EUROLEAGUE

ΜακΛιν: "Η άμυνα του Παπανικολάου ήταν σημαντική"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / ÌÁÊËÉÍ(Á) ÌÐÁÖÅÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / ÌÁÊËÉÍ(Á) ÌÐÁÖÅÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του διπλού σε βάρος της Αρμάνι Μιλάνο (85-86), όμως τα καλά λόγια δεν τα είπε για τον εαυτό του, αλλά για τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ένιωθε σαν να βρίσκεται στο σπίτι του, γι αυτό και στο Μιλάνο έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είχε 22 πόντους και 7 ριμπάουντ και κυρίως πέτυχε το γκολ φάουλ που έδωσε τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό επί της Αρμάνι .

Ο Αμερικανός, που έπαιξε και για τον Μιλουτίνοβ που αποβλήθηκε με 5 φάουλ δίχως να προλάβει να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους, εξήγησε ότι " πήρα 14 σουτ, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Ήταν απλώς μία από αυτές τις μέρες που, όταν η ευκαιρία έρχεται, κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Το σημαντικό όμως είναι ότι παίξαμε καλά ως ομάδα. Αυτό είναι το μπάσκετ".

Στη συνέχεια απέδωσε τα εύσημα σε έναν συμπαίκτη του, που ήταν ο πρωταγωνιστής στην τελευταία επίθεση της Αρμάνι: " Πάντως, ήταν σημαντική και η άμυνα που έπαιξε ο Παπανικολάου πάνω στον Τζέρελς, στο τελευταίο σουτ. Αν δεχόμασταν καλάθι, τα πάντα θα ήταν τώρα διαφορετικά. Τώρα πάμε στη Βαλένθια, που είναι πολύ καλή ομάδα. Θα ξεκουραστούμε, θα δουλέψουμε στην άμυνα και πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι".

ΤΟΜΙΤΣ: "Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΜΥΝΕΣ"

Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλο, Μίλαν Τόμιτς, δήλωσε: " Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο η επίθεσή μας λειτούργησε πολύ καλά. Το τέλειο παιχνίδι είναι όταν είσαι καλός και στην άμυνα και στην επίθεση, αλλά και όταν νικάς. Αν είσαι καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου θα τελειώσεις πιο εύκολα το ματς. Ελέγξαμε τον αγώνα και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Στο τέταρτο πήγαμε πόντο πόντο. Μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο πικ εν ρολ με τον Μίτσοβ και τον Γκουντάιτις. Αλλάξαμε την άμυνα στο τέλος σε αυτό το κομμάτι και καταφέραμε να τους περιορίσουμε. Τους επιτρέψαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, στα οποία σκόραραν στο πρώτο μέρος πολλούς εύκολους πόντους, κάτι το οποίο ήταν το όπλο τους να μείνουν μέσα στο ματς. Ωστόσο το καλό είναι να κερδίζεις ακόμη και όταν σε είσαι πολύ καλός σε κάποια σημεία. Είχαμε πολλούς παίκτες σε καλή ημέρα, κάναμε ένα καλό διάβασμα στην επίθεση και το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε".

Για την προσπάθεια ανατροπής της Αρμάνι Μιλάνο στο τέλος: " Η Αρμάνι μπορεί να γυρίσει μεγάλες διαφορές, είναι τέτοια ομάδα που δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώσεις. Δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια από το πικ εν ρολ και σίγουρα κάποια στιγμή θα έβγαινε μπροστά η Αρμάνι. Ωστόσο, εμείς καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη".

Για την τελευταία φάση της αναμέτρησης, είπε: " Ήταν ένας εναντίον ενός. Ο Κώστας έχει την εμπειρία να βγάζει τέτοιες άμυνες. Πάντα μαρκάκει τον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου".

Για τον επόμενο αγώνα (πάλι εκτός έδρας) με τη Βαλένθια: " Θα πρέπει να προετοιμαστούμε. Έχουμε αρκετό χρόνο ενόψει της Βαλένθιας. Είναι καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Θα ετοιμαστούμε κατάλληλα, καθώς πρέπει να παίξουμε ένα ακόμη καλύτερο αγώνα, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη και εκεί".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ