες που πήραμε από αυτό το τουρνουά θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, για να βελτιωθούμε και να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Πριν έρθουμε στο Μόναχο δεν είχαμε εικόνα για το τί θα αντιμετωπίσουμε. Παρόλα αυτά είχαμε μια αξιοπρεπή παρουσία... Χάσαμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό, ενώ η 4η θέση που καταλάβαμε είναι μια σχετικά ικανοποιητική θέση. Ανεξάρτητά, πάντως, από την τελική κατάταξη, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο είναι οι εμπειρίες που κερδίζεις".

Το ταξίδι στο Μόναχο των U18 του Ολυμπιακού για το "Adidas Next Generation" ολοκληρώθηκε, αλλά για τα μέλη της ομάδας του ακολουθούν κι άλλα πολλά... ταξίδια, αρκεί να έχουν υπομονή, επιμονή και να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά.

Photo Credits: Olympiacso BC - EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ