EUROLEAGUE

Ντάνστον: "Είμαστε απειλή, για όλους"!

Ντάνστον: "Είμαστε απειλή, για όλους"!

Το Weekly Show της Euroleague κάλεσε τον Μπράιαντ Ντάνστον να εξηγήσει τι κάνει τον Ολυμπιακό τόσο καλό στην άμυνα. Τι έμαθαν οι "ερυθρόλευκοι" πέρυσι από τη Ρεάλ και τι θα κάνουν φέτος (video).

Αν οι άμυνες δίνουν τα πρωταθλήματα, η χρονιά του Ολυμπιακού είναι πολλά υποσχόμενη, αν κρίνουμε από τα όσα έχει καταφέρει έως τα μέσα της διαδρομής, στο ΤΟΡ16. Είναι οι καλύτεροι του είδους, επιτρέποντας στους αντιπάλους τους μόλις 70 πόντους -και αυτό ενώ έχει στον όμιλο του τρεις από τις καλύτερες επιθετικές ομάδες της αγωνιστικής περιόδου.

Στη μέση της όλης ιστορίας, είναι ο "καλύτερος αμυντικός" της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος ξέρει πολύ καλά πως αυτό το στοιχείο (η άμυνα) είναι ο θεμέλιος λίθος της φιλοσοφίας που έχει η ομάδα του.

" Η άμυνα σημαίνει τα πάντα για εμάς. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του αγώνα και μπορεί να σε βοηθήσει να 'χεις όλο και καλύτερη επίθεση. Ο προπονητής μας κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να διασφαλίσει πως όλοι είμαστε συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα, ότι όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της άμυνας. Ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε από τη στιγμή που ήλθε εδώ και είναι κάτι που "δουλεύει" για εμάς".

Ως ρούκι στη Euroleague πέρυσι, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις. Κυρίως σταματούσε τους αντιπάλους του, έχοντας τις περισσότερες τάπες από όλους και τα πιο πολλά κλεψίματα από κάθε άλλον σέντερ. Εξ ου και αναδείχθηκε "καλύτερος αμυντικός" από τους κόουτς της διοργάνωσης.

" Ήταν απίστευτο. Ήταν κάτι που δεν περίμενα. ΟΚ, πίστευα ότι παίζω αρκετά καλή άμυνα, αλλά δεν περίμενα πως θα με επιλέξουν για αυτό το βραβείο. Ήταν τιμή μου, δίχως αμφιβολία. Ελπίζω να... κρατήσω αυτό το βραβείο και φέτος".

Για την ακρίβεια, ομολόγησε πως χρησιμοποιεί αυτή τη διάκριση ως κίνητρο για να μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του, ό,τι καλύτερο έχει. "Ε πειδή όλοι με βλέπουν, με αντιμετωπίζουν ως έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της Euroleague, ξέρω πως... πρέπει να δικαιώνω τις προσδοκίες τους, όσο είμαι στο παρκέ. Φυσικά, η ουσία όσων κάνουμε είναι το σύνολο. Θέλω να νικώ".

Ο Ολυμπιακός πέρυσι έχασε στο πέμπτο ματς των πλέι οφ (με τη Ρεάλ) την πρόκριση στο Final Four του Μιλάνου. " Νιώθω πως δεν αποκλειστήκαμε, για κάποιο λόγο τακτικής. Μείναμε από... βενζίνη. Αυτό είναι κάτι που δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί φέτος. Δουλεύουμε επ' αυτού, σε κάθε προπόνηση. Δουλεύουμε σκληρά και όλα θα είναι διαφορετικά, αυτή τη χρονιά".

Πλέον πιστεύει πως η ομάδα του έμαθε το απαραίτητο μάθημα, για να κάνει το επόμενο βήμα. "Κατ' αρχάς, πρέπει να έχουμε υπομονή. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη, με πολλά παιχνίδια. Δεν γίνεται να παίζεις καλά, σε κάθε ματς. Πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας, να προσπαθούμε να δίνουμε στον εαυτό μας χρόνο, να παίζει καλά. Ενδεχομένως να μην ξεκινήσεις καλά, ίσως να μην τελειώσεις όπως θες. Πάντα όμως, θα πρέπει ενόσω είσαι στο παρκέ, να 'χεις ένα διάστημα στο οποίο δίνεις όλη σου την ενέργεια".

Φέτος είναι επίσης στη λίστα των καλύτερων στις τάπες και των σέντερ που έχουν τα περισσότερα κλεψίματα. Αυτό όμως, που τον κάνει υπερήφανο είναι ό,τι κάνει ο Ολυμπιακός και τον κάνει επικίνδυνο, όπως προχωρά η σεζόν. " Από την αρχή δουλέψαμε πολύ στην άμυνα και πλέον είμαστε "απειλή" για κάθε ομάδα που συναντάμε".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ