EUROLEAGUE

Mάντζαρης: "Η διαφορά είναι στην άμυνα"

Mάντζαρης: "Η διαφορά είναι στην άμυνα"
INTIME SPORTS

O Μάντζαρης μετά τη νίκη επί της Βαλένθια, δήλωσε πως κρατάει την θετική αντίδραση της ομάδας και σημείωσε πως με την αλλαγή προπονητή άλλαξε η ψυχολογία.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στη Βαλένθια στο ΣΕΦ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο RedPlanet.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος πλέι-μέικερ κρατάει τη θετική αντίδραση της ομάδας όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, σχολίασε πως με την αλλαγή του προπονητή άλλαξε η ψυχολογία στην ομάδα και θεωρεί πως η βασική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία βρίσκεται στο κομμάτι της άμυνας.

-Είχατε ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση σας, πήρατε προβάδισμα και μετά βρεθήκατε να χάνετε με διαφορά. Πως το εξηγείς;

"Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, πήραμε προβάδισμα δώδεκα πόντων, αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε καλά για εμάς, με αποτέλεσμα να βρεθούμε να χάνουμε με δέκα πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στο τέλος όμως δείξαμε χαρακτήρα, παίρνοντας μία πολύ σπουδαία νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Βαλένθια. Την σωστή αντίδραση που δείξαμε στο τέλος, είναι κάτι που το κρατάμε. Δεχτήκαμε στην έδρα μας σχεδόν 80 πόντους και το γεγονός αυτό μας απογοήτευσε. Δεν παίξαμε την πολύ καλή άμυνα που θέλαμε.

Έχουμε πει πως το παιχνίδι μας ξεκινά από την άμυνα και από την στιγμή που είχαμε παθητικό 76 πόντους δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτό ήταν αρνητικό, αλλά τονίζω πως το σημαντικό είναι πως δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε αυτή τη νίκη".

-Ποια θεωρείς πως είναι η βασική διαφορά μεταξύ Σφαιρόπουλου και Μπαρτζώκα;

"Νομίζω πως μία βασική διαφορά που υπάρχει είναι ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα. Θέλει από εμάς να παίζουμε σε όλο το γήπεδο, να πιέζουμε σε όλο το γήπεδο, με την καλή μας άμυνα να χαλάμε τις γραμμές των παικτών και να πιέζουμε περισσότερο πάνω στην μπάλα, οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Νομίζω πως αυτή είναι η σημαντική διαφορά σε σχέση με πριν.

-Η αλλαγή στη θέση του προπονητή θωρείς πως άλλαξε την ψυχολογία;

"Σίγουρα έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας μας ύστερα από την αλλαγή του προπονητή. Δεν ξέρω και δε νομίζω πως ο κόουτς Μπαρτζώκας έφταιγε 100% για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας σε κάποια παιχνίδια, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλα τα μέλη της ομάδας είχαν ευθύνες. Όλοι έχουμε ευθύνες και είναι κάτι που το έχουμε πει και εμείς οι παίκτες. Σίγουρα πάντως άλλαξε η ψυχολογία μας με την αλλαγή του προπονητή".

-Πως εξηγείς το γεγονός πως έχεις γίνει περισσότερο τολμηρός στην επίθεση;

"Νομίζω πως το θέμα αυτό, δηλαδή το ότι έχω γίνει περισσότερο τολμηρός στην επίθεση, είναι καθαρά ψυχολογικό. Εγώ αυτό που θέλω είναι πάντα να βοηθάω την ομάδα όπως μπορώ. Άλλες φορές μπορεί να κάνω εγώ ντράιβ ώστε να πάω για μπάσιμο, άλλες φορές μπορεί να κάνει κάποιος άλλος συμπαίκτης μου. Άλλες φορές μπορεί να σουτάρω εγώ, άλλες φορές μπορεί να πάρει τις προσπάθειες πάνω του άλλος συμπαίκτης μου. Από εκεί και πέρα η νίκη μετράει, άσχετα αν παίζω εγώ καλά ή όχι".

-Πως σου φάνηκε η στάση του κόσμου στο ΣΕΦ; Σας στήριξε όταν βρεθήκατε πίσω στο σκορ

"Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε στο ΣΕΦ και μας στήριξε. Η στάση του μας βοήθησε πάρα πολύ, γιατί ακόμη και αν βρεθήκαμε με 10 πόντους πίσω εκείνος μας εμψύχωσε και μας έδωσε μεγάλη ώθηση για να γυρίσουμε αυτό το ματς. Και όπως είχαμε πει και από την αρχή, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μαζέψουμε και πάλι τον κόσμο μας στο ΣΕΦ. Το καταφέραμε με τις επιτυχίες που φέραμε, γεμίζοντας το στάδιο, θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε ξανά. Ελπίζω να έχουμε και πάλι sold-out σε κάθε ματς στο TOP-16".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ