EUROLEAGUE

"Καρφί" από Σφαιρόπουλο για Γιασικεβίτσιους

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέταξε το "καρφί" του για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους την παραμονή της έναρξης των playoffs, με αφορμή τα σχόλια του προπονητή της Ζάλγκιρις για τη διαιτησία.

Τα... playoffs άρχισαν μια μέρα νωρίτερα για τον Ολυμπιακό και τη Ζάλγκιρις, αν λάβουμε υπ' όψιν τις δηλώσεις των δύο προπονητών. Στη Συνέντευξη Τύπου του ΣΕΦ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε με τον τρόπο του στην τοποθέτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία στην προημιτελική σειρά, κάνοντας λόγο για έναν πολύ καλό προπονητή, που όμως χρησιμοποιεί... παλιά κόλπα.

" Έχω μιλήσει πολλές φορές κολακευτικά για την Ζάλγκιρις και τον Σάρας. Ο Σάρας είναι ένας εξαιρετικός προπονητής κι έχει κάνει τρομερή δουλειά. Έχει απογειώσει την ομάδα. Η Ζάλγκιρις είναι μία ομάδα που για κάποιους αποτελεί έκπληξη. Για εμάς που είμαστε στον χώρο δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί κάνει εξαιρετική δουλειά. Σαν νέος προπονητής που είναι χρησιμοποιεί παλιά κόλπα για να επηρεάσει κάποιες καταστάσεις. Εμείς κοιτάμε να ετοιμάσουμε την ομάδα μέσα στο γήπεδο και μόνο", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση είχε πει: "Μπαίνουμε στα playoffs. Αυτά τα παιχνίδια τα περιμέναμε από την αρχή της σεζόν. Θέλαμε να μπούμε στα playoffs. Για αυτά τα παιχνίδια δουλέψαμε από την αρχή της σεζόν. Ο τρόπος δουλειάς, η φιλοσοφία, οι βασικές αρχές και το πώς λειτουργεί η ομάδα στο γήπεδο το χτίζεις όλη την χρονιά. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Το δουλεύουμε όλη την χρονιά. Υπάρχουν πράγματα που τα δουλεύουμε πολλά χρονιά και οι νέοι παίκτες έπειτα από όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν σε θέματα τακτικής κι ετοιμότητας. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα παιχνίδια για να παίξουμε σύμφωνα με το πλάνο, τις αρχές και όσα έχουμε δουλέψει όλη την χρονιά. Είναι μία δύσκολη σειρά, όπως όλες. Όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, να πάνε στο Final Four. Η Ζάλγκιρις είναι δύσκολη αντίπαλος. Μας ξέρει και την ξέρουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40', να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε σε άμυνα κι επίθεση".

Για το το αν υπάρχει περιθώριο για κάποια έκπληξη στην τακτική, είπε: "Πολλά πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Στα playoffs η σημασία των αγώνων είναι πιο μεγάλη. Σε θέματα τακτικής ίσως υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις. Όταν έχεις μία συγκεκριμένη φιλοσοφία, δνε μπορείς να την αλλάξεις για να δημιουργήσεις πρόβλημα στον αντίπαλο. Έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Το πιο σημαντικό, όπως είπα πριν, είναι η αυτοσυγκέντρωση για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Όσον αφορά το 2-0, η Ζάλγκιρις μάς νίκησε δύο φορές. Είχαμε ελλείψεις. Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο, γιατί ξέρουμε πως αν δεν παίξουμε καλά, θα χάσουμε. Όπως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια των playoffs".

Για το γεγονός ότι οι παίκτες του είναι πιο έμπειροι από εκείνους της Ζάλγκιρις, τόνισε: "Στα χαρτιά έτσι είναι. Οταν μπαίνεις στο γήπεδο να παίξεις δεν μετράει η παράδοση ή η εμπειρία. Έχουμε πιο έμπειρους παίκτες, αλλά το πιο σημαντικό είναι η θέληση. Έχουμε μία εμπειρία, αλλά στον αθλητισμό έχουμε δει ομάδες που παίζουν με θέληση και αυταπάρνηση, να νικούν πιο έμπειρες ομάδες. Έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε, αλλά το πιο σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να δείξουμε την διάθεση και την θέλησή μας να πάμε σε ακόμα ένα Final Four. Αυτό θα μετρήσει περισσότερο".

Για το κίνητρο της Ζάλγκιρις: "Δεν μπορώ να απαντήσω στο πώς θα εμφανιστεί η Ζάλγκιρις. Έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής. Σίγουρα θέλει να πάει στο Final Four. Σίγουρα θα έχει θέληση για να προκριθεί, όπως κάθε ομάδα. Είναι στις οχτώ καλύτερες ομάδες. Θα είναι μία δύσκολη σειρά. Είναι καλά δουλεμένη ομάδα".

Για τον Σπανούλη και την θέλησή του ο Ολυμπιακός να προκριθεί, ανέφερε: "Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Έχουμε ένα σύνολο. Υπολογίζω σε όλους τους παίκτες. Ασφαλώς ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης. Η θέληση όλων πρέπει να μετρήσει. Πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο".

Για την αντιμετώπιση του pick and roll από την Ζάλγκιρις στο ματς της κανονικής διάρκειας στο ΣΕΦ, είπε: " Είναι πολύ καλή στο pick and roll, αλλά μέχρι το 25' έχαναν 16 πόντους. Αυτό παίζαμε ως τότε. Δεν συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σας. Το παιχνίδι χάλασε, γιατί θεωρήσαμε πως έχοντας μία μεγάλη διαφορά, το παιχνίδι θα ήταν εύκολο. Αυτό φταίει για εμένα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ