EUROLEAGUE

Η ζωή του Ολυμπιακού χωρίς τον Λοτζέσκι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - GALATASARAY (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - GALATASARAY (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός για τον επόμενο μήνα θα χρειαστεί να ζήσει χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι. Αυτά που χάνει από τον Αμερικανό φόργουορντ και οι αλλαγές στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον.

Ο Ματ Λοτζέσκι τραυματίστηκε στον αχίλλειο στο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ στο ΣΕΦ. Ναι μεν γλίτωσε τα χειρότερα (δεν υπήρξε ρήξη στον αχίλλειο, αλλά ρήξη υποκνημιδίου τένοντα), αλλά θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα χρειαστεί να ζήσει για τον επόμενο μήνα χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι.

Θα κάνει προσπάθεια να προλάβει μέρος των playoffs

Ο Ματ Λοτζέσκι θα χάσει στην EuroLeague τα εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Αναντολού Εφές (30/3) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (7/4), θα απουσιάσει από τα δύο πρώτα ματς των playoffs (ξεκινούν στις 18 Απριλίου) και θα κάνει προσπάθεια να προλάβει την τρίτη αναμέτρηση της φάσης των "8". Βέβαια, δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και ανέτοιμος, με αποτέλεσμα να μην λάβει μέρος καθόλου στα προημιτελικά, αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν θα λάβει μέρος στα παιχνίδια απέναντι σε Ρέθυμνο (27/3), ΠΑΟΚ εντός (2/4), Προμηθέα εκτός (10/4) και Κύμη εντός (13/4), χάνοντας ουσιαστικά το υπόλοιπο της regular season.

Αυτά χάνει ο Ολυμπιακός από τον Λοτζέσκι

Ο Ματ Λοτζέσκι αποτελεί τον κορυφαίο σουτέρ του Ολυμπιακού, αλλά και τον παίκτη που είναι δουλειά του να δίνει επιθετική ώθηση στην ομάδα του Πειραιά. Ο Αμερικανός φόργουορντ, στην τρέχουσα σεζόν, σε 26 αναμετρήσεις, έχει μέσο όρο 9.9 πόντους, με 56.5% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα και 82.7% στις βολές. Σε όλα αυτά προσθέστε 3.1 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 0.5 κλεψίματα, όντας παράλληλα ένας παίκτης που είναι και λειτουργικός στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" στο ανοιχτό γήπεδο.

Το ροτέισον του Σφαιρόπουλου χωρίς τον Λοτζέσκι

Με την απουσία του Ματ Λοτζέσκι, το ροτέισον του Ολυμπιακού θα αλλάξει. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μεταφεθεί στην φυσική του θέση, παίζοντας περισσότερο στο "3" και θα μοιράζεται τον ρόλο του σμολ-φόργουορντ μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου. Ο Παπαπέτρου έχει σχολιάσει πως το αγωνιστικό του ένστικτο βρίσκεται στην περιφέρεια και πλέον θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει, να βοηθήσει και να διακριθεί, αγωνιζόμενος στο πόστο που του αρέσει και προτιμά. Παράλληλα, θα δούμε και σχήματα με τρία γκαρντ (Μάντζαρης, Γκριν, Σπανούλης για παράδειγμα), κάτι που το έχει δοκιμάσει μέσα στην χρονιά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Με το "χαμήλωμα' του Ιωάννη Παπαπέτρου στο "3", ο φορμαρισμένος Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανεβάσει την απόδοση του, παίζοντας μπάσκετ με υψηλότερη συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση, θα έχει ενεργό χρόνο συμμετοχής στο "4", όντας ο παίκτης πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Πλέον, ο Γιάννης Αθηναίου θα έχει θέση στην 12άδα και είναι δεδομένο πως θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες, κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ