EUROLEAGUE

Η ώρα της κρίσης για τον Ολυμπιακό

Η ώρα της κρίσης για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (6/4, 19:00),σε ένα ματς πουενδεχομένως νακαθορίσει και δύο ζευγάρια τωνplayoffs που απομένουν ανοιχτά.

Ταδύοαπό τα τέσσερα ζευγάριατωνplayoffsτηςEuroLeague “κλείδωσαν”(ΤΣΣΚΑ-Χίμκι, Φενέρμπαχτσε-Μπασκόνια)μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής.Το ίδιο ισχύει και για την τελική κατάταξη της Ζαλγκίρις, η οποία θα είναι σίγουρα 6η. Τι απέμεινε;Το πιο σημαντικό: να μάθουμε τα ζευγάρια των δύο “αιώνιων” ,τα οποία θα προκύψουν από τις σημερινές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις (19:00) και της Ρεάλ με την Μπάμπεργκ (22:00).

Τα πράγματαθαείναι απλάστην περίπτωσηπου ο Ολυμπιακός νικήσει την Ζαλγκίρις.Αυτομάτωςθα τερματίσει 3ος και θα αντιμετωπίσει σταplayoffsτην λιθουανική ομάδα, “στέλνοντας” παράλληλα τον Παναθηναϊκό στην Ρεάλ, από το παιχνίδι της οποίας με την Μπάμπεργκ θα εξαρτηθείτο ποιοςθα έχει το πλεονέκτημα έδρας.Εάν οι Μαδριλένοι νικήσουν τη Μπάμπεργκ, τότε θα τερματίσουν 4οι και θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους (5ους) “πράσινους”. Εάν ηττηθούναπό την Μπάμπεργκ, τότε οι ρόλοι θα αντιστραφούν.

Η κατάσταση θα μπλεχτεί μόνο εάν η Ζαλγκίρις φύγει από το ΣΕΦ με τη δεύτερη νίκη επί συνόλου οκτώ αναμετρήσεων με τους “ερυθρόλευκους” στο φαληρικό στάδιο. Σε αυτή την περίπτωση η Ρεάλ θα τερματίσει αυτομάτως 5η και -ούσααδιάφορη πια- θα έχει τη δυνατότητα να “επιλέξει” ποιον από τους δύο “αιώνιους” θα αντιμετωπίσει(με μειονέκτημα έδρας)σταplayoffs:1) τον Παναθηναϊκό εφόσον νικήσει τη Μπάμπεργκ και ή 2) τον Ολυμπιακό εάν ηττηθεί από την γερμανική ομάδα.

* Αδιάφοροαπό πλευράς κατάταξηςείναι το τρίτο παιχνίδι της ημέρας μεταξύ της Βαλένθια και της Μακάμπι(21:30), δύο ομάδες που έχουν μείνει εκτόςplayoffs.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

19:00 Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας

21:30 Βαλένθια-Μακάμπι

22:00 Ρεάλ-Μπάμπεργκ

Δείτε εδώ την κατάταξη στην EuroLeague μετά τα χθεσινά παιχνίδια

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ