EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Όπλο μας η άμυνα"

Το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού είναι η άμυνά του όπως ξεκαθάρισε, μέσω του Euroleague Greece, ο φόργουορντ των "ερυθρολεύκων", Ματ Λοτζέσκι.

Η νικηφόρα πορεία του Ολυμπιακού στο Top 16 συνεχίζεται. Οι Πειραιώτες επικράτησαν και της Λαμποράλ Κούτσα, στο ΣΕΦ, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Ένας από τους παίκτες που έδωσε λύσεις ήταν ο Ματ Λοτζέσκι. Μπορεί η στατιστική να μην αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του, όμως όποτε χρειάστηκε φώναξε "παρών".

Ο νατουραλιζέ Βέλγος φόργουορντ μίλησε στο Euroleague Greece για τα πράγματα που άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ομάδα του Ίμπον Ναβάρο, αναφέρθηκε στο παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με την Αναντολού Εφές, ενώ αποκάλυψε και τον μεγάλο στόχο των "ερυθρόλευκων".

Όλα ξεκίνησαν, όμως, από το παιχνίδι απέναντι στους Βάσκους "Ξέραμε πως η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους", ήταν η αρχική τοποθέτηση, για να προσθέσει ότι "έβαλαν κάποια μεγάλα και δύσκολα σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε όμως, ο Σπανούλης ήταν σε εξαιρετική μέρα και αυτό καθόρισε το παιχνίδι".

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Τι ήταν αυτό, όμως, που έφερε την αλλαγή; "Η άμυνά μας ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε μόνο 25 πόντους καθώς η ψυχολογία μας ανέβαινε σταδιακά. Στην επίθεση βάλαμε κάποια σημαντικά σουτ, γυρίσαμε καλά τη μπάλα και όλα ήρθαν φυσιολογικά".

Τον ρωτήσαμε εάν η άμυνα είναι το "κλειδί" της ομάδας, για να τονίσει "Δίχως αμφιβολία! Έχουμε μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι που μας δίνει δύναμη στα παιχνίδια και μας "ανεβάζει" ακόμα περισσότερο στην επίθεση".

Το 4-0 έχει γίνει στον όμιλο, όμως η συνέχεια του ομίλου περιλαμβάνει δύο δύσκολες αναμετρήσεις με Αναντολού Εφές (εκτός έδρας) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός έδρας). "Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο Top 16 όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα, όπως αυτό που δώσαμε απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα. Έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην Αναντολού Εφές. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι και φυσικά να παλέψουμε για τη νίκη".

Έχοντας αντιμετωπίσει μία ακόμα τουρκική ομάδα (την Φενέρμπαχτσε) τι περιμένει από το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας; "Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Όλες οι τουρκικές ομάδες έχουν στις τάξεις τους πολύ ποιοτικούς παίκτες, άσχετα από το γεγονός πως δεν παίζουν καλά μεταξύ τους. Εάν είμαστε σκληροί όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Όσο για το πλεονέκτημα έδρας, ξεκαθάρισε πως "αυτός είναι ο στόχος μας, να τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι. Η έδρα για εμάς είναι μεγάλο πλεονέκτημα, διότι είμαστε αήττητοι και ευελπιστούμε, με την βοήθεια του κόσμου, να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα Play offs".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ