EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με κορυφαίους τους Σπανούλη - Γουίλτζερ ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, σε ένα ματς που προσφέρεται για αρκετά συμπεράσματα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η πρώτη αποστολή για το 2018, εξετελέσθη. Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ ( 87-80 ) και έπιασε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη θέση της κατάταξης της EuroLeague με ρεκόρ 12-4, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να βγάζει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα στην πρεμιέρα του Β' Γύρου της διοργάνωσης.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ γύρισε στη σύνθεση της ομάδας του Πειραιά μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε 20 λεπτά, ο Γιώργος Πρίντεζης ακόμη λιγότερο, την ώρα που ο Βαγγέλης Μάντζαρης κάλυπτε το κενό του Μπράιαν Ρόμπερτς και οι Γουίλτζερ - Παπανικολάου - Παπαπέτρου συμπλήρωναν ο ένας τον άλλο για να μη φανεί η αδιαθεσία του άρρωστου Χόλις Τόμπσον. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των ερυθρολεύκων, μία εβδομάδα πριν εκείνοι ταξιδέψουν στη Βιτόρια για το παραδοσιακό ντέρμπι με τη Μπασκόνια.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/6 δίποντα, 2/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 17:51 (5 ranking)

Άλλαξε τον Μπόγρη στο έβδομο λεπτό και σκόραρε γρήγορα τους πρώτους του πόντους. Χρησιμοποιήθηκε πριν τον Μιλουτίνοφ και κέρδισε μάχες στο επιθετικό ριμπάουντ με το πείσμα και την ενέργειά του. Έχασε βέβαια και κάποιες από τον Ταρτσέφσκι, αλλά ήταν θετικός στο πρώτο μέρος. Έπαιξε λιγότερο στο δεύτερο, έκανε και ένα έρμπολ, δεν επανέλαβε τη μυθική βραδιά που είχε ζήσει στο Μιλάνο, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου .

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στατιστικά: 0/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 14:47 (4 ranking)

Επτά λεπτά του έδωσε στο πρώτο μέρος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κι ο νεαρός πόιντ γκαρντ έδωσε δυο πολύ όμορφες ασίστ, ενώ έκλεψε και μία μπάλα. Δεν πήρε προσπάθειες, κράτησε όμως τον ρυθμό και γύρισε στο τέταρτο δεκάλεπτο σε μία πεντάδα με τους Τόμπσον, Παπαπέτρου, Γουίλτζερ γύρω του. Έκλεισε τη βραδιά χωρίς να σκοράρει, έδωσε όμως τέσσερις τελικές πάσες και ήταν τουλάχιστον θετικός απέναντι σε έμπειρους και άκρως επικίνδυνους αντιπάλους.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 11 πόντοι (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 22:50 (11 ranking)

Πέρασε στη θέση του Παπανικολάου στο 7' και στο πρώτο του διάστημα στο παιχνίδι έπαιξε ως σμολ φόργουορντ με τον Πρίντεζη στο πλευρό του. Κάρφωσε για το 24-13, έβαλε τρίποντο για το 32-21 στο 13' και έκανε τρομερή δουλειά στο ριμπάουντ καθώς σε 9:43 στο πρώτο μέρος μάζεψε πέντε. Δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός στη συνέχεια, αν και πήρε πολύ χρόνο, συνέχισε όμως τις θετικές εμφανίσεις παρά το γεγονός ότι -ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της ομάδας- ανεβοκατεβαίνει από το τρία στο τέσσερα κι από το τέσσερα στο τρία.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/7 βολές), 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 20:08 (22 ranking)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού, ένα τρίποντο, πριν δώσει ασίστ στον Πρίντεζη για να πετύχει κι εκείνος μακρινό σουτ. Ο "Kill-Bill" ένιωθε καλά, πέτυχε και δεύτερο καλάθι, έφτιαξε σχεδόν όλες τις φάσεις της ομάδας του στο πρώτο εξάλεπτο, ήταν απολαυστικός και στο ημίχρονο είχε συγκεντρώσει 15 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Στο δεύτερο μέρος έμεινε πολλή ώρα στον πάγκο και τελικά επιστρατεύθηκε στο 38', όταν η Αρμάνι ροκάνισε τη διαφορά και έκανε την ύστατη προσπάθεια με πίεση σε όλο το γήπεδο. Έβαλε βολές για το 81-70 και έκρινε οριστικά την αναμέτρηση. Σε... μισό ματς, πρόλαβε να φλερτάρει με το double-double, είναι σε καλή κατάσταση και στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Μπασκόνια στη Βιτόρια θα φανεί αν είναι ήδη έτοιμος για τα μεγάλα παιχνίδια.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/5 δίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 9:10 (9 ranking)

Τρίτος στο rotation των σέντερ, ο Σέρβος μπήκε στο ματς στο 17' και πρόλαβε να σκοράρει με βολές τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι. Ήταν ανενεργός από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, προφυλάχθηκε από τον προπονητή του, αλλά ήταν πενταδάτος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Κάρφωσε στην πρώτη φάση για το 50-34, έβαλε βολές για το 55-37, έπαιξε τρία λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον ΜακΛίν. Τα λεπτά του βρίσκονταν στο μικροσκόπιο του προπονητικού team και με το ματς να έχει κριθεί, ο Σέρβος γύρισε για να... ιδρώσει λίγο ακόμη και ανακτήσει λίγο από τον αγωνιστικό ρυθμό που έχασε το τελευταίο διάστημα.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 0/1 τρίποντο, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 6:53 (-1 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 7' όταν άλλαξε τον Σπανούλη, αλλά στο επτάλεπτο που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του. Ένα άστοχο σουτ και ένα λάθος, με... παρένθεση μία τελική πάσα ήταν ο απολογισμός του μέχρι το ημίχρονο. Δεν έπαιξε στο δεύτερο, καθώς αντιμετώπισε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο που μένει να δούμε αν είναι κάτι σοβαρό, ή κάτι επιπόλαιο.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 1 ασίστ, 2 λάθη σε 18:23 (3 ranking)

Ένα τρίποντο από ασίστ του Σπανούλη ήταν το πρώτο του καλάθι στον αγώνα, πριν συνεχίσει με δύο όμορφες ενέργειες για να φτάσει τους επτά πόντους και να μείνει εκεί μέχρι το ημίχρονο. Έδειχνε να πηγαίνει στο... ρελαντί και όντως αυτό συνέβη, καθώς στο δεύτερο μέρος έριξε ακόμη περισσότερο τις στροφές του, έκανε μόλις ένα σουτ και έπαιξε ελάχιστα. Με τον Γουίλτζερ στη βραδιά της επαγγελματικής του καριέρας, τον Παπαπέτρου θετικό και τους ΜακΛίν, Μπόγρη, Μιλουτίνοφ να μοιράζονται τα λεπτά στη θέση του σέντερ, ο ταλαιπωρημένος Πρίντεζης βρήκε μια καλή ευκαιρία για να ξεκουραστεί.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 21:30 (20 ranking)

Δυο βολές και ένα άψογο λέι-απ ήταν η προσφορά του στην επίθεση στο πρώτο εξάλεπτο, μαζί με καλές προσωπικές άμυνες απέναντι στον Μίτσοφ. Έκανε κι αυτός, όπως και ο Παπαπέτρου, τρομερή δουλειά στον τομέα των ριμπάουντ με πέντε σε 9:24 συμμετοχής, γύρισε στο τρίτο δεκάλεπτο για να πετύχει το πρώτο του τρίποντο για το 63-50, πριν βάλει και δεύτερο για το 84-73. Γέμισε αθόρυβα τη στατιστική του, έτρεξε πολύ στο πίσω μέρος του γηπέδου, ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού και ο δεύτερος σε αξιολόγηση πίσω από τον Σπανούλη.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 27:26 (16 ranking)

Πενταδάτος αντί του τραυματία Ρόμπερτς που έμεινε εκτός αγώνα, ακολούθησε το παράδειγμα του Σπανούλη και έβαλε κι αυτός τρίποντο, που ήταν τελικά το μοναδικό του καλάθι σε τέσσερις προσπάθειες σε 13 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο μέρος. Αν και δεν είχε καλό ρυθμό, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 53-36, ανέβασε την απόδοσή του κατακόρυφα και γέμισε τη στατιστική του. Τελείωσε το ματς χωρίς λάθος, σε μία all-around εμφάνιση που χρειαζόταν για να νιώσει ξανά δυνατός. Το σημαντικό, βέβαια, είναι ο Μάντζαρης, όπως και οι Ρόμπερτς, Σπανούλης, Στρέλνιεκς να βρουν έναν τρόπο για να παίζουν όλοι μαζί και να μην έχουν... εκλάμψεις όταν κάποιος βρίσκεται εκτός δράσης εξαιτίας τραυματισμου.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 1 πόντος (0/2 δίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 12:50 (1 ranking)

Βασικός αντί του Μιλουτίνοφ, ο Έλληνας σέντερ αστόχησε στο ένα σουτ που πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά από έξι λεπτά αντικαταστάθηκε από τον Τζαμέλ ΜακΛίν. Άλλο τόσο έπαιξε στο δεύτερο μέρος, για να πετύχει με βολή τον μοναδικό του πόντο (που πανηγυρίστηκε έντονα από τον κόσμο) και να ακούσει και ένα ζεστό χειροκρότημα για την προσπάθειά του.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 15 πόντοι (3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 1 ριμπάουντ σε 16:24 (11 ranking)

Ο Σφαιρόπουλος τον έριξε στο ματς στη θέση του Πρίντεζη στα τέλη της πρώτης περιόδου και στο ξεκίνημα της δεύτερης ο Καναδός έβαλε τρίποντο για το 29-21 μπροστά στον Κουζμίνσκας. Συνέχισε με τρομερή αυτοπεποίθηση και μακρινό σουτ για το 35-23, πριν καρφώσει για το 37-23 και βάλει κι άλλο καλάθι για το 39-23. Απίθανο διάστημα από τον νεαρό ψηλό, που ήταν με 12 πόντους ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης στο ημίχρονο. Άργησε να γυρίσει στο ματς, έβαλε στο 33' ένα δύσκολο σουτ σε μια "ειδική κατάσταση" για το 72-53 και συνέχισε να πατά το γκάζι. Εχει αφήσει καλές εντυπώσεις το τελευταίο διάστημα, είναι μαχητής, παίζει με σιγουριά στην επίθεση και δίνει σημαντικές λύσεις για να ξεκουράζεται ο Πρίντεζης. Άλλωστε γι' αυτόν τον λόγο αποκτήθηκε.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο), 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 11:48 (-1 ranking)

Αν και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη εξαιτίας μιας ίωσης, ο Αμερικανός επιστρατεύθηκε στο 14', έπαιξε κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά, έκανε δυο φάουλ και ξαναπέρασε στον πάγκο. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 34' με τη διαφορά να βρίσκεται κοντά στους 20 και στο τέλος της βραδιάς είχε προσφέρει ελάχιστα πράγματα. Σίγουρα πάντως δεν μπορεί να κριθεί, καθώς έπαιξε απλά για να διατηρήσει τον αγωνιστικό του ρυθμό και για κανέναν άλλο λόγο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ