EUROLEAGUE

Μεϊμάρης: "Ευλογημένος όποιος φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού"

Ο Ολυμπιακός στο 500ό ευρωπαϊκό παιχνίδι του τίμησε την πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό αγώνα. Ένα από τα μέλη εκείνης της ομάδας, ο Γιάννης Μεϊμάρης, μίλησε στο Euroleague Greece για την περηφάνια που ένιωθε κάθε φορά που φορούσε την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Η βραδιά της 27ης Φεβρουαρίου ήταν ιστορική για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες γιόρτασαν τα 500 παιχνίδια στην Ευρώπη και σε ένδειξη σεβασμού στην ιστορία τους τίμησαν την πρώτη "ερυθρόλευκη' ομάδα που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και ο Γιάννης Μεϊμάρης. Ο παλαίμαχος άσος των "ερυθρόλευκων", ο οποίος παρακολουθεί ακόμα και σήμερα την ομάδα με ιδιαίτερη θέρμη, μίλησε στο Euroleague Greece για την ξεχωριστή βραδιά, με την συγκίνηση να διαπερνά τον λόγο του, κάθε φορά που μιλούσε για την ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό.

Αρχικά, ο θρύλος του... Θρύλου είπε "Αυτά τα γεροντάκια που βλέπετε ήταν τα πρώτα που έπαιξαν σε ανοιχτά γήπεδα με ξύλινες μπασκέτες και έβαλαν το πρώτο λιθαράκι στο άθλημα που λέγεται μπάσκετ. Είμαστε η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού που έπαιξε σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχαμε χάσει και τα δύο παιχνίδια, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ευτυχία, που έστω και σε αυτή την ηλικία την προσφορά μας στην ομαδάρα που λέγεται Ολυμπιακός".

Τον ρωτήσαμε για το σήμερα. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, οι διακρίσεις για τους Πειριαιώτες είναι πολλές. Πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά και αναγνώριση απ' όλο τον κόσμο. Πόσο περήφανο κάνουν έναν από τους πρώτους παίκτες που συνέδεσαν το όνομα τους με τη φανέλα αυτή; "Αυτά τα κατέκτησαν άλλοι παίκτες. Εμείς κατακτήσαμε μόνο εγχώρια πρωταθλήματα. Είμαστε από τους πρωτεργάτες του ελληνικού μπάσκετ, η γενιά '50, '60. Πρέπει να λάβετε υπόψιν πως την εποχή εκείνη τα σπασουάρ τα πληρώναμε από την τσέπη μας, τα γήπεδα που παίζαμε ήταν ανοιχτά και κάτω υπήρχε άσφαλτος. Τα μεταφορικά για τα παιχνίδια τα πληρώναμε από την τσέπη μας. Όλα αυτά γιατί αγαπούσαμε το άθλημα αλλά και αυτή την ομάδα. Γιατί είσαι ευλογημένος να φοράς αυτή τη φανέλα και να είσαι φίλαθλος αυτής της ομάδας. Είσαι σε μια παγκόσμια ομάδα".

Ενώ κατέληξε, λέγοντας "Όταν φοράς αυτή τη φανέλα αισθάνεσαι τόσο περήφανος. Αυτή η ομάδα είναι παγκόσμιας εμβέλειας! Είναι η μόνη ομάδα παγκοσμίως που ονομάζεται "Θρύλος". Ξέρεις καμία άλλη ομάδα να προσφωνείται με το όνομα αυτό; Καμία άλλη!".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ