EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός

Η κριτική των παικτών του Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece περνά τους παίκτες του Ολυμπιακού από το μικροσκόπιο. Οι κορυφαίοι και αυτοί που δεν μας ενθουσίασαν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρεμιέρα της EuroLeague ήταν αν μη τι άλλο δυναμική. Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός χάρισαν στον κόσμο μια δυνατή αναμέτρηση, ένα ντέρμπι για τρεις περιόδους, πριν η ομάδα του Πάμπλο Λάσο "καθαρίσει" την παρτίδα στην τέταρτη περίοδο ( 83-65 ). Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των αθλητών της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στις οθόνες της μπασκετικής Ευρώπης, στο πρώτο ματς της νέας EuroLeague. Το EuroLeague Greece αναλύει τους 12 "ερυθρόλευκους".

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (0 πόντοι, 0/4 σουτ σε 15 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άλλαξε τον Βασίλη Σπανούλη στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Τα δυνατά μαρκαρίσματα των Ισπανών guard χάλασαν την ισορροπία του και τον οδήγησαν σε τρία άστοχα σουτ. Επέστρεψε στα τέλη της τρίτης περιόδου, ξανά την ώρα που ο Σπανούλης βρισκόταν στον πάγκο, αλλά ήταν και πάλι εκτός κλίματος και γρήγορα αποσύρθηκε, με αποτέλεσμα να μη μείνει στο παρκέ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όταν οι Πειραιώτες χρειάζονταν απεγνωσμένα σκορ.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (6 πόντοι, 3/6 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 μπλοκ σε 16 λεπτά)

Δεν ήταν "λαμπερός" στο ξεκίνημα του ματς, όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασε απότομα στροφές, τελείωσε φάσεις, έκοψε σουτ, πήρε επιθετικά ριμπάουντ και ήταν για ένα διάστημα εντυπωσιακός. Πιο έτοιμος, πιο χρήσιμος από τον "σκουριασμένο" Γιανγκ, εξαιρετικός στο να κόβει, να αλλοιώνει προσπάθειες και να παίζει τον ρόλο του "σκιάχτρου" στη ρακέτα , αλλά θα χρειαστεί κι αυτός καιρό για να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία της νέας του ομάδας, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (1 πόντος, 1 ριμπάουντ σε 11 λεπτά)

Φάνηκε "κρύος" στις πρώτες του φάσεις στο παιχνίδι, αλλά όχι φοβισμένος. Ίσα ίσα, προσπάθησε να βάλει ένα πολύ παλικαρίσιο καλάθι με drive που ξεκίνησε από το τρίποντο, δεν βρήκε στόχο, αλλά λίγη σημασία είχε η χαμένη προσπάθεια που έγραψε η στατιστική. Είχε τσαμπουκά και τον έδειξε στην τρίτη περίοδο, όταν απαίτησε να πάρει τη μπάλα και κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Οθέλο Χάντερ. Οι αλλαγές των έστειλαν αρκετές φορές να μαρκάρει κοντύτερους παίκτες, ο Αμερικανός τους δυσκόλεψε με το μέγεθος και την ταχύτητά του, αλλά στην επίθεση ήταν ακίνδυνος και σκόραρε ένα πόντο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (0 πόντοι σε 3 λεπτά)

Ο μοναδικός που δεν βρέθηκε στο rotation του Γιάννη Σφαιρόπουλου και απλώς έπαιξε στο φινάλε, όταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε "κλειδώσει" τη νίκη.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (12 πόντοι, 4/10 σουτ, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 29 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός

Έβαλε το πρώτο καλάθι της νέας EuroLeague (τρίποντο από την δεξιά πλευρά, από το αγαπημένο του σημείο με step-back σουτ), αφού προηγουμένως πήρε επιθετικό ριμπάουντ. Έβαλε και δεύτερο. Δεν εκβίασε σουτ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πολύ ουσιαστικός και επιλεκτικός και πέτυχε και τρομερό καλάθι στο φινάλε της δεύτερης περιόδου . Ξεκίνησε την τρίτη καλά, ξεκουράστηκε και γύρισε στο παιχνίδι επτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Αστόχησε σε σουτ τριών πόντων που θα μάζευε τη διαφορά στους πέντε πόντους και κάπου εκεί, ο Ολυμπιακός συμβιβάστηκε με την ήττα, καθώς ο Ρεγιες έκανε με δυο βολές το 73-63.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (6 πόντοι, 2/5 σουτ σε 11 λεπτά)

Έβαλε παλικαρίσιο γκολ-φάουλ απέναντι στον Άντονι Ράντολφ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ένιωσε πανίσχυρος και συνέχισε με τρίποντο που εξόργισε τον Πάμπλο Λάσο. Ενθουσιάστηκε υπερβολικά, πήρε δυο προσπάθειες λόγω της άγνοιας κινδύνου του, αστόχησε δις και έγινε αλλαγή. Κακή η αντίδρασή του δυο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν δέχθηκε τεχνική ποινή μετά το φάουλ που έκανε στον Ντόντσιτς.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (2 πόντοι, 2/2 βολές σε 8 λεπτά)

Δεν ξεκίνησε καλά, τα αργά του πόδια τον εξέθεσαν και οι "κοντοί" της Ρεάλ Μαδρίτης έβαλαν στόχο να πάνε πάνω του για να σουτάρουν χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Ο Σφαιρόπουλος κατάλαβε πως ο Σέρβος δεν μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό το ματς και τον χρησιμοποίησε μόλις οκτώ λεπτά.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (11 πόντοι, 4/8 δίποντα, 3 ριμπάουντ σε 29 λεπτά)

Έπαιξε πολύ στο πρώτο ημίχρονο (13:17), δεν είχε πολλά touches, έμοιαζε κάπως "σβηστός" και όταν πήγε στη γραμμή των βολών, έδειχνε κάπως αναστατωμένος από το γεγονός ότι δεν του έβγαινε το ματς. Ακόμη κι έτσι, ήταν κάτι περισσότερο από θετικός. Έπαιξε τρομερές άμυνες πάνω στον Ρούντι Φερνάντεθ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά στο τέλος οι πάσες προς το μέρος του, δεν έφτασαν στα χέρια του και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (4 πόντοι, 0/5 τρίποντα σε 16 λεπτά)

Στο πρώτο μέρος πήρε αρκετά σουτ, επτά για την ακρίβεια, αλλά το σίδερο τον σταμάτησε πέντε φορές. Έπαιξε πολύ, δεν ήταν καλός, έκανε και μια κάκιστη πάσα στον αιφνιδιασμό με το σκορ στο 71-63, δευτερόλεπτα μετά από μία εκπληκτική τάπα του Κεμ Μπιρτς. Δεν ήταν "μοιραίος", αλλά σίγουρα αυτό το λάθος, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, δεν ταιριάξει στην κλάση και την εμπειρία του από τέτοιους αγώνες.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (3 πόντοι, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 24')

Ουσιαστικός, διεκπεραιωτικός, έπαιξε την πάντα τίμια άμυνά του και στα μέσα της τρίτης περιόδου έβαλε και το πρώτο του τρίποντο. Προσπάθησε να βοηθήσει σε όλους τους τομείς, χωρίς τελικά να κάνει κάτι αξιοθαύμαστο πέρα από το να είναι ο γνωστός, συνεπής, μετρημένος Μάντζαρης.

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ (6 πόντοι σε 13 λεπτα)

Η κριτική των παικτών του Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν φοβήθηκε να πάρει προσπάθειες μόλις πάτησε παρκέ, ίσα ίσα που ήταν πιο επιθετικός απ' όσο περιμέναμε. Δεν είχε όμως ανάλογη διάρκεια. Αστόχησε σε ελεύθερα σουτ, δεν δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και τελικά παρασύρθηκε στη μετριότητα ενώ όλα έδειχναν ότι θα εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως έπαιξε λιγότερο απ' όσο περιμέναμε, καθώς έμεινε στο παρκέ 13'.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (14 πόντοι, 2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 ασίστ σε 23 λεπτά)

Μπήκε στο ματς με όρεξη και έβγαλε πολλή ενέργεια. Απείλησε από νωρίς, σκόραρε γρήγορα, έδωσε δυο πολύ όμορφες ασίστ και είχε υπομονή για τη σωστή απόφαση. Συνέχισε με το ίδιο σκεπτικό και στην επανάληψη, έβαλε τους πόντους του, κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ με τρία τρίποντα στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου και ήταν ο πιο απειλητικός στο μπροστά μέρος του γηπέδου. Εχασε δυο-τρία μαρκαρίσματα, αλλά ήταν μαζί με τον Μπιρτς οι κορυφαίοι των ερυθρόλευκων.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ