EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πεισμωμένος ο Ολυμπιακός, βρήκε MVP εκεί που δεν περίμενε, είδε τον Μπράουν να κάνει καλό ντεμπούτο και αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Αυτή τη νίκη την χρειαζόταν όσο καμία άλλη στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ με πείσμα για να σπάσει το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού απέναντί του, λίγο έλειψε να "αυτοκτονήσει", όμως επιβίωσε στην παράταση ( 87-85 ) και πήρε μία σπουδαία νίκη που τον φέρνει πλέον αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τον Μπράιαν Ρόμπερτς να κάνει καταπληκτική εμφάνιση, τον Μπόμπι Μπράουν πολύ καλό ντεμπούτο και τους Σπανούλη - Πρίντεζη να δίνουν κρίσιμα καλάθια που χάρισαν στην ομάδα του Πειραιά την 17η φετινή της νίκη σε 24 αγώνες. MVP ήταν φυσικά ο Ρόμπερτς. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού, που έχουν εντός έδρας τα επόμενα δύο παιχνίδια με τη Μπάμπεργκ και την Μπαρτσελόνα.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/5 δίποντα, 3/7 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη σε 21:25 (14 ranking)

Μπήκε στο ματς με λάθος, ρέφαρε όμως με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και άψογο τελείωμα για το 11-10 στο 8'. Στην εκπνοή της πρώτης περιόδου κέρδισε φάουλ από τον Γκέιμπριελ και έβαλε 1/2 για το 18-16. Στο 11' κέρδισε γκολ-φάουλ από τον Γκιστ, αστόχησε όμως στην συμπληρωματική βολή, έδειχνε να πατάει καλά και έδωσε πολλές μάχες στον τομέα των ριμπάουντ. Έδωσε σπουδαία ασίστ στον Τιλί για το 26-34 και στο εννιάλεπτο που έπαιξε στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός. Πέρασε σαν σταματημένο τον Βουγιούκα για το 46-59 στο 28', κέρδισε φάουλ από τον Καλάθη στο 37' και έβαλε 1/2 για το 64-70. Πήρε το πέμπτο φάουλ του Γκιστ στο 41', αλλά έβαλε ξανά 1/2 για το 73-73. Ήταν τρομερά έτοιμος γι' αυτό το ντέρμπι. Αν ήταν και πιο αποτελεσματικός στις βολές...

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 3/3 βολές), 3 ασίστ, 1 λάθος σε 12:56 (6 ranking)

DNP στο πρώτο μέρος, καθώς ο Ρόμπερτς έδωσε σπουδαίες λύσεις ως backup του Μάντζαρη, μπήκε στο ματς για πρώτη φορά 6:47 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου όταν οι υπόλοιποι κοντοί φορτώθηκαν με φάουλ. Στο 26' έδωσε μία συγκλονιστική ασίστ... φούτμπολ στον Πρίντεζη που κέρδισε φάουλ και έβαλε βολές για το 45-57, στο 28' αστόχησε στο πρώτο του σουτ τριών πόντων, ήταν όμως τρομερά δημιουργικός και έδωσε την ασίστ στο τρίποντο του Παπαπέτρου για το 50-62. Ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε στο παρκέ στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο Μπράουν τον δικαίωσε με γκολ-φάουλ για το 56-65 και συνέχισε με βολές για το 57-67 πριν γυρίσει στον πάγκο και δει από εκεί τα κρίσιμα λεπτά και την παράταση. Πολύ καλό ντεμπούτο, ήταν απειλητικός στην επίθεση και εξαιρετικός στην δημιουργία, φαίνεται πως θα δώσει στους Πειραιώτες στοιχεία που τους έλειπαν, στοιχεία που είχαν ανάγκη.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 11 πόντοι (1/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 19:08 (9 ranking)

Σηκώθηκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, μπήκε στην έναρξη της δεύτερης, έκανε το πρώτο του φάουλ στο 11' και έβαλε το πρώτο του καλάθι για το 23-29 στο 13'. Συνέχισε με τρίποντο από την δεξιά γωνία για το 23-32 που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο της ομάδας του, την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ καλούσε timeout. Το εξάλεπτό του στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλό, όπως και οι άμυνές του στον Ρίβερς που έμεινε στο μηδέν. Στο 27' έδωσε πολύ κακή πάσα που οδήγησε σε λάθος και βολή του Παππά (46-57), όμως στην εκπνοή της τρίτης περιόδου πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το 50-62 όταν ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να μπει στο ματς. Στο 36' πήρε το τέταρτο φάουλ του Γκιστ και έβαλε τις βολές για το 64-69, όμως στην κρίσιμη επίθεση με το σκορ στο 69-70 έβαλε πλάτη τον Τζέιμς και αντί να το εκμεταλλευθεί, εκτέλεσε με fadeway που δεν βρήκε στόχο. Έβαλε 1/2 για το 84-87 και έκλεισε την βραδιά με θετικό πρόσημο και μια εμφάνιση που είχε και ο ίδιος ανάγκη.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (4/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/5 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη σε 22:24 (10 ranking)

Μόλις στο πρώτο λεπτό τράβηξε τον Σίνγκλετον και χρεώθηκε πρώτα με φάουλ και στη συνέχεια με αντιαθλητικό, πριν αστοχήσει στο πρώτο του σουτ από τα έξι μέτρα στο τρίτο λεπτό. Η πρώτη του καλή στιγμή ήρθε στο έκτο λεπτό, μια ασίστ στον Μιλουτίνοφ που κάρφωσε για το 6-5, η δεύτερη στο όγδοο λεπτό, ένα drive με άψογο τελείωμα για το 11-12 του Ολυμπιακού. Στο 19' έβαλε βολές για το 30-43, δεν έλαμψε στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν θετικός. Μπήκε πεισμωμένος στο τρίτο δεκάλεπτο και πέτυχε παλικαρίσιο καλάθι για το 34-45, πήγε στο μαρκάρισμα του Καλάθη, έβαλε και νέο δίποντο για το 38-49 και στο 26' πήρε σουτ από τα 10 μέτρα για να γράψει το 45-55 που πάγωσε το ΟΑΚΑ. Αστόχησε στο επόμενο τρίποντο γιατί δεν είχε καλή ισορροπία σώματος, γύρισε για το τελευταίο τετράλεπτο και αστόχησε σε διαδοχικά μακρινά σουτ, όμως στα 55" με το σκορ στο 71-70 πήρε την φάση πάνω του και κέρδισε βολές για να βάλει τη μία (71-71). Πήρε και την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, έκανε καλή προσπάθεια, ήταν όμως άστοχος για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση. Μετά το μεγάλο τρίποντο του Καλάθη έβαλε γκολ-φάουλ απέναντι στον Γκέιμπριελ για το 81-81 στα 95", πριν δώσει βολές στον άσο του Παναθηναϊκού που είχε 1/2 για το 82-81. Δεν έγινε τελικά μοιραίος, είδε τον Ρόμπερτς (τον οποίο περίμενε μισή σεζόν) να "καθαρίζει" το ματς και ήταν θετικός, με τις καλές και τις κακές στιγμές του, αλλά θετικός.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/3 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 22:24 (10 ranking)

Πήρε το πρώτο φάουλ του Γκιστ στην πρώτη επίθεση του αγώνα, έκοψε ένα drive του Τζέιμς και μία προσπάθεια του Σίνγκλετον και μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Στο 3' έκανε το πρώτο του φάουλ σε προσπάθεια για επιθετικό ριμπάουντ, στο 6' κάρφωσε για το 6-5, στο έβδομο λεπτό έδωσε την θέση του στον ΜακΛίν και γύρισε στο παιχνίδι 3:40 πριν το ημίχρονο. Κάρφωσε στο πρόσωπο όλων για το 27-38, δεν ήταν όμως το ίδιο αποτελεσματικός στη συνέχεια. Ίσως κι επειδή ο ΜακΛίν βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Σέρβος δεν έπαιξε καλές άμυνες όταν οι κοντοί του Παναθηναϊκού έφτασαν μέχρι την καρδιά της ρακέτας και τους έδωσε ξανά και ξανά βολές και συνολικά έκανε άλλη μία μέτρια εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Χωρίς ωστόσο να είναι κακός. Απλώς δεν κυριάρχησε, σε καμία περίπτωση.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 15:37 (4 ranking)

Μπήκε στο ματς στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έκανε το πρώτο του φάουλ σε μισμάτς με τον Πέιν στην καρδιά της ρακέτας, έβαλε όμως επίσης γρήγορα το πρώτο του καλάθι για το 20-20. Συνέχισε με δεύτερο λέι-απ για το 26-36 στο 16' και είχε ένα πολύ ήσυχο, αλλά αποτελεσματικό οκτάλεπτο μέχρι το ημίχρονο. To ίδιο οκτάλεπτο είχε και στο δεύτερο μέρος, χωρίς να διακριθεί. Ρόμπερτς, Μπράουν και Σπανούλης έκαναν την δουλειά και ήταν αυτοί που κράτησαν την μπάλα στα χέρια τους μέχρι το φινάλε.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/3 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 12:08 (3 ranking)

Τρίτος στο rotation των πάουερ φόργουορντ, ο Γάλλος πάτησε παρκέ 7:30 πριν το ημίχρονο και έκανε καλή δουλειά στο ριμπάουντ, πριν βάλει και το πρώτο του καλάθι για το 26-34 στον αιφνιδιασμό εκμεταλλευόμενος την όμορφη πάσα του ΜακΛίν. Στο 31' έκανε εντυπωσιακό μπλοκ σε προσπάθεια του Γκιστ να καρφώσει, φάση που ενθουσίασε τον πάγκο του Ολυμπιακού, όμως στο 35' και με το σκορ στο 60-67, έδωσε κακή πάσα στον Μιλουτίνοφ που οδήγησε σε λάθος. Ευτυχώς για εκείνον ο Λοτζέσκι αστόχησε στο τρίποντο που ακολούθησε. Καλό ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον Γάλλο, που θα "γεμίσει" την φροντ-λάιν και θα προσφέρει σημαντικά λεπτά και βοήθειες στα ριμπάουντ.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (3/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 30:25 (14 ranking)

Αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, στην καρδιά της ρακέτας του Παναθηναϊκού, έβαλε όμως την δεύτερη για το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού μετά από δύο λεπτά αγώνα. Συνέχισε με τρίποντο για το 8-8 που τον έφερε στην ένατη θέση των σκόρερ της EuroLeague πάνω από Διαμαντίδη και Μπατίστ, στο 19' έγραψε το 30-41 απέναντι στους Τζέιμς - Σίνγκλετον που δεν μπόρεσαν να τον παγιδεύσουν, προσπάθησε σε κάμποσες περιπτώσεις να πάρει το τρίτο φάουλ του Αμερικανού αντιπάλου του, είχε ελεύθερο τρίποντο στο 22' αλλά αστόχησε, βρήκε όμως στόχο στο επόμενο μακρινό σουτ με το οποίο έγραψε το 40-52 στο 25'. Στο 28' έκανε φάουλ σε προσπάθεια του Σίνγκλετον για τρεις, με αποτέλεσμα να δώσει κατευθείαν την θέση του στον Τιλί. Γύρισε για το τέλος του ματς χωρίς να τροφοδοτηθεί, έβαλε βολή για το 71-72 στην έναρξη της παράτασης και τρομερό δίποντο για το 75-75 απέναντι στον Γκέιμπριελ. "Σκέπασε" τον Καλάθη με το σκορ στο 82-84 και στο τέλος πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη. Καθοριστικός, έκανε υπερπροσπάθεια για να πάρει αυτό το παιχνίδι.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 τρίποντο, 3/6 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 26:26 (9 ranking)

Έκλεψε μια μπάλα στο τρίτο λεπτό, πήγε από νωρίς στο μαρκάρισμα του Καλάθη και στο 3:20 έκοψε προσπάθεια του Παναθηναϊκού να βγει στον αιφνιδιασμό. Έβαλε βολή για το 1-3 στο 4', ήταν εξαιρετικός στο ριμπάουντ, δεν απείλησε στην επίθεση και πέτυχε άλλη μία βολή για το 30-39 στο 18'. "Ησυχος" σε όλο το ματς, έκανε το κόψιμο του αγώνα στο drive του Τζέιμς στα 33" και με το σκορ στο 71-71 έδωσε την μπάλα στην ομάδα του. Στο 43' κέρδισε φάουλ σε διεκδίκηση ριμπάουντ και βολές, έβαλε 1/2 για το 78-78 και παρά το γεγονός ότι η στατιστική δεν το δείχνει, ήταν πολύ σημαντικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και φυσικά καθοριστικός με το μπλοκ στον Τζέιμς.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 10:42 (-5 ranking)

Δεν έδωσε κάτι στο ξεκίνημα, εκτός από μερικές καλές άμυνες στον Μάικ Τζέιμς που δυσκολευόταν να τροφοδοτηθεί. Στο 7' έκανε το δεύτερο φάουλ του και αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτς, πριν κάνει και τρίτο προσωπικό στα μέσα της δεύτερης περιόδου με αποτέλεσμα να γυρίσει γρήγορα στον πάγκο. Στο 22' έκανε το τέταρτο φάουλ του και είχε μια αψιμαχία με τον Σίνγκλετον, αποσύρθηκε στον πάγκο και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε. Κακό βράδυ για τον Έλληνα γκαρντ που πέταξε τα δύο ελεύθερα σουτ που βρήκε και έχασε την ευκαιρία εξαιτίας των φάουλ να παίξει περισσότερο.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Στατιστικά: 18 πόντοι (1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα, 4/5 βολές), 2 ριμπάουντ σε 20:11 (18 ranking)

Δεύτερος στο rotation των πόιντ γκαρντ, άλλαξε τον Μάντζαρη στο έβδομο λεπτό και σκόραρε τρίποντο για το 16-15 λίγο πριν βγει το δεκάλεπτο. Πέτυχε το δεύτερο τρίποντό του για το 23-23 στο 12' από την κορυφή, ήταν πολύ πιο αποφασιστικός, πήρε και τρίτο τρίποντο για να το βάλει και αυτό και να φτάσει τους 9 πόντους εν ριπή οφθαλμού. Πήγε στον πάγκο μετά από έξι λεπτά, επέστρεψε γρήγορα εξαιτίας του τρίτου φάουλ του Μάντζαρη, όμως είχε σηκώσει το πόδι από το γκάζι. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο ημίχρονο (9π.), γύρισε στο 22' ξανά εσπευσμένα (τέταρτο φάουλ ο Μάντζαρης) και έβαλε δίποντο από μακρινή απόσταση για το 36-47, έμεινε αρκετή ώρα στον πάγκο χάρη στο καλό ντεμπούτο του Μπράουν, επέστρεψε για το φινάλε και ήταν στο παρκέ στην παράταση. Έβαλε εκεί 2/2 για το 78-77 (στα 2:33), πριν πετύχει τεράστιο τρίποντο για το 82-84 και 2/2 βολές για το 82-86 στα 36.4". MVP του αγώνα, η μεταγραφή του Μπόμπι Μπράουν τον πίεσε να αποκτήσει τσαγανό, έβαλε 18 πόντους με πέντε σουτ και έχασε την πρώτη του βολή στη φετινή σεζόν!

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 1 πόντος (1/2 βολές), 1 ριμπάουντ σε 2:33 (2 ranking)

Προτιμήθηκε από τους Χόλις Τόμπσον - Γιώργο Μπόγρη, μπήκε στο ματς στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, έβαλε 1/2 βολές για το 23-27 και μετά από μόλις δυόμιση λεπτά έδωσε την θέση του στον Τιλί. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ