EUROLEAGUE

Μπιρτς: "Ο Ολυμπιακός θα με στείλει στο ΝΒΑ"

Μπιρτς: "Ο Ολυμπιακός θα με στείλει στο ΝΒΑ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κεμ Μπιρτς φιλοξενήθηκε στον OTE TV και μίλησε για τους λόγους που είπε το "ναι" στον Ολυμπιακό, την... ανάγκη να κατακτήσει τίτλους με τους "ερυθρόλευκους", αλλά και τον απώτερο στόχο του: το ΝΒΑ (VIDEO).

Στην εκπομπή "Pick & Roll" του ΟΤΕ TV φιλοξενήθηκε ο Κεμ Μπιρτς την Τρίτη (8/11), όπου μίλησε για τον Ολυμπιακό και τα σχέδια που κάνει στην καριέρα του. Ο 24χρονος σέντερ των "ερυθρολεύκων" αναφέρθηκε τόσο στους λόγους που τον έπεισαν να πει το "ναι" στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όσο και στη δίψα που έχει να κατακτήσει τα πάντα με τη φανέλα των Πειραιωτών. Εξήγησε μάλιστα πως θεωρεί ότι μέσα από τη διαδικασία εξέλιξης του Ολυμπιακού μπορεί να καταλήξει στο ΝΒΑ, ενώ αναφέρεται στην εμπειρία από την παρουσία του στην εθνική ομάδα του Καναδά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους λόγους που ήρθε στον Ολυμπιακό: " Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα τα κερδίσουμε όλα γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και τον εαυτό μου. Επομένως ο στόχος είναι να φτάσουμε μέχρι τους τίτλους, τίποτα λιγότερο. Νιώθω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλή παράδοση, πολλοί ψηλοί έχουν έρθει εδώ και στη συνέχεια έκαναν μεγάλα πράγματα. Είναι καλό για παίκτες σαν εμένα, σαν τον Πατ (Γιανγκ) τον Οθέλο (ΧάντεΡ) με τους οποίους μοιάζουμε στο στιλ παιχνιδιού, γιατί είμαστε παίκτες που παίζουμε πάνω από τη στεφάνη. Γι αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό".

Για τους προσωπικούς του στόχους: " Θέλω να κερδίσω ένα πρωτάθλημα γιατί αυτό αντανακλά καλά σε σένα και την ομάδα. Αυτό έχω τώρα στο μυαλό μου, να κατακτήσω τίτλους".

Για τις εντυπώσεις του από την ομάδα: " Παίζω μαζί με πολλούς βετεράνους παίκτες. Ο Σπανούλης είναι εξαιρετικός, ο Πρίντεζης το ίδιο, ο Παπανικολάου. Όλοι οι Έλληνες παίκτες είναι εξαιρετικοί, οι Αμερικανοί το ίδιο. Νιώθω πολύ άνετα εδώ. Πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν είσαι στο ΝΒΑ, δεν είσαι επιτυχημένος. Διάλεξα ωστόσο, αυτήν την ομάδα, γιατί πιστεύω ότι μπορεί να με πάει στο ΝΒΑ".

Για την εμπειρία του από την εθνική ομάδα του Καναδά: " Για πολλά παιδιά αποτελούμε πρότυπο πλέον. Ξέρουν ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους, να πάνε στις ΗΠΑ για να φοιτήσουν σε ένα κολέγιο και να επιλεχθούν ανάμεσα στους κορυφαίους. Βάλαμε ψηλά τον πήχη και πλέον πολλά παιδιά από τον Καναδά ακολουθούν το παράδειγμά μας. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το Προολυμπιακό στη Μανίλα, αλλά η Γαλλία το ήθελε περισσότερο. Είχε πολλούς βετεράνους και έπαιξε πιο σκληρά από εμάς. Νιώθω πάντως ότι μπροστά μας έχουμε πολλές ευκαιρίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους επόμενους ο Καναδάς θα είναι παρών. Πέρσι ήμασταν άτυχοι, αλλά κάναμε ένα βήμα μπροστά. Θα προσπαθήσουμε ξανά να πετύχουμε τον στόχο μας".

Για την ανάμειξη του Στιβ Νας σε αυτή: " Είναι εκπληκτικό αυτό. Ο Στιβ Νας είναι ένας θρύλος και είμαι χαρούμενος που βοηθά την εθνική ομάδα. Δεν είχαμε επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πλέον θα έχουμε χάρη και σε αυτόν".

Για την πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ: " Νομίζω πως κινείται προς την κατεύθυνση του ΝΒΑ. Με τα χαμηλά σχήματα που έχουν τέσσερις γκαρντ και έναν ψηλό ή τεσσάρι που “βγαίνει” στην περιφέρεια. Με σέντερ που δεν είναι πολύ ψηλοί, με παίκτες που μπορούν να τρέξουν το γήπεδο, να πάρουν ριμπάουντ και να τελειώσουν τις φάσεις με πάσες πάνω από τη στεφάνη. Αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία οδεύει το ΝΒΑ και το ίδιο ισχύει για την Ευρώπη".

Για τον Άντονι Μπένετ, με τον οποίο συνυπήρξε στο κολέγιο: " Ο Άντονι ήταν άτυχος στο Κλίβελαντ. Δεν του έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη και τον έδιωξαν μετά τον πρώτο χρόνο. Τον ξέρω όμως, και γνωρίζω ότι είναι πολύ καλός παίκτης. Όταν νιώσει αυτοπεποίθηση, είναι ασταμάτητος. Δεν νιώθω πως είμαστε ίδιοι παίκτες. Πιστεύω πως αμφότεροι έχουμε ταλέντο, αλλά εκείνος είναι περισσότερο σκόρερ, ενώ εγώ είμαι πιο πολύ αμυντικός παίκτης".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ