EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπαρτσελόνα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Υπήρξαν διακριθέντες στο "ναυάγιο" του Ολυμπιακού το βράδυ της 15ης Μαρτίου 2018; Το Sport24.gr προσπαθεί να αξιολογήσει τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου που έζησαν ένα ιστορικά κακό βράδυ στο γήπεδό τους.

Την δεύτερη πιο βαριά εντός έδρας της ιστορίας του γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαρτίου 2018 ο Ολυμπιακός, από την αδιάφορη βαθμολογικά Μπαρτσελόνα ( 63-90 ) για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, δεν είχαν ενέργεια, πείσμα, αποτελεσματικότητα, πέτυχαν 25 πόντους στο δεύτερο μέρος και δέχθηκαν 50 και είδαν την αυτοπεποίθησή τους μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα να κλωνίζεται χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι στην μάχη που δίνουν για να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα της regular season που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Τζαμέλ ΜακΛίν και Γιώργος Πρίντεζης προσπάθησαν, όμως οι Μπράουν, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς δεν έδωσαν κάτι στην περιφέρεια, ο Μιλουτίνοφ δεν τροφοδοτήθηκε και οι Τιλί, Ρόμπερτς, Γουίλτζερ, Τόμπσον πέρασαν χωρίς να... ακουμπήσουν.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έχουν ακόμη τέσσερις αγώνες μέχρι το τέλος της regular season , με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να τους περιμένει γνωρίζοντας ότι πλέον δεν μπορεί να απειληθεί στην κορυφή της κατάταξης .

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 14 πόντοι (5/9 δίποντα, 4/5 βολές), 12 ριμπάουντ σε 18:53 (23 ranking)

Άλλαξε τον Μιλουτίνοφ στα τέλη της πρώτης περιόδου και στο 12' πήγε για πρώτη φορά στην γραμμή των βολών. Είχε 2/2 για τους πρώτους του πόντους και το 21-24, πριν καρφώσει για το 23-24 από όμορφη ασίστ του Στρέλνιεκς. Συνέχισε με νέο δίποντο για το 25-27, όμως επέμεινε στα σουτάκια από μέση απόσταση αντί να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα και την ευελιξία του απέναντι στον μέτριο αμυντικά Τόμιτς. Κάρφωσε μια άστοχη προσπάθεια του Πρίντεζη για το 33-34 και σε οκτώ λεπτά είχε 8 πόντους και 4 ριμπάουντ, μαζί με τρία κερδισμένα φάουλ. Τον είδαμε να μπαίνει ξανά στο 24', να βάζει βολές για το 45-57 και δίποντο για το 47-57 που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, τον είδαμε όμως να έχει τεράστιο πρόβλημα στο πίσω μέρος του γηπέδου. Κάρφωσε για το 52-63 της τρίτης περιόδου και συνέχισε να πιέζει την άμυνα της Μπαρτσελόνα έχοντας γράψει double-double σε 11-12 λεπτά συμμετοχής, αλλά...

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 17:47 (1 ranking)

Μπήκε στο ματς 8:48 πριν το ημίχρονο σε σχήμα με τους Ρόμπερτς - Στρέλνιεκς δίπλα του στις θέσεις της περιφέρειας, την ώρα που η Μπαρτσελόνα έπαιζε με τους Ρίμπας - Ναβάρο - Τζάκσον. Πήρε επιθετικό ριμπάουντ στο 12', το πρώτο του σουτ (άστοχο τρίποντο από την δεξιά γωνία) στο 15', λειτούργησε ως point guard και πέτυχε τον πρώτο του πόντο από την γραμμή των βολών για το 29-34. Συνέχισε με drive και δίποντο με την βοήθεια του ταμπλό για το 31-34, βγήκε χωρίς να έχει δώσει πολλά στα 6:39 που αγωνίστηκε, ήταν όμως θετικός. Γύρισε στο παρκέ στο 24' στην θέση του αρνητικού Μάντζαρη και πήρε ένα βιαστικό τρίποντο με το σκορ στο 41-53, πήρε κι άλλο στο 32' που επίσης βρήκε σίδερο και παρά το δεδομένο ταλέντο του στην επίθεση, δεν πρόσφερε κάτι στον Ολυμπιακό. Ο Σφαιρόπουλος του έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής, άλλωστε το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έκρινε κάτι για τους Πειραιώτες, ο Αμερικανός δεν άρπαξε την ευκαιρία και κοιτάζει ήδη τον επόμενο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (0/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 24:32 (1 ranking)

Πενταδάτος αντί του απόντα Παπανικολάου, ξεκίνησε με κακή προσπάθεια στην καρδιά της ρακέτας της Μπαρτσελόνα, συνέχισε με άστοχο τρίποντο από την αριστερή γωνία, δεν απειλήθηκε όμως από τον Κλαβέρ στο πίσω μέρος του γηπέδου. Αντικαταστάθηκε μετά από σχεδόν επτά λεπτά αγώνα, γύρισε δύο λεπτά πριν το ημίχρονο όταν ο Σφαιρόπουλος έδωσε ύψος στην πεντάδα του, όμως "έβγαλε" το πρώτο μέρος με -5 στην αξιολόγηση. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το προβάδισμα (41-40), αστόχησε όμως στο επόμενο μακρινό του σουτ και γλίτωσε στο φινάλε την αρνητική αξιολόγηση. 3/10 σουτ, το βράδυ που ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ανενεργός, είναι σίγουρα μια πολύ άσχημη επίδοση.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος σε 27:09 (8 ranking)

Ένα άστοχο τρίποντο σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό ήταν η πρώτη του προσπάθεια στον αγώνα, ένα drive μέχρι την καρδιά της ρακέτας της Μπαρτσελόνα η δεύτερη, αυτή τη φορά εύστοχη για το 8-6. Πατούσε καλά, το έκανε ξανά για το 12-10 φτάνοντας στο λέι-απ σαν σε προπόνηση, είχε ήδη τρεις τελικές πάσες και από τα δικά του χέρια ξεκινούσαν όλα. Το τρίτο του τρίποντο (απέναντι στον Ναβάρο) ήταν εύστοχο για το 17-20 στο 8', έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, γύρισε στα μέσα του δεύτερου για να κερδίσει φάουλ και να βάλει τις βολές, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει και ένα από τα καλάθια της χρονιάς όταν χόρεψε στον αέρα και έκανε λέι-απ έχοντας γυρισμένη την πλάτη στο ταμπλό. O Σφαιρόπουλος τον τράβηξε γρήγορα στον πάγκο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και τον έριξε ξανά στο παρκέ στο 26' με την διαφορά στους 16 (41-57), πριν τον αποσύρει οριστικά στο 35' καθώς όλα είχαν κριθεί.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/1 δίποντο, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 κόψιμο σε 20:22 (14 ranking)

Τρομερά φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα, ο Σέρβος center βρήκε απέναντί του τον Τόμιτς και στα πρώτα λεπτά τον δυσκόλεψε με την άμυνά του. Στο 3' κέρδισε φάουλ και πήγε στην γραμμή των βολών για τους πρώτους του πόντους στην αναμέτρηση (4-4), πριν σταματήσει και τον Ερτέλ στο πίσω μέρος του γηπέδου. Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερα προβλήματα είχε απέναντι στον Κροάτη αντίπαλό του, ο ΜακΛίν ήταν σε καλή βραδιά και ο "Μιλού" γύρισε στο ματς 2:42 πριν το ημίχρονο. "Ήσυχος" στο πρώτο μέρος, αλλά πολύ θετικός χάρη στα 5 ριμπάουντ και το ένα κόψιμο, έπαιξε πολύ λίγο στο δεύτερο και έκανε μόλις ένα σουτ σε 20:22 συμμετοχής την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 19 πόντους και 8/13 δίποντα.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 15:01 (3 ranking)

Με τον Σπανούλη να παίζει όλο το πρώτο δεκάλεπτο, ο Λετονός χρειάστηκε να περιμένει την έναρξη της δεύτερης περιόδου για να πατήσει παρκέ. Στο 12' αρνήθηκε να πασάρει στον Μπράουν που ζητούσε επίμονα την μπάλα, έπαιξε με υπομονή και έδωσε όμορφη ασίστ στον ΜακΛίν που κάρφωσε για το 23-24. Πήρε τρίποντο από την κορυφή και το έβαλε για το 28-32, πριν δώσει την θέση του στον Μάντζαρη μετά από έξι λεπτά στον αγώνα. Γύρισε γρήγορα, στο 23' στην θέση του Σπανούλη αλλά παρασύρθηκε κι αυτός από το συνολικά απαράδεκτο βράδυ της ομάδας του.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ σε 11:25 (-1 ranking)

Δεύτερος στο rotation των power forwards, o Γάλλος πάτησε παρκέ στα τέλη της πρώτης περιόδου για να ξεκουράσει τον Πρίντεζη, δεν μπήκε όμως καλά στο παιχνίδι. Καθυστέρησε να τελειώσει μια φάση κοντά στο καλάθι και αστόχησε εξαιτίας της αναποφασιστικότητάς του, πριν πάρει επιθετικό ριμπάουντ που οδήγησε σε τρίποντο του Στρέλνιεκς για το 28-32. Δεν έπαιξε πολύ, δεν έδωσε το παραμικρό, αλλά δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά. Ειδικά ο συγκεκριμένος.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 26:34 (12 ranking)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στον αγώνα, έβαλε και δεύτερο για το 6-6 μετά από δικό του λάθος (πάτησε την γραμμή σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων), έβαλε και τρίτο για το 10-6 στο πέμπτο λεπτό. Ήταν σε καλή κατάσταση, ένιωθε καλά, ζητούσε την μπάλα, αστόχησε όμως σε ελεύθερο τρίποντο από την δεξιά γωνία με το σκορ στο 12-15. Βγήκε μετά από 9:19 αγώνα, γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου και λίγο πριν "βγει" το ημίχρονο έκανε τρομερή κίνηση την οποία ολοκλήρωσε με κάρφωμα για το 38-40. Ήταν στο παρκέ στο ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα στην έναρξη της τρίτης περιόδου, έβαλε δίποντο για το 43-57 και τρίποντο για το 50-59 πριν ζητήσει από τον κόσμο να ξεσηκωθεί. Βγήκε στο 33' και είδε τα... δραματικά τελευταία λεπτά από τον πάγκο. Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να σώσει τον Ολυμπιακό από την δεύτερη πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας του στην EuroLeague.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 17:04 (-3 ranking)

Πήγε από την πρώτη στιγμή στο μαρκάρισμα του Ερτέλ, του έκοψε μάλιστα και ένα μακρινό σουτ μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Δεν έδωσε κάτι στο εμπρός μέρος του γηπέδου, γύρισε στα τέλη του πρώτου μέρους για να αστοχήσει από την περιφέρεια και να γράψει -3 στην αξιολόγηση στο ημίχρονο. Πενταδάτος και στην έναρξη της τρίτης περιόδου, αστόχησε στο τρίτο του τρίποντο, αστόχησε και στο τέταρτο, έμεινε πολλή ώρα στον πάγκο και γύρισε 2:40 πριν το φινάλε για να κάνει φάουλ στον Ερτέλ και να γράψει -7 στην αξιολόγηση που ισοδυναμεί με την χειρότερη επίδοση της καριέρας του στην EuroLeague. Ευτυχώς για εκείνον, έδωσε μία ασίστ, κέρδισε ένα φάουλ και έβαλε 2/2 βολές για να γλιτώσει το career-low που πάντως δεν λέει και πολλά για την τραγική αγωνιστική του κατάσταση.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 3 ασίστ, 1 λάθος σε 13:52 (2 ranking)

Μπήκε νωρίς στο ματς, μόλις στο 6' στη θέση του Μάντζαρη για να προσφέρει άλλη μια επιλογή στην επίθεση του Ολυμπιακού. Πήρε την πρώτη του προσπάθεια στο 11', κέρδισε φάουλ και έβαλε τις βολές για το 19-22. Στο 13' "έφαγε" τρίποντο από τον Ρίμπας και στα 8:26 που έπαιξε στο πρώτο μέρος, δεν εκτέλεσε σουτ. Ένα εξάλεπτο πήρε στο δεύτερο και κανείς δεν θα θυμάται το πέρασμά του από τον αγώνα.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Πήρε 166 δευτερόλεπτα στο φινάλε του αγώνα και δεν μπορεί να κριθεί.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ σε 4:35 (-2 ranking)

Στην αποστολή ο Αμερικανός, πάτησε παρκέ 3:23 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ως δεύτερη επιλογή στο rotation των small forwards. Αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο από την δεξιά γωνία, βρήκε σίδερο και στο δεύτερο σουτ που επιχείρησε από τα τέσσερα μέτρα, δεν τα κατάφερε ούτε με την τρίτη όταν απαίτησε την μπάλα και τελείωσε την φάση με άτσαλο τρόπο. Βγήκε μετά από 4:35 στη διάρκεια των οποίων έδωσε μόλις ένα αμυντικό ριμπάουντ στην ομάδα του. Δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο στο δεύτερο μέρος, είναι ξεκάθαρα εκτός πλάνων και δύσκολα μπορεί να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ