EUROLEAGUE

Ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του ο Ολυμπιακός

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι 51 πόντοι που σημείωσε ο Ολυμπιακός στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" αποτελούν την ισοφάριση της χειρότερης επίδοσης της ιστορίας του στην EuroLeague, ένας αριθμός που καταγράφηκε για πρώτη φορά προ τριετίας στο Mediolanum Forum.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αγνώριστος στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα . Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, οι "ερυθρόλευκοι" απείχαν πολύ από τον καλό τους εαυτό, αδυνατούσαν να ελέγξουν την ορμητικότητα των "μπλαουγκράνα" στο πίσω μέρος του παρκέ και μοιραία ηττήθηκαν με -22 από μια ομάδα που πάλευε με λύσσα για κάθε κατοχή, θέλοντας να... ξεπλύνει τις αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος (βλ. πέντε σερί ήττες).

Πέραν της ουσίας της βραδιάς, που είναι η ήττα, οι "ερυθρόλευκοι" κατέγραψαν την ισοφάριση της χειρότερης επιθετικής επίδοσης της ιστορίας τους στην EuroLeague, με τους 51 πόντους που σημείωσαν. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν 15/34 δίποντα, 2/15 τρίποντα και 15/23 βολές, αριθμοί που δεν βοήθησαν πολύ για να προκύψει κάτι καλύτερο ως συγκομιδή. Έτσι, προέκυψε η ισοφάριση της χειρότερης βραδιάς στην ιστορία του συλλόγου στην EuroLeague, με την πρώτη (κάκιστη) βραδιά να σημειώνεται στις 9 Ιανουαρίου 2014 απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Τότε, είχε έρθει η συντριβή από την ιταλική ομάδα στο Mediolanum Forum (81-51), σε μία από τις πιο άσχημες βραδιές γενικότερα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.

Η αποψινή ήταν μάλιστα η έκτη φορά επί των ημερών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Λιμάνι, που ο Ολυμπιακός σημείωσε 60- πόντους σε αγώνα της EuroLeague. Είχαν προηγηθεί οι μονομαχίες με Ρεάλ Μαδρίτης (59, 2014-'15), Μπαρτσελόνα (59, 2016-'17), Μπασκόνια (59, 2015-'16), Μπαρτσελόνα (57, 2014-'15) και Ζάλγκιρις (55, 2015-'16).

Αναλυτικά οι δέκα χειρότερες (επιθετικά) βραδιές του Ολυμπιακού στην EuroLeague:

Ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του ο Ολυμπιακός
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ