EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την κανονική περίοδο της EuroLeague με ήττα και το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνισή του στο ίσως πιο αδιάφορο παιχνίδι της σεζόν.

Για τον Ολυμπιακό, το ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για την 30η και τελευταία αγωνιστική της regular season της EuroLeague ήταν η τέλεια προπόνηση πριν την έναρξη των playoffs της διοργάνωσης. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δοκίμασε πρόσωπα, συστήματα, καταστάσεις απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες δίνοντας τρομερή μάχη στο δεύτερο μέρος μετά από ένα κακό πρώτο ( 90-86 ) και ήδη κοιτάζουν τους αγώνες με Προμηθέα Πάτρας και Κύμη μέσα από τους οποίους θα προετοιμαστούν για τη σειρά με την σκληροτράχηλη Εφές Αναντολού στην οποία θα κριθεί το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το Final Four της Κωνσταντινούπολης. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των 12 παικτών που αγωνίστηκαν απόψε στο παιχνίδι της Μόσχας.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (βασικός)

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: 1

Κλεψίματα:1

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/2 δίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 17:34

Ranking: -2

Έδωσε μια υπέροχη ασίστ στον Πρίντεζη στις αρχές του αγώνα, αλλά στα οκτώ λεπτά που έπαιξε στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν άφαντος. Το ίδιο και στα υπόλοιπα που πήρε στο δεύτερο μέρος. Κακό βράδυ για τον Αμερικανό σέντερ, τέταρτο συνεχόμενο μετά από εκείνα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και το ίσως πιο θετικό απέναντι στην Εφές Αναντολού. Περνάει μια περίοδο κάμψης, ίσως και φυσιολογικής και μένει να δούμε πως θα εμφανιστεί στα πρώτα playoffs της καριέρας του στη EuroLeague.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/2 δίποντα, 2/3 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 4:12

Ranking: 4

Άλλαξε τον Μπιρτς λίγο πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, πάλεψε με πολλή ενέργεια και ένταση σε άμυνα κι επίθεση και σκόραρε γκολ-φάουλ για το 27-19 στο 11'. Θετικός στο τετράλεπτό του στο πρώτο μέρος ο Αμερικανός, δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε. Δεν είχε πάντως κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Με τον Έρικ Γκριν εκτός αγώνα, όχι μόνο ταξίδεψε στη Μόσχα, αλλά πάτησε και παρκέ στα τέλη της πρώτης περιόδου. Τρία δευτερόλεπτα πρόλαβε να παίξει, πριν δώσει τη θέση του στον Γουότερς. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης περιορίστηκε σε ρόλο θεατή.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (βασικός)

Πόντοι: 16

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 27:42

Ranking: 13

Πήρε τη θέση του Παπανικολάου στη βασική πεντάδα, σκόραρε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στο ματς, αλλά δεν άρπαξε την ευκαιρία του στο πρώτο μέρος. Είδαμε έναν άτολμο παίκτη σε αυτό το διάστημα, είδαμε όμως και έναν... άλλο σκόρερ στο τρίτο δεκάλεπτο, έναν φόργουορντ που έκανε εξαιρετική δουλειά στην επίθεση και έβαλε και μεγάλο τρίποντο για το 81-81! Στην επόμενη επίθεση βιάστηκε για ένα ένα πολύ άστοχο δίποντο, αλλά στην αμέσως επόμενη πέτυχε και νέο τρίποντο για το 86-84. Ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα και στα 28 λεπτά που έπαιξε απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, έδειξε έτοιμος να αφήσει πίσω του την κακή χρονιά για να βοηθήσει στα playoffs και γιατί όχι να εξελιχθεί στον game changer της ομάδας του όταν θα έρχεται από τον πάγκο για να δώσει λύσεις και στις δυο θέσεις των φόργουορντ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 16

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 7

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/7 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 30:37

Ranking: 13

Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, είχε όμως 1/4 σουτ, μία ασίστ, δυο λάθη και ένα κόψιμο από τον Κάιλ Χάινς. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου και ήταν... άλλος παίκτης, καθώς και σκόραρε και έφθειρε τους αντιπάλους του και μοίρασε ασίστ και έκλεψε μπάλες. Έγραψε 17 λεπτά στο πρώτο μέρος, έπαιξε άλλα έξι στην τρίτη περίοδο για να βρει ρυθμό στον τομέα του σκοραρίσματος, αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε με πέμπτο φάουλ, όμως είχε πετύχει τον στόχο του. Έπαιξε πολύ, έπαιξε καλά, δοκίμασε τα πόδια και το κορμί του και θα είναι έτοιμος για τη σειρλά με την Εφές Αναντολού.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ

Πόντοι: -

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 5:44

Ranking: -2

Έξι λεπτά έπαιξε στη δεύτερη περίοδο, για να δώσει μία ασίστ, να αστοχήσει σε ένα τρίποντο και να κάνει δυο φάουλ. Τον ξαναείδαμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο φινάλε και τίποτα περισσότερο. Ακόμη και με απόντα τον Γκριν, δεν πήρε ευκαιρίες.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Πόντοι: 7

Ριμπάουντ: 5

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 12:59

Ranking: 9

Τέσσερα άστοχα σουτ σε τέσσερα λεπτά είχε στο πρώτο μέρος ο Έλληνας φόργουορντ που μάλλον το... παράκανε και έγραψε και αρνητικό (-4) ranking. Ο Σφαιρόπουλος πάντως δεν τον "πάρκαρε" στην άκρη του πάγκου, του έδωσε άλλα οκτώ λεπτά και ο Αγραβάνης τον δικαίωσε με 3/4 σουτ. Έβαλε τη μπάλα στο παρκέ, επιτέθηκε με περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ και ήταν τουλάχιστον θετικός, ειδικά από τη στιγμή που κυνήγησε τα επιθετικά ριμπάουντ και πήρε και δυο.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: 2

Σουτ: 2/3 δίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 17:31

Ranking: 3

Τρίτος αυτή τη φορά στο rotation των σέντερ, ο Σέρβος μπήκε στη δεύτερη περίοδο, σκόραρε γρήγορα το πρώτο του καλάθι με ωραία ενέργεια, μα δεν έδωσε κάτι περισσότερο μέχρι το ημίχρονο. Έβαλε άλλο ένα όμορφο δίποντο τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως συνολικά ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Ίσως και να τον πήγε πίσω μια γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε για μέρες, ίσως απλά να μην του βγήκε το παιχνίδι. Χάιλάιτ τα δύο κοψίματά του.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 12

Ριμπάουντ: 7

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 5/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 26:58

Ranking: 17

Εκμεταλλεύθηκε μια φοβερή ασίστ του Μπιρτς για να πετύχει νωρίς το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση, πήρε τα ριμπάουντ, έβαλε και δεύτερο δίποντο μετά από επίθεση που ο ίδιος ανανέωσε. Γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου για να σκοράρει ξανά με το γνωστό του στυλ και στο ημίχρονο είχε 6 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 16 λεπτά. Στο δεύτερο μέρος ο Σφαιρόπουλος τον ξεκούρασε, έδωσε στους Αγραβάνη - Παπαπέτρου περισσότερο χρόνο και την ευκαιρία να "κλέψουν" το ματς, όμως ο Πρίντεζης γύρισε λίγο πριν το φινάλε, έλαβε άλλο ένα καλάθι και αν είχε ευστοχήσει και σε ένα μακρινό τρίποντο όταν το σκορ ήταν στο 88-84, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Απέναντι στην Εφές ξέρει και ο ίδιος ότι θα είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ολυμπιακού, ειδικά απέναντι στην αμυντική ασυνέπεια του Ντέρικ Μπράουν.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πόντοι: 13

Ριμπάουντ: 4

Ασίστ: 3

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/4 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 4/6 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 25:26

Ranking: 11

Μπήκε στο ματς στο όγδοο λεπτό, στη θέση του Παπαπέτρου τον οποίο ο Σφαιρόπουλος δοκίμασε στη θέση του βασικού σμολ φόργουορντ και ήταν ο γνωστός Παπανικολάου που κυνήγησε κάθε φάση σαν να ήταν η τελευταία του αγώνα και έβαλε αθόρυβα και τους πόντους του. Ένα πράγμα του έλειψε, η ευστοχία από την περιφέρεια. Με 1/7 τρίποντα σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένος, όμως ποιος μπορεί να τον κατακρίνει για τα ποσοστά του όταν κάνει τόσο πληθωρικές, all-around εμφανίσεις;

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 12

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 4

Κλεψίματα: 3

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 28:09

Ranking: 11

Πέτυχε το πρώτο του καλάθι (για το 14-8) με σουτάκι από μέση απόσταση που δεν μας έχει συνηθίσει, πριν βάλει και τρίποντο για το 17-11. Έκανε καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του Τεόντοσιτς, "ξεμπούκωσε" στο σκοράρισμα και έπαιξε ως βετεράνος. Ένα εντυπωσιακό καλάθι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τον έκανε προς στιγμήν πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού και στο τέλος της βραδιάς μπορούσε να χαμογελά για την απόδοσή του. Χρειαζόταν μια τέτοια καλή εμφάνιση ο Έλληνας πλέι μέικερ, που θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στους Γκρέιτζερ - Ερτέλ, αλλά και την εμπειρία από τόσο κρίσιμους αγώνες και σειρές στις οποίες διακυβεύονται πολλά.

27. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Πάτησε παρκέ τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έδειχνε έξω από τα νερά του και έφαγε και τετράποντο από τον Φριτζόν για το 31-19. Βγήκε γρήγορα και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ