EUROLEAGUE

Η ζωή χωρίς τον Χάκετ: λύσεις εκ των έσω

Η ζωή χωρίς τον Χάκετ: λύσεις εκ των έσω

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να μάθει να ζει χωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ για τους επόμενους δύο μήνες. Θα καλύψει το κενό του με λύσεις εκ των έσω, δεν υπάρχει σκέψη για ενίσχυση.

Ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ είναι αρκετά σοβαρός, καθώς στο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν, ο άτυχος Ιταλός γκαρντ, υπέστη εκτεταμένη ρήξη οπισθίων μηριαίων, όπως έδειξε η μαγνητική και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον δύο μήνες. Κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τις υπηρεσίες του μέχρι το τέλος του Φλεβάρη.

Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει σκέψη για ενίσχυση στα γκαρντ για να καλυφθεί η απουσία του Ντάνιελ Χάκετ. Το κενό του Ιταλού γκαρντ θα καλυφθεί με λύσεις εκ τω έσω. Άλλωστε, το ρόστερ των "ερυθρολεύκων" έχει βάθος, αλλά και πολλούς παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε τουλάχιστον δύο θέσεις.

Η ώρα του Αθηναίου, ο Λοτζέσκι και στο "2", χαμηλώνει ο "Πάπι" στο "3"

Μία από τις λύσεις είναι η αγωνιστική αναβάθμιση του φιλότιμου Γιάννη Αθηναίου, μπαίνοντας περισσότερο ενεργά στο ροτέισον, στον οποίο όποτε έχει δοθεί ευκαιρία φροντίζει να την αξιοποιεί. Παράλληλα, υπάρχει και η επιλογή να "χαμηλώσει" στο "2" ο Ματ Λοτζέσκι, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να παίζει στο "3" μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Δημήτρη Αγραβάνη να γίνεται στο "4" το back-up του Γιώργου Πρίντεζη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει επιλογές ώστε να ανακατέψει την... τράπουλα αναλόγως με τις ανάγκες των αγώνων της ομάδας,

Βέβαια, ο Ολυμπιακός χάνει από τον Ντάνιελ Χάκετ το ψηλό κορμί του (2 μέτρα), το γεγονός πως μπορεί να μαρκάρει αποτελεσματικά τα αντίπαλα ψηλά γκαρντ, αλλά και την ικανότητα του να μπορεί να αλλάζει τον ρυθμό. Τον τελευταίο μήνα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, αλλά δεν παύει να είναι ένας χρήσιμος και πολύτιμος παίκτης στο ροτέισον του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Σαφέστατα ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα πάρει αρκετό χρόνο στον "άσο" (όπως και ο Βασίλης Σπανούλης), αλλά η σεζόν είναι μεγάλη και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θέλει να "κάψει" τον Έλληνα πλέι-μέικερ.

Ο Ντάνιελ Χάκετ, σε 11 αναμετρήσεις στην φετινή EuroLeague, έχει μέσο όρο 5 πόντους (38.4% δίποντα, 26.7% τρίποντα, 77.3% βολές), 1.6 ασίστ, 1.5 ριμπάουντ και 0.5 κλεψίματα, σε μέσο όρο 14.3 λεπτά συμμετοχής. Κορυφαία του εμφάνιση στην διοργάνωση, εκείνη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (11 πόντοι, 2/4δ, 2/3τρ, 3 ασίστ).

Τα 12 ματς που θα χάσει στην EuroLeague:

Εκτός με Ζάλγκιρις (15/12)

Εντός με Ερυθρό Αστέρα (20/12)

Εκτός με Μπάμπεργκ (22/12)

Εντός με Φενέρμπαχτσε (29/12)

Εντός με Παναθηναϊκό (6/1)

Εκτός με Μπαρτσελόνα (12/1)

Εντός με Μπασκόνια (20/1)

Εκτός με Μιλάνο (25/1)

Εντός με Μπάμπεργκ (27/1)

Εκτός με Ούνικς (2/2)

Εντός με Ζάλγκιρις (10/2)

Εκτός με Φενέρμπαχτσε (23/2)

*Πιθανότατα θα επιστρέψει στις 2 Μαρτίου, στο ματς στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ