EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Game 3 με την Ζάλγκιρις

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός, διασύρθηκε από την Ζάλγκιρις στο Game 3 της σειράς και βρίσκεται πίσω με 2-1. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην αναμέτρηση του Κάουνας.

Ταξίδεψε στο Κάουνας με στόχο τουλάχιστον μία νίκη, είτε στο Game 3, είτε στο Game 4 της σειράς. Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Ζάλγκιρις, ηττήθηκε ( 80-60 ) και πλέον άπαντες γνωρίζουν πως η αναμέτρηση της Πέμπτης (26/4) έχει χαρακτήρα τελικού καθώς σε ενδεχόμενο νέα ήττα η πορεία των ερυθρόλευκων στην EuroLeague της σεζόν 2017/18 θα ολοκληρωθεί πρόωρα. Αν οι Πειραιώτες κερδίσουν στην Zalgirio Arena, τότε η σειρά θα γυρίσει στο ΣΕΦ για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι από το οποίο θα προκύψει η μία από τις τέσσερις ομάδες του Final Four.

Ο Σπανούλης, αν και άστοχος, ήταν ο μοναδικός έτοιμος γι' αυτόν τον κρίσιμο αγώνα, με τους υπόλοιπους να δίνουν μάχες, αλλά να χάνουν τις περισσότερες από αυτές. Συνολικά οι ερυθρόλεκοι έζησαν ένα εφιαλτικό βράδυ που άφησε πικρή γεύση εν όψει του επόμενου αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός έχει μάθει να "επιβιώνει" όταν όλα είναι εναντίον του και μένει να δούμε αν θα το καταφέρει για άλλη μία φορά. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 παικτών που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος άφησε εκτός αγώνα τους Τολιόπουλο, Γουίλτζερ, Τόμπσον.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 21:49 (8 ranking)

Πήρε την πρώτη επίθεση και έβαλε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης με υπερένταση, πριν αναγκάσει τον Ντέιβις να πατήσει γραμμή στο τρίτο λεπτό. Έδωσε δύο ασίστ και στο 6' αντικαταστάθηκε από τον Μιλουτίνοβ. Γύρισε στο 11' για να μειώσει στον πόντο (25-24) με σουτάκι από μέση απόσταση, γρήγορα όμως γύρισε στον πάγκο. Πενταδάτος στην έναρξη της τρίτης περιόδου, δεν μπορούσε να αμυνθεί με αποτελεσματικότητα, ανάγκασε τον προπονητή του να δώσει ακόμη περισσότερα λεπτά στον τραυματία Μιλουτίνοβ, πριν επιλέξει ένα πιο χαμηλό σχήμα με τον Τιλί στο πέντε. Πολύ κακό βράδυ για τον Αμερικανό, έναν παίκτη με δεδομένη ποιότητα, αλλά και δεδομένες (πολύ σοβαρές) αδυναμίες.

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ

Πήρε 82 δευτερόλεπτα στο τέλος του πρώτου μέρους για να αστοχήσει σε ένα ελεύθερο σουτ τριών πόντων, ήταν στην πεντάδα στην έναρξη της τρίτης περιόδου και στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού αστόχησε σε νέο ελεύθερο μακρινό σουτ. Έδωσε την έξτρα πάσα στο τρίποντο του Παπαπέτρου για το 49-39, όμως στο 23' έκανε αντιαθλητικό φάουλ και αντικαταστάθηκε από τον Μάντζαρη. Έπαιξε λίγο και στα τελευταία λεπτά, όμως δεν μπορεί να βοηθήσει σε αγώνες αυτού του επιπέδου και μόνο με θαύμα θα δούμε κάτι περισσότερο από εκείνον στο Game 4 της σειράς.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 κοψίματα, 1 λάθος σε 24:06 (9 ranking)

Πενταδάτος αντί του ταλαιπωρημένου Παπανικολάου, αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά συνέχισε με βολές για το 4-6, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού με τρία "σκουπόδια". Έπαιξε λίγο στη δεύτερη περίοδο, μπήκε με τρίποντο για το 49-39 στην τρίτη, ήταν δυναμικός στο πίσω μέρος του γηπέδου, αλλά μέχρι εκεί. Αυτός, τουλάχιστον, πάλεψε και δεν παραδόθηκε στους αντιπάλους του.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (3/6 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 8/9 βολές), 2 ασίστ, 1 λάθος σε 22:59 (6 ranking)

Μπήκε στο ματς με 2/2 βολές για το 2-4, αστόχησε όμως στις τρεις πρώτες του προσπάθειες και στο πέμπτο λεπτό έκανε μια λάθος πάσα στον ΜακΛίν που σπατάλησε μια επίθεση. Συνέχισε με 1/2 βολές για το 11-14, είχε άλλα δύο άστοχα τρίποντα από τις γωνίες και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 0/6 προσπάθειες, 1 ασίστ και 1 λάθος. Ξεκουράστηκε για λίγα λεπτά, γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου και πέτυχε το πρώτο του καλάθι για το 42-28. Έβαλε και δεύτερο, δεν είχε όμως δημιουργία και όσο κι αν άντεχε το σκληρό παιχνίδι των Λιθουανών, δεν μπορούσε να ανακόψει τα ξεσπάσματά τους. Στο ημίχρονο είχε 9 πόντους με 2/9 σουτ σε 15:33, ενώ είχε μείνει στη μία τελική πάσα. Στο 26' έβαλε 3/3 βολές για το 53-44, πριν σκοράρει και δίποντο για το 53-46 που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η στατιστική του έγραψε 3/12 σουτ, όμως αυτός ήταν μαζί με τον Παπαπέτρου και τον Ρόμπερτς της πρώτης περιόδου οι μόνοι που προσπάθησαν.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 10:07 (4 ranking)

Έσφιξε τα δόντια και μπήκε στο ματς στο 6', είχε προβλήματα στην άμυνα και το ριμπάουντ, φαινόταν από... χιλιόμετρα πως δεν ήταν έτοιμος για ένα τόσο σκληρό παιχνίδι. Ο Γιασικεβίτσιους το κατάλαβε και τον "χτύπησε", με αποτέλεσμα ο Σφαιρόπουλος να τον τραβήξει γρήγορα στον πάγκο. Σε 5:04, ο Σέρβος είχε ένα λάθος και ένα φάουλ, πριν γυρίσει για το τέλος του πρώτου μέρους και πετύχει τους πρώτους του πόντους με γκολ-φάουλ για το 47-33 στο 19'. Έμεινε εκεί, χωρίς να γνωρίζουμε αν ο προπονητής του επέλεξε να μην τον "φορτώσει" περισσότερο επειδή το ματς είχε κριθεί από νωρίς ή αν απλώς υπήρχε minutes restricion από το ιατρικό team.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 3/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος σε 13:23 (3 ranking)

Είδε το πρώτο δεκάλεπτο από τον πάγκο, μπήκε στο ξεκίνημα του δεύτερου στη θέση του Σπανούλη και γρήγορα κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο. Έβαλε 3/3 βολές για το 23-22 κι αυτοί ήταν οι μοναδικοί του πόντοι σε 4:08 στο πρώτο μέρος. Γύρισε στο 27' και πάλι στη θέση του Σπανούλη, όμως παρασύρθηκε κι αυτός από την συνολική μετριότητα της ομάδας του. Ταλαιπωρημένος, όπως και πολλοί συμπαίκτες του, δεν δείχνει ικανός να κουβαλήσει τον Ολυμπιακό σε αυτή τη φάση της σεζόν.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ σε 13:34 (6 ranking)

Σκόραρε κρίσιμο τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 19-19 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, έπαιξε 7:23 μέχρι το ημίχρονο αλλά δεν πήρε άλλη προσπάθεια, δεν κέρδισε ριμπάουντ, δεν βοήθησε στην άμυνα στην ρακέτα. Se 44 λεπτά στη σειρά, έχει πάρει πέντε ριμπάουντ...

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 24:02 (-2 ranking)

Η στατιστική του δεν έγραψε κάτι στο πρώτο εξάλεπτο, εκτός από ένα κερδισμένο (επιθετικό) φάουλ. Στο 7' αστόχησε σε δύο προσπάθειες στην ίδια κατοχή, γύρισε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, αστόχησε και σε τρίτο εξ' επαφής σουτ, έκανε έρμπολ στο τέταρτο και ήταν πραγματικά σε κακή κατάσταση, κυρίως ψυχολογικά. Άποντος σε 11:40 στο πρώτο μέρος, άνοιξε λογαριασμό με 1/2 βολές στο 25', έμεινε στο ματς όταν η διαφορά ξέφυγε πάνω από τους 20 και έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 36', μετά από επτά άστοχες προσπάθειες. Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι έκανε κακό ματς, όλοι έχουν δικαίωμα σε μια κακή βραδιά, ακόμη και οι κορυφαίοι. Προκαλεί εντύπωση όμως το γεγονός ότι η συμμετοχή του στον αγώνα ήταν εξαιρετικά αμφίβολη και εκείνος έμεινε στον αγώνα όταν όλα είχαν κριθεί, μέχρι να αντικατασταθεί 2:31 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Στους τρεις αγώνες της σειράς έχει 8/26 δίποντα (31%), 1/8 τρίποντα (12.5%) και μόλις 7.7 πόντους ανά 26.5 λεπτά συμμετοχής.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 20:20 (5 ranking)

Άφησε τον Παπαπέτρου να "βγάλει" την πρώτη περίοδο και μπήκε στο ματς στην έναρξη της δεύτερης. Δεν βοήθησε ούτε στην επίθεση (αστόχησε σε lay-up στο 15'), ούτε στην άμυνα σε αυτά τα 7:46 που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος. Στο τέλος της τρίτης περιόδου σκόραρε δίποντο για το 64-50 και έμεινε πολύ χαμηλά. Δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό, εκτός έδρας τα πράγματα είναι διαφορετικά για έναν παίκτη που δίνει ενέργεια στο κοινό και παίρνει ενέργεια από αυτό και το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός είναι διαφορετική ομάδα όταν ο Παπανικολάου δεν είναι σε καλή κατάσταση.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/3 τρίποντα), 2 ασίστ, 1 κλεψίματα σε 18:20 (1 ranking)

Πήρε την πρώτη ευκαιρία στο 8', όταν άλλαξε τον Ρόμπερτς, αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο στις αρχές της δεύτερης περιόδου, έβαλε όμως το επόμενο, για το 47-36 στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Γύρισε στο ματς στο 23' στη θέση του Μπράουν, αλλά σε ματς που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ανατρέψει τόσο μεγάλες διαφορές, δεν μπορεί να προσφέρει πολλά. Και δεν το έκανε ούτε αυτή τη φορά.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 17:34 (11 ranking)

Πενταδάτος δίπλα στον Σπανούλη, πέτυχε ωραίο δίποντο για το 4-8, σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 4-10 στο 4' και έβαλε και τρίποντο για το 7-13. Επτά πόντους σε τρεις επιθέσεις πέτυχε ο Αμερικανός, που συνέχισε με 2/2 βολές για το 13-16 στο 8' πριν δώσει την θέση του στον Μάντζαρη. Έπαιξε λίγο στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν ξεκίνησε στο τρίτο και μπήκε στο 30' με τη διαφορά στους 17... Άξιζε να παίξει περισσότερο, έδειξε έτοιμος όπως σε αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά θα αναρωτιέται κι αυτός για ποιον λόγο δεν πήρε την ευκαιρία και τελικά έπαιξε τόσο λίγο στα πρώτα 30 λεπτά.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 2 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 4:59

Μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, πήρε δύο αμυντικά ριμπάουντ, έκανε ένα λάθος και ένα φάουλ. Αν το ματς ήταν πιο "κλειστό", δεν θα τον είχαμε δει να ρισκάρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς σοβαρότερο τραυματισμό.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ