EUROLEAGUE

Μάντζαρης: "Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει πλέον κόμπλεξ"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξήγησε τη διαφορά της ΤΣΣΚΑ σε σχέση με τα τρία προηγούμενα ραντεβού με τον Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague (VIDEO).

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξήγησε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο πώς και τι περιμένει από το final four της EuroLeague στην Πόλη, στη δική του συνέντευξη στο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube. Ο 27χρονος γκαρντ θυμήθηκε το έπος της Πόλης, τις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ σε final four και την πνευματική διαφορά που υπάρχει πλέον στη Μόσχα... "Δεν είναι πλέον η ομάδα looser, τους έφυγε το κόμπλεξ μετά την περυσινή κατάκτηση της EuroLeague".

Ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά όμως. Να το είπε...

Για το Final Four στην Πόλη: "Πιστεύω πως πηγαίνουμε εκεί με τις καλύτερες αναμνήσεις. Τελευταία φορά που πήγαμε εκεί κάναμε το μπρέικ με την Εφές. Οπότε υπάρχει η θετική ενέργεια και η διάθεση για να κάνουμε κάτι καλό. Ξέρουμε και θυμόμαστε όλοι τι έχουμε ζήσει στο γήπεδο. Ηταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Θυμόμαστε όλοι τι έγινε. Εχουμε καλές αναμνήσεις από αυτή την χώρα και το γήπεδο. Μακάρι να ζήσουμε ανάλογες και στη συνέχεια. Πρώτα από όλα φέτος, αλλά και στη συνέχεια".

Για τον εαυτό του και τη σύγκριση με το 2012: "Είμαι πιο ώριμος και πιο έμπειρος. Ξέρω ακριβώς πού βρίσκομαι και τι πάμε να κάνουμε. Την πρώτη χρονιά ήμουν ένα παιδάκι που είχε έρθει από το Περιστέρι και ζούσα το πιο τρελό μου όνειρο. Με την πρώτη χρονιά βρέθηκα στο Final Four με τον Ολυμπιακό και βασικό πλεϊμέικερ. Εχω ζήσει πολλές εμπειρίες, έχω πολλές αναμνήσεις καλές και κακές, όπως τον τραυματισμό μου. Είμαι διαφορετικός. Έχω "μεγαλώσει". Πάμε με τον ίδιο στόχο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Είτε είσαι 20, είτε 27, θες να κερδίζεις. Πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσουμε στην κορυφή".

Για την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της Euroleague: "Πιστεύω η φετινή σεζόν είναι η δυσκολότερη με μεγάλη διαφορά, γιατί τις προηγούμενες χρονιές έλεγες πως μέχρι τον Ιανουάριο ό,τι κι αν κάνεις, κουτσά στραβά θα φτάσεις στο Top 16. Μπορούσες να ζήσεις με μία - δύο ήττες. Τώρα, κάθε ήττα μπορούσε να στοιχίσει, κάθε νίκη μπορούσε να κρίνει πολλά. Επρεπε να ήσουν συγκεντρωμένος σε όλο το διάστημα της κανονικής διάρκειας. Υπήρχε πολλή κούραση σωματική και πνευματική, τα ταξίδια ήταν πολλά, υπήρχαν εβδομάδες με δύο αγώνες, υπήρχαν οι τραυματισμοί των παιδιών που έλειπαν κι έπρεπε οι υπόλοιποι να το καλύψουμε. Το βάρος ήταν διπλό. Ήταν η κουραστική διοργάνωση, με διαφορά η πιο κουραστική όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό".

Για το αν έκανε υπολογισμούς για το αβαντάζ έδρας: "Η αλήθεια είναι πως είχαμε κάνει τα μαθηματικά μας και πιστεύαμε πως με τις 20 νίκες θα μπαίναμε στην τετράδα. Είχα πει πολλές φορές πως σίγουρα στην τετράδα θα ήταν η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και η Φενέρ και ψάχναμε να βρούμε τον τέταρτο για το πλεονέκτημα. Ευτυχώς ήμασταν εμείς και μας βγήκε σε καλό".

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ: "Είναι μία ομάδα που μας ξέρει και την ξέρουμε. Έχουμε παίξει πολλές φορές. Δεν έχουν αλλάξει πολύ, όπως κι εμείς. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Υπάρχει αυτή η παράδοση που αιωρείται στον φίλαθλο κόσμο πως όποτε πάμε τους κερδίζουμε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν μπορεί κάθε φορά να είναι έτσι. Πάμε να τους κερδίσουμε. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι προετοιμασμένη. Πιστεύω πως δεν έχουν το ψυχολογικό μειονέκτημα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν κατακτήσει την Εuroleague. Τις προηγούμενες φορές πήγαιναν κι έλεγαν πως πάμε τόσα χρόνια και δεν το καταφέρνουμε. Το ψυχολογικό βάρος θα έχει φύγει λίγο. Είναι ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες".

Για τις διαφορές με το 2015, που ήταν οι ίδιες ομάδες στο Final Four: "Έχουν αλλάξει αρκετά οι ομάδες. Η Φενέρ είναι πιο έμπειρη, γιατί παρόλο που είχε τον κόουτς Ομπράντοβιτς, δεν είχε μάθει ως ομάδα να διεκδικεί τίτλους. Ήταν η πρώτη της χρονιά τότε. Τώρα είναι πιο έμπειρη. Παίζει μπροστά στον κόσμο της και στη χώρα της και πιστεύω πως θα έχει ένα ποσοστό παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες για να πάρει το τρόπαιο. Η Ρεάλ ξέρουμε όλοι ποια είναι. Την τελευταία 6-7ετία έχει κάνει μία υπερδύναμη στην Ευρώπη, έχει πάρει ΕuroLeague, έχει πάει σε Final Four κι έχει πάρει πρωταθλήματα. Είναι μία ομάδα με φοβερό ταλέντο και στην καλή της βραδιά μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε.

Μετά είναι η ΤΣΣΚΑ. Όπως είπα και πριν έχει φύγει το... κόμπλεξ, αυτό που λένε πως σαν "ομάδα είναι loser". Πέρσι πήρε το ευρωπαϊκό και θα είναι περισσότερο απελευθερωμένη. Έπειτα είμαστε εμείς. Είμαστε μία έμπειρη ομάδα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε και καινούρια παιδιά και στο χέρι μας είναι τα βάλουμε στη νοοτροπία της ομάδας - που τα έχουμε βάλει πιστεύω - και στο πώς πρέπει να παρουσιαστούν. Πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Πιστεύω πως το Final Four είναι δίκαιο και αξιοκρατικό. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της EuroLeague σε διάρκεια βρίσκονται στο Final Four. Όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση αυτό το τριήμερο, θα κερδίσει το τρόπαιο. Όπως γίνεται σε κάθε Final Four".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ