EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με την Αναντολού Εφές

ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός έδρας σκοράροντας 61 πόντους (!) και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο ματς με την Αναντολού Εφές.

Αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός δεν ήταν "λαμπερός". Αυτή τη φορά, δεν έκανε εμφάνιση που θα μνομονεύουμε για καιρό. Και όμως, ακόμη και στη μέτρια βραδιά τους, οι Πειραιώτες στάθηκαν όρθιοι, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Νίκησαν την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη ( 61-58 ) και έμειναν στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το 11-3 είναι γεγονός για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που στηρίχθηκε στους Σπανούλη, Τόμπσον, ΜακΛίν και κάλυψε ξανά την απουσία των τραυματιών Πρίντεζη - Μιλουτίνοφ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα που αγωνίστηκαν απόψε στο Sinan Erdem Dome.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/4 δίποντα, 5/6 βολές), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος σε 24:53 (20 ranking)

Αντικατέστησε τον Μπόγρη στο 8' και στην πρώτη του ουσιαστική επαφή με τη μπάλα, έδωσε την έξτρα πάσα στη δεξιά γωνία για να σκοράρει ο Ρόμπερτς το τρίποντο του 7-15. Έβαλε το πρώτο του καλάθι με όμορφη προσπάθεια για το 22-29 μετά από ασίστ του Σπανούλη, πριν σκοράρει και πάλι λίγα δευτερόλεπτα μετά. Πενταδάτος στην έναρξη της τρίτης περιόδου, έδωσε λίγα πράγματα μέχρι να βάλει βολές στο 34' για το 50-49 και ακόμη δυο για το 58-61 στα 26". Δεν επανέλαβε τη "μαγική" βραδιά της περασμένης Τετάρτης, αλλά έκανε ξανά σπουδαία δουλειά και ήταν πρώτος σε αξιολόγηση με σχεδόν διπλάσιες μονάδες από εκείνες του Χόλις Τόμπσον.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 6 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/7 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 κόψιμο σε 24:11 (3 ranking)

Μπήκε στη θέση του Γουίλτζερ στο όγδοο λεπτό, πήρε το πρώτο του σουτ μετά από τέσσερα λεπτά (ένα... αναγκαστικό τρίποντο που βρήκε σίδερο) και είχε και δεύτερη άσχημη εκτέλεση δευτερόλεπτα αργότερα. Το μαρκάρισμα του Μπράουν τον δυσκόλεψε, το τρίτο του μακρινό σουτ ήταν κι αυτό άστοχο, όχι όμως και το τέταρτο που έγραψε το 22-27. Ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε στο παρκέ και δικαιώθηκε, αν και το 12λεπτο του Ιωάννη στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλό. Και όμως, 1:39 πριν το τέλος έβαλε τρίποντο για το προσπέρασμα (54-56), πριν πάρει ανεκτίμητης αξίας επιθετικό ριμπάουντ που φέρει τις βολές του ΜακΛίν για το 58-61 στα 26". Κανείς δεν θα θυμάται την αστοχία του. Όλοι θα θυμούνται το μεγάλο τρίποντο που έβαλε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (1/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη σε 27:46 (7 ranking)

Μπήκε στο ματς με λάθος, συνέχισε με δυο ασίστ και προσπάθησε να διαχειριστεί σοφά τις δυνάμεις του απέναντι στον Μπατούκ που είχε επιστρατευθεί από τον Αταμάν για... "ξύλο" στα πρώτα λεπτά. Έβαλε τρίποντο από τα σχεδόν οκτώ μέτρα για το 7-10, πριν δώσει απίστευτη πάσα στον Γουίλτζερ για το 7-12. Δεν συνέχισε στις ίδιες στροφές, έβαλε το δεύτερο τρίποντό του στα μέσα της τρίτης περιόδου και βολή για το 54-52. Και εκεί που όλα έδειχναν εναντίον της ομάδας του, έδωσε ασίστ για το τρίποντο του Παπαπέτρου (54-56), πριν βάλει και εκείνος μακρινό σουτ για το 56-59 στα 61" πριν το φινάλε. Σε μία σχετικά μέτρια για τα δικά του δεδομένα βραδιά, ήταν καθοριστικός για να πάρουν οι Πειραιώτες τη νίκη και έπαιξε 28 λεπτά δυο μέρες μετά τα 30 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (0/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, κανένα λάθος σε 19:02 (-2 ranking)

Έπεσε στη μάχη λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, τα δυο πρώτα του σουτ βρήκαν σίδερο και το τρίτο κόπηκε από τον ΜακΚόλουμ. Ήταν πάντως πολύ ψύχραιμος και έδωσε δυο ωραίες ασίστ. Στο 33' κόπηκε από τον Ντάνστον, στο 37' αστόχησε σε κρίσιμο μακρινό σουτ, στο τέλος της βραδιάς είχε αρνητική αξιολόγηση αλλά και το δικαίωμα να κάνει κι αυτός μία άσχημη εμφάνιση.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 21:24 (3 ranking)

Ξεκίνησε με λάθος πάσα στην καρδιά της ρακέτας της Εφές, συνέχισε όμως με ασίστ, ριμπάουντ και κλέψιμο. Δεν ήταν τρομερός όπως με την ΤΣΣΚΑ, έκανε όμως σημαντική δουλειά στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 17' πέτυχε τους πρώτους του πόντους για το 24-33 που ανάγκασε τον Αταμάν να πάρει timeout. Κυνήγησε πολύ στην άμυνα, ρίσκαρε αρκετές φορές, όμως στο φινάλε ήταν νικητής.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 12:18 (2 ranking)

Έδωσε ανάσες στον Ρόμπερτς στο 8' και κέρδισε μια κατοχή όταν διεκδίκησε τη μπάλα και ανάγκασε την Εφές σε μπρος-πίσω. Έβαλε βολές για το 16-24, έδωσε μεγάλες μάχες στην άμυνα και στο 33' έκανε το τέταρτο φάουλ του, πριν χρεωθεί με το πέμπτο μία φάση μετά και αποχωρήσει από το παιχνίδι.

19. ΝΙΚΟΣ ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 λάθη σε 20:00 (3 ranking)

Άστοχο τρίποντο από την κορυφή, λάθος στον αιφνιδιασμό και ένα χτύπημα στο γόνατο ήταν ο απολογισμός του Αμερικανού στο πρώτο δίλεπτο. Έβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού μετά από 210 δευτερόλεπτα αγώνα, συνέχισε με βολές για το 4-7 και προσπάθησε να είναι πιο επιθετικός σε σχέση με τις προηγούμενες παρουσίες του στο πλευρό του Σπανούλη. Του έδωσε την ασίστ για το τρίποντο του 7-10, πριν βάλει αυτός μακρινό σουτ για το 7-15. Βγήκε στο 8' και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Έπαιξε άλλο ένα οκτάλεπτο στην τρίτη περίοδο χωρίς να δώσει κάτι στην ομάδα του, ενώ στο 34' έκανε "φθηνό" λάθος που έδωσε στην Εφές την ευκαιρία να σκοράρει στον αιφνιδιασμό για το 50-47. Είχε καλά διαστήματα, δεν ήταν όμως καλός και συνεχίζει να προβληματίζει ως παρτενέρ του "Kill-Bill".

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 15:04 (9 ranking)

Έκανε το πέμπτο λάθος του Ολυμπιακού στο τρίτο λεπτό, όταν δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα στη ρακέτα της Εφές. Έχασε μάχες από τον Στίματς, έκανε σωστά μπλοκ-άουτ, είχε όπως πάντα τις καλές και τις κακές στιγμές του. Στα μέσα της δεύτερης περιόδου έκανε δυο φάουλ σε διάστημα ελάχιστων δευτερολέπτων και πέτυχε τους πρώτους του πόντους για το 39-45, λίγο πριν "βγει" το τρίτο δεκάλεπτο. Στο 31' βρήκε στόχο από τα πέντε μέτρα για το 41-47 και εκ των διακριθέντων! Έκανε μάλιστα ρεκόρ καριέρας σε αξιολόγηση, πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και χρόνο συμμετοχής.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ σε 15:17 (5 ranking)

Πενταδάτος εν τη απουσία του Γιώργου Πρίντεζη, ο Καναδός έβαλε τρίποντο για το 4-5 στο τέταρτο λεπτό και δίποντο για το 7-12 στο όγδοο λεπτό. Πήρε τις ευκαιρίες του, δεν πήρε άλλα σουτ, έδωσε μερικές λύσεις και τίποτα περισσότερο.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 11 πόντοι (4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/1 βολή), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 20:05 (12 ranking)

Πάτησε παρκέ στο ένατο λεπτό (είχε μπει στο 15' του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), πήρε τρίποντο από τη δεξιά γωνία στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και αστόχησε με υποψία φάουλ, όμως η μπάλα έμεινε σε ερυθρόλευκα χέρια κι ο Αμερικανός έγραψε με φόλοου το 7-17. Στο 11' πέτυχε τρίποντο για το 9-20 μετά από άψογη κυκλοφορία της μπάλας, πριν συνεχίσει με floater για το 14-22. Εξαιρετικό το επτάλεπτό του στο πρώτο μέρος, ξεκίνησε με νέο καλάθι το τρίτο δεκάλεπτο και σκόραρε fadeaway από τα πέντε μέτρα για το 39-43. Δεύτερος σε πόντους και αξιολόγηση, έκανε εξαιρετική δουλειά για άλλη μία φορά στα ριμπάουντ, αλλά ακόμη περιμένουμε την έκρηξή του.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ