EUROLEAGUE

Κεμ Μπιρτς: O αίλουρος του Ολυμπιακού

Κεμ Μπιρτς: O αίλουρος του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την παραγωγή των αθλητών σέντερ με τον Κεμ Μπιρτς, ο οποίος κάνει... θραύση μέσα στην ρακέτα. Αστείρευτη ενέργεια, κολόνα στην άμυνα, εγγύηση στα ριμπάουντ και καλά τελειώματα στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια αποτελεί "χρυσωρυχείο" στο να παράγει σπουδαίους αθλητικούς σέντερ. Παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην θέση "5" που ταιριάζουν στην φιλοσοφία της ομάδας, προσφέροντας διακρίσεις και τίτλους στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι ακολούθως γίνονται ανάρπαστοι στην ευρωπαϊκή αγορά.

Και ο Κεμ Μπιρτς, με τις μέχρι τώρα εξαιρετικές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη, δείχνει να είναι ο συνεχιστής των προκατόχων του, συνεχιστής των Κάιλ Χάινς (2011-2013), Τζόι Ντόρσεϊ (2012), Μπράιαντ Ντάνστον (2013-2015) και Οθέλο Χάντερ (2014-2016). Ο Καναδός σέντερ προσφέρει στην ομάδα ό,τι ακριβώς χρειάζεται από εκείνον, όντας συνεπής στον ρόλο του και στις αρμοδιότητες του, ακολουθώντας πιστά το μότο του "τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο".

Ένας εκρηκτικός σέντερ με πλούσια αθλητικά προσόντα, όντας δυνατός, γρήγορος και εντυπωσιακός αλτικός: ο αίλουρος του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι θεαματικός και απολαυστικός στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη. Ένας "σκληροτράχηλος" αμυντικός, ο οποίος μοιράζει μπλοκ στους αντιπάλους του, αλλοιώνοντας τις μπάλες με τα μακριά του χέρια. Αποτελεί εγγύηση κάτω από την ρακέτα προσφέροντας ασφάλεια στα ριμπάουντ στην άμυνα, έχοντας έφεση και στο να μαζεύει επιθετικά (δίνοντας επιπλέον κατοχές στην ομάδα του), ενώ όποτε χρειαστεί ξέρει να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, αξιοποιώντας τις ασίστ των συμπαικτών του, όντας λειτουργικός και αποτελεσματικός στις συνεργασίες πικ-εν-ρολ.

Κεμ Μπιρτς: O αίλουρος του Ολυμπιακού

Μπορεί ο Κεμ Μπιρτς να μην διαθέτει τεχνική και ποιότητα στο να τελειώνει τις φάσεις μέσα στην ρακέτα, δεν έχει στο ρεπερτόριο του το παιχνίδι με πλάτη, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει από εκείνον συγκεκριμένα πράγματα (σκληρή άμυνα, ριμπάουντ, πικ-εν-ρολ και να αποτελεί τον rim-protector της ομάδας) και εκείνος τα προσφέρει απλόχερα, αξιοποιώντας τα αθλητικά του προσόντα.

Ένας παίκτης χαμηλών τόνων, ο οποίος έχει εξοικειωθεί και προσαρμοστεί γρήγορα στην φιλοσοφία και στο αγωνιστικό στυλ των "ερυθρολεύκων", κάτι που αποτυπώνεται τόσο από την εξαιρετική του γενική εικόνα μέσα στο γήπεδο, όσο και στα στατιστικά του. Ο Κεμ Μπιρτς μετρά στην EuroLeague 7.5 πόντους (70% στα δίποντα) και 8 ριμπάουντ (2.8 επιθετικά και 5.3 αμυντικά) μέσο όρο, όντας δεύτερος στην σχετική λίστα της διοργάνωσης (μαζί με τον Τάιλερ Χάνεϊκατ) πίσω από τον Άντονι Ράντολφ (8.2) της Ρεάλ. Και η σεζόν συνεχίζεται...

Ο Κεμ Μπιρτς στην EuroLeague:

Με Ρεάλ: 6π (3/6δ), 10ρ (3επ-7αμ), 1κοψ

Με Εφές: 4π (2/3δ), 8ρ (8αμ), 1κοψ

Με Αρμάνι: 12π (5/6δ), 6ρ (4επ-2αμ)

Με Μπασκόνια: 8π (4/5δ), 8ρ (4επ-4αμ)

Μέσος όρος: 7.5 πόντοι (70% δίποντα), 8 ριμπάουντ (2.8επ-5.3αμ), 1.5 μπλοκ

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ