EUROLEAGUE

H ζωή χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι

H ζωή χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Λοτζέσκι έχει μέσο όρο στην επίθεση 69 πόντους και με εκείνον σημειώνει 80.4. Του λείπει ο Αμερικανός σουτέρ και οι Πειραιώτες καλούνται να ζήσουν και πάλι χωρίς εκείνον.

Ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος διατηρεί το επίσημο του blog στο Sport24.gr και στο Euroleague Greece , είναι απίστευτα άτυχος στην τρέχουσα σεζόν, καθώς δεν μπορεί να βρει την... ησυχία του, έχοντας ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς και ιώσεις. Όλα αυτά έχουν αναγκάσει τον Ολυμπιακό να στερηθεί τις υπηρεσίες του από εφτά παιχνίδια της ομάδας στην φετινή Euroleague.

Πρώτα η θλάση, τώρα ιογενής λοίμωξη

H ζωή χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχασε τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη λόγω της θλάσης που υπέστη στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο (στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ), η οποία επιδεινώθηκε στην πορεία, μένοντας εκτός για περίπου δύο μήνες. Και πάνω που επέστρεψε, δείχνοντας γερός, δυνατός και σε εξαιρετική κατάσταση, προσβλήθηκε με ιογενή λοίμωξη!

Η μη βελτίωση της κατάστασης του Ματ Λοτζέσκι, εξαιτίας του νέου προβλήματος που τον ταλαιπωρεί (έχει προσβληθεί από μεγαλοκυτταροιό όπως αναφέρει η ενημέρωση από τον Ολυμπιακό), θα τον κρατήσει εκτός τόσο από την ερχόμενη αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, όσο και από το επόμενο ματς με αντίπαλο την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, καθώς χρειάζεται επιπλέον (τουλάχιστον) 10 μέρες ώστε να αναρρώσει. Σε ένα κομβικό σημείο της χρονιάς, οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να προχωρήσουν δίχως τον κορυφαίο τους σουτέρ, χωρίς έναν από τους από τους καλύτερους παίκτες τους στην επίθεση, ο οποίος είχε τον τρόπο του να δίνει ώθηση στην ομάδα στο κομμάτι του σκορ, τόσο με τα μεγάλα του σουτ, όσο και με τον τρόπο που τέλειωνε τις φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Τα στατιστικά του Λοτζέσκι στα 10 ματς που έπαιξε στην Euroleague

H ζωή χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τις 18 φετινές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στην Euroleague, ο Ματ Λοτζέσκι έχει αγωνιστεί μόλις στα 10 ματς. Στην επίθεση έχει μέσο όρο 9.3 πόντους (17/33δ-51.5%), με ποσοστό στα τρίποντα που φτάνει το 43.2% (16/37τρ), ενώ έχει συνεισφέρει σε ριμπάουντ (3.6), ασίστ (2.6) και κλεψίματα (0.5), συμβάλλοντας τα μέγιστα και στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι που αρέσκεται να παίζει η ομάδα.

Οι Πειραιώτες, όμως, καλούνται να καλύψουν το κενό του και να μάθουν να ζουν (και πάλι) χωρίς εκείνον, τουλάχιστον για τα δύο ερχόμενα ματς κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα στην Euroleague. Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι στην θέση "3" είναι γεμάτος, έχοντας τους Κώστα Παπανικολάου και Ντι Τζέι Στρόμπερι, συν τον Ιωάννη Παπαπέτρου που είναι "3άρι", αλλά πλέον αγωνίζεται κυρίως στο "4". Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρέσκεται να παίζει στην πεντάδα του και με τρία γκαρντ. Παίκτες υπάρχουν, αλλά το θέμα είναι να βρεθεί ο αθλητής που θα δώσει την έξτρα επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός βάζει 80.4 πόντους με εκείνον και 69 πόντους χωρίς τον Λοτζέσκι

H ζωή χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός στα 8 παιχνίδια που έδωσε στην Euroleague χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι μέτρησε 4 νίκες και 4 ήττες. Στις αναμετρήσεις στις οποίες οι Πειραιώτες ηττήθηκαν, μη έχοντας στην διάθεση τους τον Αμερικανό σουτέρ, έχουν μέσο όρο στην επίθεση 69 πόντους, ενώ στους αγώνες που ο παίκτης έδωσε το "παρών", οι "ερυθρόλευκοι" λειτουργούν καλύτερα στην επίθεση, καθώς έχουν μέσο όρο 80.4 πόντους.

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα ματς που ο Λοτζέσκι απουσίασε:

Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 59-52 (Ν)

Λιμόζ - Ολυμπιακός 67-76 (Ν)

Ολυμπιακός - Εφές 68-81 (Η)

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 74-62 (Ν)

Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 76-82 (Ν)

Ολυμπιακός - Μπάμπεργκ 72-77 (Η)

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός 75-55 (Η)

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 82-66 (Η)

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ