EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Το Euroleague Greece περνάει από το "μικροσκόπιο" του τους παίκτες του Ολυμπιακού. Τι έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" στο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στο Palau Blaugrana.

Ντάριους Τζόνσον-Όντομ: Έμεινε στο παρκέ για 21.37' περισσότερο από κάθε περιφερειακό του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί είχε αμυντικό κατά κύριο λόγο. Έπαιξε στα τελευταία λεπτά στο σχήμα-καμικάζι, αν και πάλι δεν βρήκε τις φάσεις για να σκοράρει. Είχε 3 πόντους (1/5 σουτ και 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο (1 ranking). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μοναδικοί του πόντοι ήρθαν στο ανοιχτό γήπεδο και δεν κατάφερε να λύσει το δημιουργικό πρόβλημα της ομάδας.

Οθέλο Χάντερ: Έμεινε στο παρκέ 19 λεπτά, αλλά ήταν σε κακή μέρα. Είχε 2/7 δίποντα, χάνοντας αρκετές εύκολες προσπάθειες. Έχασε την προσωπική του μονομαχία με τον Τζόι Ντόρσεϊ. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 7 ριμπάουντ (όλα επιθετικά), αλλά δεν κατάφερε να τα μετατρέψει σε πόντους. Είχε 7 στο ranking (2 κερδισμένα φάουλ, 1 ασίστ) και είχε το πιο αρνητικό πρόσημο στο +/- (24). Για αυτό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο τέλος προτίμησε να ρισκάρει με τον Αγραβάνη αρχικά και τον Πρίντεζη στη συνέχεια στο "5".

Ιωάννης Παπαπέτρου: Αγωνίστηκε για 21.16' έχοντας 4 πόντους (2/2 δίποντα, 0/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 2 κερδισμένα φάουλ και 6 στο ranking. Ήταν αρκετά μαχητικός παίζοντας τόσο στο "3", όσο και στο "4". Αν και δεν φέρει την αποκλειστική ευθύνη στο μαρκάρισμα του Περπέρογλου (16 πόντοι), δεν στάθηκε στα αμυντικά του στάνταρ.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Βασίλης Σπανούλης: Έπαιξε κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος τον απέσυρε στην τρίτη περίοδο και προτίμησε όταν η διαφορά ήταν στα ύψη να τον έχει εκτός. Είχε 11 πόντους (6/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 0/2 βολές). Αν και ξεκίνησε καλά το ματς με τρία λέι-απ στα πρώτα λεπτά, δεν ήταν τόσο δημιουργικός όσο άλλες φορές. Είχε πρόβλημα απέναντι στα pick-n-roll απέναντι στον Ντόρσεϊ, αλλά και από την άμυνα της Μπαρτσελόνα που είχε πρωταρχικό στόχο να τον σταματήσει. Ο Όλεσον κέρδισε την προσωπική μονομαχία απέναντι του. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι είχε 4 λάθη και καμία (!) ασίστ. Πήρε 2 στο σύστημα rankikng, ενώ στο +/- ήταν στο -19.

Ντι Τζέι Στρόμπερι: Έμεινε στο παρκέ για κάτι λιγότερο από 22 λεπτά έχοντας 3 πόντους (0/1 δίποντο, 0/2 βολές και 1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα (3 ranking). Αμυντικά ήταν και πάλι αυτός που κατέθεσε ενέργεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Δεν ήταν αποτελεσματικός με τη μπάλα στο παρκέ (δεν είναι άλλωστε δυνατό του), ενώ ήταν άστοχος και πολλές φορές διστακτικός όταν χρειάστηκε να εκτελέσει από την περιφέρεια.

Ιγκόρ Μιλουτίνοφ: Ξεκίνησε τα δύο ημίχρονα για να ματσάρει με τον Άντε Τόμιτς. Δεν τα πήγε όμως καλά, αφού χρεώθηκε και τις δύο φορές με φάουλ. Έπαιξε τελικά 6 λεπτά έχοντας 2 πόντους (1/3 δίποντα) και 1 λάθος.

Γιώργος Πρίντεζης: Μαζί με τον Χάκετ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Είχε 12 πόντους (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ) και 19 στο ranking, το μεγαλύτερο από όλη την ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν αποχώρησε στο 2ο δεκάλεπτο ήρθε η καθίζηση των "ερυθρολεύκων". Έκανε πάρτι απέναντι στον Ντόλμαν αλλά είχε πρόβλημα να κυνηγήσει τον Περπέρογλου ή να σπρώξει τον Σάμιουελς.

Δημήτρης Αγραβάνης: Επέστρεψε στο rotation παίζοντας 14 λεπτά. Είχε 9 πόντους (1/1 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 4/5 βολές), καθώς ακόμη 1 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ (11 ranking). Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για έλλειψη προσπάθειες. Έπαιξε και στις δύο θέσεις των ψηλών. Είχε θετική παρουσία αν ληφθεί μάλιστα ο χρόνος που ήταν εκτός, αλλά και η συνολική κακή εικόνα του Ολυμπιακού.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Στα 12.50' που αγωνίστηκε έμεινε στο μηδέν, χωρίς να κάνει μάλιστα σουτ. Είχε 2 ασίστ και 1 λάθος. Δεν κατάφερε ούτε αυτός να σωθεί από το γενικότερο "ναυάγιο". Εξάλλου είναι ένας παίκτης που μπορεί να μετατρέψει σε πόντους τις δημιουργίες των υπολοίπων και όχι να φτιάξει φάσεις μόνος του. Οπότε βούλιαξε κι αυτός με το υπόλοιπο "ναυάγιο".

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Ντάνιελ Χάκετ: Ο ΜVP. Και πάλι ήταν ο πιο μαχητικός παίκτης του Ολυμπιακού. Και ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους (2/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 6/7 βολές). Από την άλλη είχε κι αυτός μηδέν ασίστ (!) και 6 λάθη. Είχε 12 στο ranking. Από ενέργεια και αμυντική προσπάθεια παίρνει καλό βαθμό. Σε ότι αφορά την ποιότητα όμως όχι.

Κώστας Παπανικολάου: Έκανε την επανεμφάνιση του στην Ευρωλίγκα έχοντας 1 πόντο (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 στο ranking (έπαιξε 11 λεπτά). Προτίμησε να μην εκβιάσει προσπάθειες. Θέλησε να μπει στο ματς "τρυπώντας" την αντίπαλη άμυνα στην αδύνατη πλευρά, αλλά δεν το έκανε αποτελεσματικά. Πήγε στα ριμπάουντ και ήταν θετικός αν βγάλουμε εκτός την εκτέλεση.

Γιάννης Αθηναίου: Έπαιξε 5.50. Τον έριξε στο παρκέ ο κόουτς Σφαιρόπουλος στα τελευταία λεπτά όταν κυνηγούσε ο Ολυμπιακός να μειώσει τη διαφορά. Δεν πέτυχε πόντο (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα).

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ