EUROLEAGUE

Μεγάλη επίδοση στις ασίστ ο Ολυμπιακός

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - MACCABI TEL AVIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την τρίτη καλύτερη επίδοση της ιστορίας του στη EuroLeague έγραψε ο Ολυμπιακός, που μοίρασε 26 τελικές πάσες στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όσοι έσπευσαν να "τελειώσουν" τον Ολυμπιακό μετά τον κατά γενική ομολογία διασυρμό του στη Βιτόρια, μάλλον θα έτριβαν τα μάτια τους το βράδυ της Τρίτης 16 Ιανουαρίου βλέποντας τους Πειραιώτες να κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία νίκησαν με διαφορά 30 πόντων ( 94-64 ).

Στο ματς της 18ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2017/18, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μοίρασαν 26 ασίστ, επίδοση που συνιστά την τρίτη καλύτερη στην ιστορία της ομάδας στη σύγχρονη μορφή της διοργάνωσης (από το 2000 κι έπειτα).

Σπανούλης με επτά, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Τόμπσον με τρεις, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Ρόμπερτς με δυο, Παπαπέτρου και Μπόγρης με μία, άγγιξαν την καλύτερη επίδοση της ομάδας του Πειραιά που είναι οι 28 τελικές πάσες από το παιχνίδι της 12ης Νοεμβρίου του 2009 με την Εφές Πίλσεν στο ΣΕΦ. Τότε, βέβαια, είχαν δώσει τις 15 ο Θοδωρής Παπαλουκάς (οκτώ) και ο Μίλος Τεόντοσιτς (επτά).

Οι 26 ασίστ του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς είναι και η τρίτη καλύτερη επίδοση στη φετινή διοργάνωση πίσω από τις 32 της Μπαρτσελόνα στην εκτός έδρας νίκη επί της Χίμκι (ρεκόρ συλλόγου και μάλιστα με 30 εύστοχα καλάθια) και τις 27 των Μπασκόνια (στο ματς με τη Μάλαγα) - Φενέρμπαχτσε (στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Το απόλυτο ρεκόρ, πάντως, το έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με 36 από το παιχνίδι της 17ης Δεκεμβρίου του 2015 με την Στρασμπούρ. Επτά είχε δώσει ο 16χρονος τότε Ντόντσιτς σε 13 λεπτά συμμετοχής, έξι ο Αγιόν, από πέντε οι Γιουλ - Ροντρίγκεθ και 4 ο Τρέι Τόμπκινς.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ