EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάμπεργκ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάμπεργκ
EUROKINISSI

Στις ήττες κανείς δεν ξεχωρίζει, άρα η ατομική κριτική ελάχιστη σημασία έχει. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού, που έχασαν δικό τους παιχνίδι στο Μπάμπεργκ.

Ο Ολυμπιακός έχασε δικό του παιχνίδι στο Μπάμπεργκ, με την τελευταία περίοδο να αποδεικνύεται καταδικαστική. Οι ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι για τρία δεκάλεπτα, έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχαν μόλις 7 πόντους και επέστρεψαν στους Γερμανούς όχι μόνο να επιστρέψουν, αλλά και να πάρουν και τη νίκη. Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου είχαν την καλύτερη αξιολόγηση από πλευράς Ολυμπιακού, θετικός για ένα ημίχρονο ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος όμως κατέστρεψε την τελευταία επίθεση της ομάδας του. Διαβάστε την αξιλόγηση του Sport24.gr για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/4 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη σε 20:15 (7 ranking)

Θα περίμενε κανείς να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τη στιγμή που απουσίαζε ο Μιλουτίνοβ, όμως έπαιξε στο... συνηθισμένο του χρόνου. Βοήθησε στα ριμπάουντ, αλλά στο σκοράρισμα δεν έκανε καθόλου καλή δουλειά κι αυτό κόστισε στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός δεν είχε θετική παρουσία στο Μπάμπεργκ, το δείχνουν ξεκάθαρα και οι αριθμοί του.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/1 τρίπονοτο), 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 11.10 (-2 ranking)

Επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του, αλλά δεν είχε ρυθμό. Παρότι ο Ολυμπιακός τον είχε ανάγκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Σφαιρόπουλος δεν τον προτίμησε, βλέποντας τον Γουίλτζερ να είναι εύστοχος στο πρώτο ημίχρονο. Επί της ουσίας δεν μπορεί να κριθεί διότι δεν έπαιξε πολύ, με συνέπεια να μην μπορέσει να βοηθήσει και αυτός την ομάδα του.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές), 4 ασίστ, 1 λάθος σε 22:01 (11 ranking)

Η τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ήταν σκέτη αποτυχία και γι αυτό ευθύνεται ο αρχηγός της ομάδας, που καθυστέρησε χαρακτηριστικά και όταν πάσαρε ήταν αργά. Ανάγκασε τον Ρόμπερτς και μετά τον Παπανικολάου σε καταδικασμένα σουτ. Κακοσχεδιασμένη επίθεση από τους ερυθρόλευκους, που πρέπει να κάνουν κάτι διαφορετικό, διότι όλη η Ευρώπη ξέρει από πριν τι θα συμβεί. Και όσο δεν είναι 100% έτοιμος ο 35χρονος γκαρντ, είναι προτιμότερο την απόφαση να την παίρνει άλλος.

Ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικός μέχρι το 25', βοήθησε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια κουράστηκε. Είχε θετική παρουσία συνολικά, δεν ευθύνεται για την ήττα, χρεώνεται όμως την τραγική τελευταία επίθεση των ερυθρολεύκων με τη διαφορά στους 2 πόντους.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάμπεργκ

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 27:44 (8 ranking)

Παρότι αγωνίστηκε περισσότερο απ' όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, ο ρόλος του ήταν περιορισμένος. Εκανε μόλις 8 σουτ, άλλωστε η Μπάμπεργκ τον ξέρει καλά και τον διάβασε σωστά. Εστω κι έτσι έμοιαζε σαν να είναι ο μόνος που είχε καθαρό μυαλό στο τέλος, γι αυτό και έβαλε το τρίποντο που μείωσε σε 67-65 στα 33''. Ηταν ξεκάθαρο πως η τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού έπρεπε να περάσει από τα δικά του χέρια, άλλωστε έχει βάλει πολλά νικητήρια σουτ στο γήπεδο της Μπάμπεργκ. Ομως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ κι αυτό κόστισε στους ερυθρόλευκους.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (4/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 24:42 (19 ranking)

Εκανε και πάλι τη δουλειά που του αναλογούσε, έστω κι αν δεν πήρε όσες μπάλες έπρεπε. Εκανε συνολικά 10 σουτ, έβαλε 12 πόντους, πάλεψε και ως πάουερ φόργουορντ και ως σέντερ. Είχε 19 στην αξιολόγηση, ήταν η καλύτερη επίδοση για παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά κι αυτός δεν τροφοδοτήθηκε στην τελευταία περίοδο. Επρεπε να γίνουν περισσότερς επιθέσεις μέσα στη ρακέτα με τον 32χρονο φόργουορντ, ο οποίος βέβαια φάνηκε και ξεμένει και από δυνάμεις στο τέλος, ας μην λησμονούμε ότι ταλαιπωρείται και από το πρόβλημα στη μέση.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (0/1 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 26:11 (15 ranking)

Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, έστω κι αν δεν ήταν πάντα αποτελεσματικός. Ο Σφαιρόπουλος τον εμπιστεύτηκε για περισσότερα από 26 λεπτά, κέρδισε και έχασε μάχες. Ειδικά στην τελευταία περίοδο ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Χάκετ σε προσωπικές φάσεις και κάπως έτσι γύρισε το παιχνίδι. Βοήθησε με κάποια μακρινά σουτ, πήρε ριμπάουντ παίζοντας είτε ως "3" είτε ως "4", είχε την δεύτερη καλύτερη αξιολόγηση παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 16:59 (4 ranking)

Είναι σαφές ότι πρέπει να παίζει περισσότερο μαζί με τον Σπανούλη, κάτι που έχουν μάθει καλά οι δυο τους εδώ και χρόνια. Προς το παρόν αναζητεί το ρόλο του στον Ολυμπιακό, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ούτε στο Μπάμπεργκ. Ηταν θετικός στο σημείο που οι ερυθρόλευκοι πήραν διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, από εκεί και πέρα όμως δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάμπεργκ
EUROKINISSI

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 24:50 (7 ranking)

Αλλος ένας παίκτης - μετά τον Στρέλνικς - που ψάχνει να βρει το ρόλο του από τότε που επέστρεψε ο Σπανούλης. Δεν έχε βρεθεί προς το παρόν με τον αρχηγό του Ολυμπιακού και στο Μπάμπεργκ ήταν άοσμος, άχρωμος και άγευστος. Δεν μπορεί να πει κανείς πως ήταν αρνητικός, σε καμία περίπτωση όμως δεν έκανε και αυτός αισθητή την παρουσία του. Διαδικαστική και η δική του συμμετοχή στο ματς της Πέμπτης.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ(starter)

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/3 δίποντα), 1 ασίστ σε 09:39 (-5 ranking)

O Γιάννης Σφαιρόπουλος τον έριξε στο ματς νωρίς, ήταν μέλος της πρώτης 5αδας. Πήρε τρία σουτ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, δεν πήρε ριμπάουντ, γενικά δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει σωστά τα φάουλ, αλλά επί της ουσίας δεν μπόρεσε να καλύψει σε καμία περίπτωση το κενό που δημιουργήθηκε με την απουσία του Μιλουτίνοβ.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάμπεργκ
EUROKINISSI

Στατιστικά: 10 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 11:57 (8 ranking)

Εκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Εβαλε 2 τρίποντα, πέτυχε συνολικά 10 πόντους και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι ερυθρόλευκοι πήραν μεγάλη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σφαιρόπουλος τον εμπιστεύτηκε και στην επανάληψη, δεν ήταν το ίδιο καλός, όμως ο Καναδός τη δουλειά του στο Μπάμπεργκ την έκανε και με το παραπάνω, όπως φαίνεται και από την στατιστική του παρουσία.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο), 4:32 (1 ranking)

Εντελώς εκτός παιχνιδιού τον άφησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, άλλο ένα.. θύμα της επιστροφής του Βασίλη Σπανούλη. Ο Αμερικανός έπαιξε 4:32, έκανε 2 φάουλ, αποσύρθηκε στον πάγκο και δεν πέστρεψε ποτέ. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα έκανε τη διαφορά αν έπαιζε, άλλωστε δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο σε πολλά ματς, αλλά όπως και να το κάνουμε ο χρόνος του ήταν περιορισμένος όσο ποτέ άλλοτε και κανείς δεν μπορεί να του επιρρίψει την παραμικρή ευθύνη για την ήττα.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ