EUROLEAGUE

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"

Από τους μόλις 3 πόντους στα τελευταία 6 ματς, στους 19 πόντους και στα 6/6 τρίποντα κόντρα στην Ρεάλ, σε μία συγκλονιστική εμφάνιση από τον Έλληνα γκαρντ κόντρα στην Ρεάλ. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, φτάνοντας τόσο στην νίκη (99-84), όσο και στην κάλυψη της διαφοράς. Σε ένα ματς που κανείς δεν υστέρησε, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο MVP της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση, μία από τις κορυφαίες της καριέρας του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο εορτάζων την ημέρα του αγώνα κόντρα στην Ρεάλ, Βαγγέλης Μάντζαρης, έκανε ρεκόρ σε πόντους με τους 19 που πέτυχε, αλλά και στα τρίποντα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με το εντυπωσιακό 6/6 (!) σουτ από την περιφέρεια. Ο Έλληνας γκαρντ παρουσιάστηκε πιο τολμηρός από ποτέ στην τρέχουσα σεζόν. Πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, βρήκε ψυχολογία, ένιωσε καλά μέσα στο παιχνίδι και λειτούργησε με αυτοπεποίθηση, συνεισφέροντας τα μέγιστα στον τομέα του σκορ.

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, σε ένα τόσο κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, με το "πρέπει" για νίκη να κυριαρχεί, δεν "κρύφτηκε", ούτε δίστασε. Βγήκε μπροστά, πήρε πρωτοβουλίες, έπαιξε μπάσκετ με τεράστια αυτοπεποίθηση και από την στιγμή που ένιωθε καλά δεν σταμάτησε να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, θυμίζοντας τον... Στεφάν Κάρι. Το buzzer-beater τρίποντο του στο τέλος της 3ης περιόδου, φτάνοντας τα 6/6 στην αναμέτρηση, σουτάροντας μάλιστα και ύστερα από ντρίμπλα (αν και συνήθως είναι καλός στατικός σουτέρ) έχοντας μπροστά του τον θηριώδη Γκουστάβο Αγιόν, ήταν το... κερασάκι στην τούρτα.

"Ήμασταν αποφασισμένοι, δείξαμε από την αρχή στην Ρεάλ πως απόψε θα χάσει"

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Βαγγέλης Μάντζαρης, μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr, τόσο για την εξαιρετική του απόδοση, όσο και για την σημαντική νίκη των "ερυθρολεύκων", η οποία τους κρατά ζωντανούς στην προσπάθεια τους να πάρουν την πρόκριση στα playoffs της Euroleague. "Δείξαμε από την έναρξη του αγώνα το πόσο πολύ θέλαμε να πάρουμε την νίκη σε αυτό το ματς. Ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε και στόχος μας ήταν με το "καλημέρα" να δείξουμε στον αντίπαλο πως απόψε θα χάσει. Bγάλαμε τεράστια αποθέματα ενέργειας όλοι οι παίκτες, σε άμυνα και επίθεση. Βγάλαμε πάθος και μαχητικότητα. Είχαμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης στο πλάνο μας και ήμασταν αφοσιωμένοι σε αυτό. Βρήκαμε ρυθμό στο παιχνίδι μας και κάναμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια φέτος, ίσως και το καλύτερο απέναντι μάλιστα σε μία σπουδαία ομάδα, απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήταν ένας "τελικός" για εμάς αυτό το παιχνίδι, έτσι το αντιμετωπίσαμε και το θετικό είναι πως βγήκαμε νικητές. Πήραμε από νωρίς μία διαφορά στο σκορ, νιώσαμε ασφάλεια, αισθανθήκαμε καλά μέσα στο παρκέ, νιώσαμε πως κάνουμε το παιχνίδι μας και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να αντιδράσει, δεν του δώσαμε το δικαίωμα να πιστέψει στην νίκη".

"Θέλαμε νίκη έστω και με έναν πόντο, η διαφορά προέκυψε"

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Ολυμπιακός όχι μόνο πήρε την νίκη, αλλά κατόρθωσε να πάρει και την διαφορά στο σκορ, καλύπτοντας το +12 (82-74) με το οποίο είχε επικρατήσει η Ρεάλ στην Μαδρίτη. Αυτό ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία: "Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν μόνο η νίκη, έστω και με έναν πόντο, ώστε να συνεχίζαμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας για την πρόκριση. Από την στιγμή όμως που από την πρώτη περίοδο φέραμε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό, παίζοντας και καλό μπάσκετ, νιώσαμε καλά και πιστέψαμε πως μπορούμε να καλύψουμε και την διαφορά. Ήταν κάτι που προέκυψε. Στο ημίχρονο πήγαμε στα αποδυτήρια με +20 και αυτό που θέλαμε ήταν να διατηρήσουμε το προβάδισμα μας τουλάχιστον πάνω από το +12 ώστε να καλύψουμε την διαφορά. Πήγαμε την διαφορά στο 28' και στο +25, αλλά στην συνέχεια κάναμε κάποια λάθη, η Ρεάλ αντέδρασε και κόντευε να ρίξει την διαφορά κάτω από το +13 που θέλαμε. Στο τέλος όμως δείξαμε χαρακτήρα, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα σε αρκετές φάσεις και έτσι φτάσαμε τόσο στην νίκη, όσο και στην κάλυψη της διαφοράς".

"Επανήλθαμε στα βασικά: σκληρή άμυνα και τρανζίσιον"

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Πειραιώτες έδειξαν μέσα στο παιχνίδι να βρίσκουν και πάλι την αγωνιστική τους ταυτότητα. Σκληρή άμυνα και διάθεση για γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι, σκοράροντας σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα βασικά του όπλα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρη μας είπε τα εξής: "Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ, παίξαμε μπάσκετ όπως θέλουμε να παίζουμε και συμφωνώ πως επιστρέψαμε σε κάποιες βασικές μας αρχές, όπως στην σκληρή και στην πιεστική άμυνα, αλλά και στο να επιδιώξουμε να τρέξουμε περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο αυτήν την φορά. Νομίζω πως όλα αυτά τα κάναμε αρκετά καλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ήταν ένα από τα καλύτερα μας. Παίξαμε παθιασμένη άμυνα και επιδιώξαμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό. Θέλω να πω όμως πως γενικά μέσα στην σεζόν έχουμε κάνει καλά παιχνίδια στο ΣΕΦ στην Ευρώπη. Αν εξαιρέσεις την κακή μας εμφάνιση κόντρα στην Μπάμπεργκ, στα άλλα ματς τα πήγαμε αρκετά καλά. Κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Χίμκι, Λαμποράλ και Ζαλγκίρις, δείξαμε εξαιρετικά δείγμα γραφής. Την... πατήσαμε όμως με την Μπάμπεργκ. Ήταν μία ήττα εντελώς εκτός προγράμματος".

"Ήταν να μπουν τα δύο πρώτα. Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"

Όσον αφορά για την τρομερή επιθετική του απόδοση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 19 πόντους και 6/6 τρίποντα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μας είπε τα εξής: "Ένιωθα καλά μέσα στο παιχνίδι. Από την στιγμή που μου μπήκαν τα δύο πρώτα σουτ απέκτησα ακόμη καλύτερη ψυχολογία και βρήκα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Από την στιγμή που άρχισαν να μπαίνουν τα σουτ βρήκα ρυθμό και φτάσαμε στο 6/6. Παίζει ρόλο να σε εμπιστεύονται και οι συμπαίκτες σου. Και τα παιδιά πίστεψαν σε μένα και μου έδιναν περισσότερο την μπάλα. Θέλω να τονίσω πως απλά έτυχε να τα βάλω εγώ αυτή την φορά. Άλλη φορά θα τα βάλει άλλος, τώρα απλά έτυχε να τα βάλω εγώ. Το σημαντικότερο είναι να κερδίσει η ομάδα, να νικά ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι που στο τέλος μετράει. Ας είμαι ο χειρότερος παίκτης και ας κερδίζει η ομάδα".

"'Έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας, ευτυχώς κρατάμε ακόμη την τύχη στα χέρια μας"

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"

Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ στο ΣΕΦ και μέσα-έξω την Λαμποράλ Κούτσα. Όμως, έχασε εις διπλούν από την Μπάμπεργκ, ενώ υπέστη και ήττα σοκ στο Κάουνας από την Ζάλγκιρις. Άραγε η ομάδα έχει αδικήσει τον εαυτό της στο TOP-16; "Σίγουρα έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας. Δεν αξίζουμε να βρισκόμαστε σε αυτήν την θέση. Έχουμε ποιότητα και δυναμική, αλλά δυστυχώς κάναμε ορισμένες εκτός προγράμματος ήττες. Όπως η ήττα στο Κάουνας, αλλά και η εντός έδρας ήττα από την Μπάμπεργκ. Και στην Γερμανία θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει, αλλά στο τέλος σταθήκαμε άτυχοι. Χάσαμε εκεί ένα δικό μας παιχνίδι δυστυχώς, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να αποδεικνύεις την δυναμική σου, αλλά και πως είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο. Δυστυχώς πληρώνουμε τα λάθη μας, αλλά το ευτύχημα είναι πως παραμένουμε ζωντανοί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κρατάμε ακόμη την τύχη στα χέρια μας και δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Με δύο νίκες πήραμε την πρόκριση. Δεν έχουμε κάνει τις εμφανίσεις που θα θέλαμε γενικά φέτος, αλλά νομίζω πως το τελευταίο διάστημα αρχίζουμε και βρίσκουμε τον ρυθμό μας".

"Δύο "τελικοί" ακόμη, η Χίμκι παίζει το τελευταίο της χαρτί"

Μάντζαρης: "Να νικά ο Ολυμπιακός και ας είμαι ο χειρότερος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μπροστά τους δύο ακόμη "τελικούς", πρώτα κόντρα στην Χίμκι και ακολούθως απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Πως θα πρέπει να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός αυτά τα ματς ώστε να τα νικήσει και να πάρει την πρόκριση; "Είναι ακόμη δύο "τελικοί", έτσι τα βλέπουμε και έτσι θα τα αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε πάση-θυσία την νίκη σε αυτά τα δύο ματς. Πρώτα όμως είναι το παιχνίδι με την Χίμκι στην Μόσχα. Την έχουμε αντιμετωπίσει, την ξέρουμε σαν ομάδα. Είναι μία εξαιρετική ομάδα με ταλέντο στην επίθεση και στο τρανζίσιον. Παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί με εμάς και θέλει και εκείνη οπωσδήποτε την νίκη για να προκριθεί. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Αλλά θα πάμε στην Ρωσία για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όπως κάναμε και τώρα κόντρα στην Ρεάλ".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ