EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Ζάλγκιρις Κάουνας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε με ήττα την κανονική περίοδο της EuroLeague, έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκτός αγώνα. Ο Κώστας Παπανικολάου το ίδιο. Δίπλα τους οι δύο Έλληνες forwards είχαν τον Κιμ Τιλί και τον Τζαμέλ ΜακΛίν, αλλά και τον τραυματία Δημήτρη Αγραβάνη που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με rotation οκτώ παικτών το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου της EuroLeague, ηττήθηκε στο γήπεδό του από την Ζάλγκιρις Κάουνας και ολοκλήρωσε αυτόν τον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών με ρεκόρ 19-11. Πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και ελπίζει πως στην προημιτελική σειρά θα έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 4 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 λάθη σε 12:10 (-2 ranking)

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στα μέσα της δεύτερης περιόδου, πήρε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο αλλά βρήκε σίδερο, ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα είχε και στην επόμενη προσπάθειά του με fadeaway σουτάκι από τα πέντε μέτρα. Δευτερόλεπτα αργότερα έκανε απίθανο λάθος μετά την επαναφορά, δίνοντας κάρφωμα στη Ζάλγκιρις. Σε 48 δευτερόλεπτα μέτρησε ένα άστοχο δίποντο, ένα άστοχο τρίποντο, δύο φάουλ και ένα λάθος για να γράψει -5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Στην τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους ο Σπανούλης τον είδε στην αριστερή γωνία, τον εμπιστεύθηκε κι ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο για το 43-29, το πρώτο του στη φετινή σεζόν μετά από 13 άστοχα! Ήταν η καλύτερη στιγμή του στο ματς, σε μία συνολικά κακή εμφάνιση.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (1/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 37:27 (10 ranking)

Ξεκίνησε στη θέση του Πρίντεζη και όχι εκείνη του Παπανικολάου, έκανε γρήγορα το πρώτο του λάθος από κακή επικοινωνία με τον Ρόμπερτς, συνέχισε με 1/2 βολές για το 11-6 και πήγε για πρώτη φορά στον πάγκο στο έκτο λεπτό. Στο 18' πέτυχε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 37-27, έπαιξε πολύ μέχρι το ημίχρονο χωρίς όμως να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι σημαντικές απουσίες του Ολυμπιακού του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει ρεκόρ καριέρας με 38 λεπτά συμμετοχής, χωρίς ωστόσο να δώσει κάτι πραγματικά σημαντικό στην ομάδα του.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 16 πόντοι (5/8 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 6/7 βολές), 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 6 λάθη σε 34:48 (9 ranking)

Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και σκόραρε με drive το πρώτο καλάθι του αγώνα, πέτυχε και δεύτερο για το 6-2 και έβαλε και την συμπληρωματική βολή. Ο Γιασικεβίτσιους έριξε πάνω του τον μακρύτερο Ουλανόβας, όμως ο "Kill-Bill" δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Πέτυχε ζόρικο δίποντο για το 15-6 και στο ένατο λεπτό κάθισε στον πάγκο για πρώτη φορά. Γύρισε στο ματς στο 14', σκόραρε με την βοήθεια του ταμπλό για το 34-25 και ήταν ένας συνεχής κίνδυνος για την άμυνα των Λιθουανών που είχε προσαρμοστεί πάνω του. Στο δεύτερο μέρος έκανε λάθη που "πόνεσαν" τον Ολυμπιακό, στα τέλη της παράτασης βρέθηκε στον πάγκο, γύρισε για να πάρει το τελευταίο σουτ, το τρίποντό του από την κορυφή ήταν ελεύθερο, ήταν όμως και άστοχο όπως και τα προηγούμενα τέσσερα. Ήθελε την νίκη και αυτό φαινόταν από χιλιόμετρα, δεν έκανε όμως τη μεγάλη εμφάνιση που χρειαζόταν η ομάδα του.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (4/6 δίποντα, 7/9 βολές), 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κοψίματα, 3 λάθη σε 38 λεπτά (26 ranking)

Δεν ξεκίνησε καλά το ματς, αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, πήρε όμως ένα παλικαρίσιο επιθετικό ριμπάουντ στο 6' και στο 8' πέτυχε ένα αριστοκρατικό καλάθι "χορεύοντας" για αρκετά δευτερόλεπτα τον Καβαλιάουσκας. Τα χέρια του ανάγκασαν τους παίκτες της Ζάλγκιρις να βάζουν μεγάλη καμπύλη κάθε φορά που έμπαιναν στην ρακέτα, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, έμεινε στο παρκέ στις αρχές του δεύτερου, έπαιξε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος, έμεινε πολύ χαμηλά στην επίθεση, ήταν όμως εκπληκτικός στο πίσω μέρος του γηπέδου. Το ίδιο σπουδαίος ήταν και στο δεύτερο μέρος, βάζοντας σημαντικούς πόντους και μαζεύοντας αρκετά ριμπάουντ. Έπαιξε 38 λεπτά που συνιστούν ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague και τώρα πρέπει να ξεκουραστεί εν όψει των playoffs.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή), 3 ασίστ, 1 λάθος σε 14:22 (6 ranking)

Μπήκε στο ματς ένα λεπτό πριν "βγει" το πρώτο δεκάλεπτο στη θέση του Σπανούλη και σκόραρε άμεσα λέι-απ για το 23-8. Το δεύτερο καλάθι του ήρθε στο 15' από μέση απόσταση, ενώ στο 18' έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια και ακόμη πιο όμορφη πάσα για να γράψει ο Παπαπέτρου με τρίποντο από την γωνία το 37-27. Συνέχισε με δικό του μακρινό σουτ από την κορυφή για το 40-27 κι αν είχε γλιτώσει τη λάθος επαναφορά στο φινάλε του πρώτου μέρους, θα είχε κάνει ένα τέλειο πρώτο μέρος (8 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 3 ασίστ). Για άγνωστο λόγο έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος και στο φινάλε προτιμήθηκαν οι Ρόμπερτς - Μπράουν - Μάντζαρης, με τον Λετονό να μένει στον πάγκο στον ρόλο του θεατή.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 18:44 (4 ranking)

Αντικατέστησε τον Ρόμπερτς στο 6', έπαιξε εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος, αστόχησε στο μοναδικό τρίποντο που εκτέλεσε, πήρε ένα αμυντικό ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και έκανε ένα λάθος. Το πρώτο του καλάθι ήρθε στο 31' για το 61-58, όταν η Ζάλγκιρις έτρεχε ένα σερί 15-0 και μάλιστα ήρθε με όμορφη προσπάθεια και eurostep πριν το λέι-απ. Ένα έρμπολ τρίποντό του ήταν πιθανότατα φάουλ που δεν δόθηκε και ο Έλληνας γκαρντ έκλεισε την βραδιά χωρίς να έχει προσφέρει κάτι σημαντικό στην ομάδα του.

19. ΝΙΚΟΣ ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συμπλήρωσε την δωδεκάδα και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (1/1 δίποντο, 3/4 τρίποντα, 1/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 21:10 (12 ranking)

Προτιμήθηκε από τον Μάντζαρη στο αρχικό σχήμα, έβαλε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 10-2, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια. Γι' αυτό κι ο προπονητής του του έδωσε μόλις έξι λεπτά στο πρώτο μέρος. Ήταν στην πεντάδα της τρίτης περιόδου, έβαλε γκολ-φάουλ για το 48-33 και τρίποντο λίγο αργότερα για το 57-41. Πιο αποφασιστικός, στοιχείο που του έχει λείψει στο μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας σεζόν, ο Αμερικανός πλέι μέικερ έκανε σημαντική δουλειά στην επίθεση, αστόχησε όμως στο τέταρτο τρίποντό του από την αριστερή γωνία που ήταν το πιο κρίσιμο σουτ που έκανε στον αγώνα.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 3 φάουλ σε 5:45 (-3 ranking)

Έπαιξε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος ως δεύτερος center εν τη απουσία του ΜακΛίν, έκανε δύο φάουλ και δεν έγραψε κάτι στην στατιστική του. Χειροκροτήθηκε από τον κόσμο όταν μπήκε στο ματς κι όταν βγήκε από το παρκέ, πήρε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος για να κάνει το τρίτο του φάουλ και να δει τον Μιλουτίνοφ να παίζει στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 9 πόντοι (4/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 18:48 (6 ranking)

Άλλαξε τον Παπαπέτρου στο έκτο λεπτό, αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο, βρήκε σίδερο και σε προσπάθεια στην επόμενη επίθεση κι εκεί που όλα έδειχναν εναντίον του, πόσταρε τον Γουάιτ και πέτυχε το πρώτο του καλάθι για το 17-6. Είχε σημαντικό πρόβλημα στο πίσω μέρος του γηπέδου, σκόραρε 1/2 βολές για το 32-22 και γύρισε στον πάγκο. Στο φινάλε ήταν στο παρκέ, έψαξε το τρίποντο της νίκης, προτίμησε να πάρει τον διάδρομο και κάρφωσε για το 80-80 που έστειλε το ματς στην παράταση. Καθοριστικός και στα τέλη της παράτασης, με επιθετικό ριμπάουντ μετά την άστοχη βολή του Μπράουν και δίποντο για το 85-84. Ένα άστοχο τρίποντό του από την κορυφή θα μπορούσε να εκτοξεύσει τόσο τον ίδιο, όσο και τον Ολυμπιακό αν έβρισκε στόχο, όμως ο Καναδός έδειξε ότι ακόμη και με τις αδυναμίες του, μπορεί να δώσει ποιοτικά λεπτά στον Ολυμπιακό.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (4/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 23:41 (11 ranking)

Πενταδάτος εξαιτίας της απουσίας των Παπανικολάου, Πρίντεζη, Τιλί, πέτυχε στο πρώτο λεπτό το πρώτο του καλάθι αφού έβαλε τη μπάλα στο παρκέ και έφτιαξε τη δική του φάση, συνέχισε με μακρινό δίποντο από τη δεξιά γωνία για το 13-6 στο 5' και έπαιξε μερικές πολύ καλές προσωπικές άμυνες. Σκόραρε και λέι-απ μετά από ασίστ του Σπανούλη, έγραψε και το 25-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου, στην οποία είχε 4/4 δίποντα και δύο αμυντικά ριμπάουντ. Ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε στο ματς, ο Αμερικανός έδωσε ωραία ασίστ στον αιφνιδιασμό για να γράψει ο Παπαπέτρου το 28-15 και να πάει για πρώτη φορά στον πάγκο στο 14'. Στα υπόλοιπα δέκα που αγωνίστηκε έδωσε περισσότερη έμφαση στο ριμπάουντ, αστόχησε σε τέσσερα διαδοχικά σουτ, έδειξε όμως κι αυτός όπως και ο Γουίλτζερ πως υπό προϋποθέσεις μπορεί να προσφέρει λύσεις. Κυρίως, όμως, στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ