EUROLEAGUE

Η πορεία του Ολυμπιακού προς την 3η θέση

Η πορεία του Ολυμπιακού προς την 3η θέση
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός πήρε την 3η θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague και το Sport24.gr σκιαγραφεί την "ερυθρόλευκη" πορεία.

Όπως και την περσινή σεζόν, έτσι και την φετινή ο Ολυμπιακός πήρε την 3η θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague έχοντας μάλιστα το ίδιο ρεκόρ (19-11), καθώς στην 30η "στροφή" της διοργάνωσης "λύγισε" στην παράταση από την Ζάλγκιρις και τις απουσίες . Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανανέωσε το ραντεβού της με τους Λιθουανούς για τα playoffs και για να συμβεί αυτο, χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Οι "ερυθρόλευκοι" και την φετινή σεζόν είδαν την ατυχία να τους χτυπάει αρκετές φορές την πόρτα, καθώς τα προβλήματα τραυματισμών δεν έλειψαν. Η αρχή έγινε με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πέρασε το πρώτο δίμηνο τη σεζόν καθηλωμένος στα "πιτς", γεγονός που οδήγησε στη μεγαλύτερη επιβάρυνση του Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της EuroLeague.

O Kιμ Τιλί διεκδίκησε το Όσκαρ ατυχίας, καθώς κατά την διάρκεια της προθέρμανσης πριν από την αναμέτρηση με την Μπασκόνια υπέστη απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυσή του και για πρώτη φορά τραυματίστηκε σοβαρά στην καριέρα του. Ο Γάλλος πάουερ φόργουορντ ανέβηκε τον Γολγοθά του και επέστρεψε στην δράση, αλλά ακόμα δεν συνέβη το ίδιο με τον Δημήτρη Αγραβάνη (ρήξη πρόσθιου χιαστού), ο οποίος θα χάσει ολόκληρη την σεζόν.

Λιγότερο σοβαρά προβλήματα τραυματισμών αντιμετώπισαν κι άλλα μέλη του Ολυμπιακού, ενώ την παρούσα στιγμή στο "ερυθρόλευκο" ιατρικό δελτίο είναι σημειωμένα τα ονόματα του Γιώργου Πρίντεζη, του Κώστα Παπανικολάου, του Κιμ Τιλί και του Τζαμέλ ΜακΛίν. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, έχει στο DNA της τον τρόπο να ξεπερνάει τις κακουχίες και για ακόμη μία χρονιά δεν λύγισε από αυτές.

ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Στο DNA του Ολυμπιακού, όμως, είναι γραμμένη και η λέξη "άμυνα", καθώς είναι γνωστή η έμφαση που δίνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην λειτουργία της ομάδας του στην πίσω πλευρά του παρκέ. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα (μ.ο. 75,6π.) της διοργάνωσης παρά το γεγονός πως υπήρξαν παιχνίδια που προδόθηκε από αυτή.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Αν στον μαραθώνιο της κανονικής διάρκειας της EuroLeague έπρεπε να ξεχωρίσουμε τους παίκτες "κλειδιά" του Ολυμπιακού, θα επιλέγαμε τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό του, αλλά έκανε το limit up στην απόδοση του και ολοκλήρωσε την regular season έχοντας μέσο όρο 13,1 πόντους, 1,6 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 3,3 λάθη.

Η πορεία του Ολυμπιακού προς την 3η θέση
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Πρίντεζης (μ.ο. 12,6 π., 5,5 ριμπ. 1,5 ασ.,0,4 κλ., 1.2λ.) για ακόμη μία χρονιά ήταν εκεί για την ομάδα του, η οποία βρήκε και πολλές λύσεις από τον Νίκολα Μιλουτίνοβ (μ.ο. 9,3π., 5,8 ριμπ., 1 ασ., 0,6 κλ., 1λ., 0.7 κοψ.).

Τέλος, αναφορά πρέπει να γίνει και στον Κώστα Παπανικολάου, του οποίου η απουσία από τα τελευταία παιχνίδια έδειξε πόσο καταλυτικός είναι ο ίδιος για την σωστή λειτουργία της ομάδας του.

ΣΥΝΕΠΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΌΣ ΕΔΡΑΣ

Ο Ολυμπιακός έμαθε από μερικά από τα λάθη που υπέπεσε την περσινή σεζόν, καθώς ως ένα σημείο απέφυγε τα "στραβοπατήματα" κι εξασφάλισε σχετικά νωρίς το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάστηκαν συνεπείς τόσο στο ΣΕΦ (12-3), όσο και μακριά από αυτό (7-8). Το ρεκόρ τους πάντως θα μπορούσε να είναι καλύτερο, καθώς στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας μέτρησαν μόλις μία νίκη.

ΑΝΤΕΞΕ ΤΟΝ... ΜΑΥΡΟ ΓΕΝΑΡΗ

Ο Ολυμπιακός άρχισε την σεζόν με ρεκόρ 8-2, ακολούθησαν 5 νίκες και ισάριθμες ήττες και στο τελευταίο 1/3 της κανονικής διάρκειας της EuroLeague είχε 6 επιτυχίες. Ο πρώτος μήνας του 2018 ήταν και ο πιο δύσκολος, αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε στους "κραδασμούς" του... μαύρου Γενάρη , καθώς ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ.

Η πορεία του Ολυμπιακού προς την 3η θέση
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός προέβη στην απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν - αποτέλεσε την δεύτερη προσθήκη μεσούσης της σεζόν, καθώς νωρίτερα είχε αποκτηθεί ο Κάιλ Γούλτζερ εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμών - αλλά η λύση ουσιαστικά δόθηκε εκ των έσω. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν ξανά στην ρότα των επιτυχιών έχοντας για... καθοδηγητή, όπως τόνισε και η EuroLeague , τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

ΑΥΤΑ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΑ PLAYOFFS

Το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό την παρούσα στιγμή, όπως ανέφερε και ο προπονητής του , είναι να γυρίσουν σιγά - σιγά οι τραυματίες, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" την τελευταία αγωνιστική της EuroLeague συμπλήρωσαν δωδεκάδα στο "παρά πέντε".

Επίσης, ένα θέμα που έχει εντοπιστεί είναι η μη σταθερότητα της καλής απόδοσης ορισμένων παικτών, κυρίως των ξένων, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να αποτελεί την εξαίρεση. Οι Στρέλνιεκς, ΜακΛίν και Ρόμπερτς κατά την διάρκεια της σεζόν έχουν δείξει από καλά ως πολύ καλά στοιχεία, αλλά δεν είναι σταθεροί. Οι Γουίλτζερ και Τόμπσον πρέπει να βρουν τον τρόπο να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα και στον ρόλο τους παρά το γεγονός πως ο χρόνος συμμετοχής τους δεν είναι μεγάλος, ενώ ο Μπόμπι Μπράουν πρέπει να προσαρμοστεί και να δείξει την ποιότητά του και στους αγώνες της EuroLeague.

Τέλος, ο Ολυμπιακός κατά την διάρκεια της regular season πέρασε μερικές δύσκολες νύχτες, όπως ήταν αυτές στη Βιτόρια και στη Μόσχα (με την Χίμκι), ενώ με κάτω τα χέρια έχασε και τα ματς με την Μπαρτσελόνα. Στα playoffs δεν υπάρχουν περιθώρια για να αφήνεις τον… χρόνο να κυλάει και να μην κυνηγάς έστω και τις λίγες πιθανότητες που έχεις για το comeback.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Το πρόσημο της πορείας του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια της EuroLeague είναι κάτι περισσότερο από θετικό, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του λιμανιού μπαίνει στα playoffs έχοντας το πλεονέκτημα έδρας και όντας το φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για το Final Four. Όλα όσα έπραξε μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός, όμως, δεν θα σημαίνουν κάτι, αν δεν δείξει το καλό του πρόσωπο στην σειρά αγώνων με την Ζάλγκιρις.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ