EUROLEAGUE

Μάντζαρης: "Δυο νίκες για να τελειώσουμε τη δουλειά"

Μάντζαρης: "Δυο νίκες για να τελειώσουμε τη δουλειά"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε δυο ρεκόρ καριέρας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης κι εν συνεχεία εξήγησε ότι το ένστικτο της επιβίωσης έπαιξε τεράστιο ρόλο για τους "ερυθρόλευκους" που πήραν... οξυγόνο και παράταση ζωής.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια υπενθύμισε ότι οι Πειραιώτες αντιδρούν κάθε φορά που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο.

Ο 26χρονος γκαρντ δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: "Δουλεύουμε ασταμάτητα, είναι κρίμα ό,τι προηγήθηκε... Χαλάγαμε την εικόνα μας χωρίς λόγο! Το σημερινό ματς το αντιμετωπίσαμε σαν τελικό... Είχαμε πει πριν από το παιχνίδι ότι όλα τα ματς που απομένουν ως το τέλος του Top-16 είναι τελικοί για εμάς. Πλέον είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι σε περίπτωση νίκης επί της Ρεάλ, παίρνουμε... οξυγόνο και παράταση ζωής!

Καλύψαμε τη διαφορά της ήττας στη Μαδρίτη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ένστικτο της επιβίωσης έπαιξε τεράστιο ρόλο! Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι αντιδρούμε κάθε φορά που παίζουμε χωρίς να έχουμε περιθώρια για απώλειες. Ο κόσμος στεναχωριέται όμως πρέπει να ξέρουν ότι κι εμείς στεναχωριόμαστε, ότι δεν κοιμόμαστε τα βράδια... Έτσι είναι ο αθλητισμός".

Πρόσθεσε, δε, ότι: "Θα παλέψουμε ως το τέλος! Θέλουμε ακόμα δυο νίκες για να τελειώσουμε τη δουλειά. Παρά τα λάθη μας, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, συνεχίζουμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Ή θα πέσουμε όλοι μαζί, ή θα πάμε όλοι μαζί στα προημιτελικά. Ακολουθούν δυο τελικοί. Το Λαμποράλ - Ρεάλ και το Χίμκι - Ολυμπιακός. Όποιος χάσει, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα".

Ο Γιώργος Πρίντεζης υποστήριξε στις δηλώσεις του στα αποδυτήρια: "Είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις. Έχουμε ακόμα μπροστά μας δύο αγώνες", κι όσο για τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης και το παιχνίδι που ακολουθεί τη Δευτέρα (28/3) με τον Άρη στη Nick Galis Hall: "Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη, αλλά δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε. Έχουμε σημαντικό παιχνίδι την Δευτέρα με τον Άρη και ακολουθεί ένα ακόμα πιο σημαντικό με την Χίμκι.

Ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, ενώ ο κόσμος με την ενέργειά του μας βοήθησε. Δείξαμε χαρακτήρα και κατά γενική ομολογία παίξαμε το παιχνίδι μας σε άμυνα και επίθεση. Από την αρχή της χρονιάς είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοια παιχνίδια. Δεν θέλαμε να ρίξουμε τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Έπρεπε να βγάλουμε ενέργεια και το καταφέραμε. Δεν σταματήσαμε καθόλου επί 40'. Είμαστε έμπειρη ομάδα. Μια καλή νίκη πολλές φορές αλλάζει την προετοιμασία μιας ομάδας. Ας ελπίσουμε να είναι η εναρκτήρια και να παίξουμε ως Ολυμπιακός στη συνέχεια".

Ο Κώστας Παπανικολάου στη Συνέντευξη Τύπου δήλωσε; "Σίγουρα είναι μία σημαντική νίκη. Κάθε ένας που πάτησε παρκέ είχε κάτι να δώσει, αλλά και όλος ο πάγκος έδινε τρομερή ενέργεια. Ήμασταν μια γροθιά, όπως θέλουμε, και κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι. Έχουμε δύσκολη συνέχεια και αυτή η νίκη δεν θα σημαίνει τίποτα χωρίς ανάλογη συνέχεια. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι".

Σε δηλώσεις που έκανε απότα αποδυτήρια του ΣΕΦ ο Αμερικανός σέντερ Οθέλο Χάντερ υποστήριξε: "Το κλειδί μας ήταν η άμυνα, πήρα ριμπάουντ και σταματήσαμε το τρανζίσιον της Ρεάλ. Θα πρέπει να παίξουμε σκληρά από εδώ και πέρα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Όλοι παλεύουν, όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και τώρα πρέπει να το δείξουμε. Το πιο δύσκολο πράγμα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ο εαυτός μας. Τίποτα δεν είναι εύκολο, πρέπει να παίζουμε σκληρά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ