EUROLEAGUE

Η τελευταία απόδραση από το Τελ Αβίβ

Η τελευταία απόδραση από το Τελ Αβίβ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πάνε 4 χρόνια από την τελευταία απόδραση του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ. Το νικητήριο καλάθι του Σπανούλη, οι βολές του Παπανικολάου και η αγκαλιά των παικτών στο τέλος.

Την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε και νίκησε την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, ήταν στις 24 Ιανουαρίου του 2013, για την 5η αγωνιστική του τότε TOP-16. Οι Πειραιώτες ήταν οι εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης και βρισκόντουσαν στον δρόμο για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τροπαίου τους στην EuroLeague, το οποίο και τελικά κατέκτησαν στο Final Four του Λονδίνου.

Ένα παιχνίδι που είχε αγωνιώδη και συναρπαστική εξέλιξη, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Η Μακάμπι προηγήθηκε με 77-74 στα 2 λεπτά πριν το τέλος, αλλά ακολούθως οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα. Έβγαλαν καλές άμυνες και βρήκαν λύσεις στην επίθεση, φτάνοντας στο τέλος στο πολύτιμο "διπλό" με 77-78.

Στα 54'' πριν την λήξη, ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε την κλάση του. Πήρε πάνω του την φάση, δημιούργησε για τον εαυτό του και με ένα τζαμπ-σουτ από μέση απόσταση, ύστερα από ντρίμπλα, σημείωσε το νικητήριο καλάθι της αναμέτρησης. Στα 3'5'' πριν την λήξη, ο Κώστας Παπανικολάου κέρδισε φάουλ και πήγε για βολές. Ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος εκείνη την σεζόν πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, αστόχησε και στις δύο προσπάθειες.

Οι Ισραηλινοί ακολούθως πήραν το ριμπάουντ, έτρεξαν γρήγορα στον αιφνιδιασμό, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να παίξουν άμυνα δίχως να κάνουν φάουλ, με τον Πλάνινιτς στο τέλος να καρφώνει την μπάλα στο καλάθι. Η προσπάθεια του, όμως, ήταν εκπρόθεσμη, το καλάθι δεν μέτρησε και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε το "διπλό" στο Τελ Αβίβ.

MVP ο "Clutch" Σπανούλης

Η τελευταία απόδραση από το Τελ Αβίβ

MVP της αναμέτρησης ήταν ο "Clutch" Βασίλης Σπανούλης ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, δίνοντας μεγάλη επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό, σε μία "καυτή" και δύσκολη έδρα. Πέρα από το γεγονός πως σημείωσε το νικητήριο καλάθι του αγώνα, πετυχαίνοντας ένα ακόμη μεγάλο σουτ που έκρινε το αποτέλεσμα ενός αγώνα, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (3/6δ, 4/9τρ, 6/6β) και 4 ασίστ, σε 34 λεπτά συμμετοχής, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη του τον Γιώργο Πρίντεζη (16π, 6ρ).

Η αγκαλιά των παικτών και η συμπαράσταση στον Παπανικολάου

Η τελευταία απόδραση από το Τελ Αβίβ

Με το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν μεταξύ τους μία μεγάλη αγκαλιά, με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα, Βασίλη Σπανούλη και Κάιλ Χάινς, εξωτερικεύοντας την ένταση τους από το παιχνίδι, αλλά και την χαρά-ανακούφιση τους για εκείνο το πολύτιμο "διπλό". Λίγο πιο δίπλα, ήταν μόνος του ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος προσπαθούσε να... συνέλθει από το σοκ που παραλίγο να υποστεί η ομάδα του, νιώθοντας άσχημα για τις δύο χαμένες βολές του στο τέλος.

Οι συμπαίκτες του (με πρώτο τον Στράτο Περπέρογλου που μοιράζονταν την θέση "3") έτρεξαν πάνω του, του συμπαραστάθηκαν και τον πήραν μία μεγάλη αγκαλιά, προσπαθώντας να τον εμψυχώσουν, αλλά και να τον ηρεμήσουν. Μία από τις πιο γλυκιές εικόνες στην ιστορία αυτής της ομάδας, αλλά και ένα δείγμα του οικογενειακού κλίματος και του ξεχωριστού "δεσίματος" που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει στα "ερυθρόλευκα" αποδυτήρια μεταξύ των παικτών, έχοντας ως μότο τους το "όλοι για έναν και ένας για όλους" και κανόνα τους το "όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε".

Σε VIDEO τα highlights της αναμέτρησης:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ