EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Άνετη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, με ιστορική επίδοση από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να γράφει το πρώτο double-double της καριέρας του στη EuroLeague και να κάνει ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στο ΣΕΦ και επικράτησε άνετα ( 85-59 ) του Ερυθρού Αστέρα για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης. Χόλις Τόμπσον, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιάνις Στρέλνιεκς και Τζαμέλ ΜακΛίν έδωσαν βοήθειες απέναντι στους Σέρβους που δεν διεκδίκησαν ποτέ το παιχνίδι και ηττήθηκαν φυσιολογικά. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που χρησιμοποίησε απόψε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/7 δίποντα, 3/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 17:31 (12 ranking)

Είδε το πρώτο δεκάλεπτο από τον πάγκο και ξεκίνησε το δεύτερο στο παρκέ για να δώσει διαφορετικό στυλ από εκείνο του Μιλουτίνοφ. Κέρδισε δυο γρήγορα φάουλ, αστόχησε όμως σε λέι-απ και στη συνέχεια σε κάρφωμα. Ο Σφαιρόπουλος δεν τον τράβηξε στον πάγκο, τον εμπιστεύθηκε και ο Αμερικανός συνέχισε με όμορφη ασίστ πριν πετύχει το πρώτο του καλάθι σε ένα κατά τα άλλα μέτριο πρώτο μέρος. Στο 26' έβαλε γκολ-φάουλ για το 61-45, πριν σκοράρει και στον αιφνιδιασμό για το 65-46. Τελείωσε το ματς με θετικό πρόσημο, έκανε καλή προσπάθεια στην επίθεση και σιγά σιγά προσαρμόζεται στον ρόλο του, που είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον που είχε σε όλη του την καριέρα.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στατιστικά: 0/1 τρίποντο, 3 ασίστ σε 4:51

Πάτησε παρκέ 4:51 πριν το τέλος της αναμέτρησης για να αστοχήσει στο μοναδικό σουτ που εκτέλεσε και να δώσει τρεις ασίστ που έβαλαν θετικό πρόσημο στην εμφάνισή του.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 11 πόντοι (3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντο, 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 20:49 (12 ranking)

Έπαιξε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο και γέμισε τη στατιστική του με 1/1 δίποντο, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Δεν πίεσε καταστάσεις, κυνήγησε στην άμυνα και επέμεινε στην επίθεση μέχρι το φινάλε. Έβαλε πλάτη τον αντίπαλό του και σκόραρε για το 74-51 στο 34', σκόραρε τρίποντο για το 77-53 και συνέχισε με νέο μακρινό σουτ από τη δεξιά γωνία για το 82-57. Καλή εμφάνιση από τον Ιωάννη, τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει τεράστια ανάγκη.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ σε 13:49 (-2 ranking)

Πήρε τρίποντο σε τέλος επίθεσης και το έβαλε για το 25-19, σε ένα σημείο που οι Σέρβοι πίεζαν για πρώτη φορά ασφυκτικά, είχε όμως προβλήματα στο πίσω μέρος του γηπέδου και στη ρακέτα και στην περιφέρεια. Γι' αυτό και αντικαταστάθηκε μετά από μόλις 4:28. Τον ξαναείδαμε στα μέσα της τρίτης περιόδου, να κάνει φάουλ, να χάνει κάρφωμα και γενικά να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό. Μια "βουτιά" του ήταν πάντως αρκετή για να τον χειροκροτήσει ο κόσμος, αν και στο τέλος της βραδιάς είχε αρνητική αξιολόγηση.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 13 πόντοι (6/11 δίποντα, 1/1 βολή), 12 ριμπάουντ σε 22:29 (22 ranking)

Πήρε την πρώτη επίθεση του αγώνα, αστόχησε όμως σε κάρφωμα υπό την πίεση του αθλητικού Ματίας Λεσόρ. Πως αντέδρασε; Κάρφωσε την άλει-ουπ πάσα του Ρόμπερτς, στην επόμενη φάση ξανακάρφωσε για να πάρει και το φάουλ του Γάλλου αντιπάλου του και στην μεθεπόμενη κάρφωσε και πάλι για το 9-4. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο και το τελείωσε με 7/4, είχε προβληματάκια στην άμυνα καθώς ο Άντιτς τον τραβούσε μακριά από το καλάθι και έπαιξε μόλις μερικά δευτερόλεπτα στη δεύτερη περίοδο. Ξεκίνησε την τρίτη με φόλοου κάρφωμα, έκανε σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ και στο τέλος του αγώνα είχε γράψει Α) το πρώτο του double-double στη EuroLeague και Β) ρεκόρ καριέρας με τα 12 "σκουπίδια" που μάζεψε. Δεν είχε πάρει ποτέ περισσότερα από οκτώ. Ο 22χρονος Σέρβος παίζει σαν βετεράνος και υπάρχουν στιγμές που είναι πραγματικά απολαυστικός.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 23:07 (16 ranking)

Τρεις ασίστ, ένα τρίποντο, ένα αμυντικό ριμπάουντ στο πρώτο τρίλεπτο ο απολογισμός του Λετονού που αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα του ομάδα και παίζει σπουδαίο μπάσκετ. Με το τέμπο της ομάδας του να πέφτει, έβαλε όμορφο δίποντο για το 20-10 στο 8' και ξεκουράστηκε για... 90 δευτερόλεπτα πριν επιστρέψει στο ματς στη θέση του Τόμπσον. Λιγότερο αποτελεσματικός μέχρι το ημίχρονο, πήρε όμως την τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους και ενώ είχε σχεδιαστεί τρίποντο, έφτασε στην καρδιά της ρακέτας για να γράψει το 47-37. Στη συνέχεια έριξε στροφές, έδωσε τη σκυτάλη και στο τέλος της βραδιάς ήταν αλάνθαστος στην επίθεση και είχε 5 ασίστ για ένα λάθος. Ο Λετονός είναι πρωτοκλασάτος παίκτης και όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερος θα εμφανίζεται.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/4 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 19:22 (14 ranking)

Δυο όμορφες φάσεις είχε ο Έλληνας φόργουορντ στα πρώτα λεπτά, η μία (τελείωμα με το αριστερό) ήταν εντυπωσιακό για το 16-7. Είδε δυο άσχημα σουτ από τη γραμμή του τριπόντου, έπαιξε όλο το δεκάλεπτο και έδωσε τη θέση του στον Αγραβάνη. Είχε πολλή ενέργεια, άφησε τους συμπαίκτες του να μοιραστούν τις κατοχές και έκανε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με δύο άστοχα σουτ σε εύκολες για εκείνον προσπάθειες, όμως είχε πεισμώσει και σκόραρε δευτερόλεπτα μετά τρίποντο για το 54-41. Έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος και ο Σφαιρόπουλος βρήκε μια σπουδαία ευκαιρία για να του δώσει ανάσες πριν το εκτός έδρας ματς της Δευτέρας με τον Κολοσσό Ρόδου.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 14:16 (4 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα με ψύχραιμη προσωπική ενέργεια και λέι απ στο πρώτο λεπτό, πριν κάνει δυο γρήγορα φάουλ και δώσει τη θέση του στον Τόμπσον στο τέταρτο λεπτό. Γύρισε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους για να σκοράρει ξανά μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, όμως λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου τραυματίστηκε σε διεκδίκηση αμυντικού ριμπάουντ , αποχώρησε και δεν επέστρεψε ποτέ από τα αποδυτήρια.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 19:54 (4 ranking)

Άλλαξε τον Ρόμπερτς στο 6', χρειάστηκε επτά λεπτά για να σκοράρει (τρίποντο για το 28-20) και δυο φάσεις μετά έβαλε και δεύτερο καλάθι φτάνοντας σαν σε προπόνηση μέχρι το καλάθι των Σέρβων. Θετικό εννιάλεπτο στο πρώτο μέρος από τον Έλληνα γκαρντ, που έπαιξε άλλο τόσο στο δεύτερο σε έναν πιο συμπληρωματικό ρόλο.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (0/1 δίποντο, 2/3 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 15:15 (7 ranking)

Μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας από τον Αμερικανό στο ξεκίνημα του αγώνα, πριν ο Σφαιρόπουλος τον τραβήξει για πρώτη φορά στον πάγκο στο έκτο λεπτό. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να βάλει τρίποντο στο τέλος επίθεσης για το 37-27, πριν βάλει και δεύτερο για το 40-30 μία φάση αργότερα. Έμεινε εκεί, σε αυτούς τους έξι πόντους, καθώς ο Σφαιρόπουλος πρόσεξε τα λεπτά του και προτίμησε να τον ξεκουράσει.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 6:36 (-2 ranking)

Μπήκε για πρώτη φορά 6:36 πριν το τέλος της αναμέτρησης, αστόχησε στο πρώτο εν Ελλάδι τρίποντο που εκτέλεσε και δεν κατάφερε να πετύχει τους πρώτους του πόντους στη EuroLeague. Ένα αμυντικό ριμπάουντ και ένα κλέψιμο ήταν τα δυο μόνα πράγματα που μπήκαν στη στατιστική του Καναδού power forward.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 14 πόντοι (3/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/3 βολές), 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 22:01 (11 ranking)

Μπήκε στο ματς στο τέταρτο λεπτό, αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια (drive στην καρδιά της ρακέτας), όμως λίγο αργότερα έβαλε το πρώτο του καλάθι με σουτάκι από μέση απόσταση. Στα μέσα της τέταρτης περιόδου πέτυχε ωραίο γκολ-φάουλ και βρήκε αρκετές ευκαιρίες στην επίθεση, με αποτέλεσμα στο τέλος της βραδιάς να είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Μπορεί να σας έχουμε κουράσει, όμως ο Αμερικανός είναι ποιοτικός παίκτης και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του στη συνέχεια της σεζόν.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ