EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Ζάλγκιρις Κάουνας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ήττα έκλεισε ο Ολυμπιακός τον πρώτο γύρο της regular season στη EuroLeague. To Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο εκτός έδρας ματς με τη Ζάλγκιρις Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε το βράδυ της Πέμπτης στο Κάουνας. Ηττήθηκε από τη Ζάλγκιρις ( 74-68 ) και έκλεισε τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 11-4, καθώς οι απουσίες των Μάντζαρη, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ ήταν υπερβολικά σημαντικές για να μπορέσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να τις καλύψει εκ των έσω σε μία τόσο σκληρή έδρα όπως αυτής των Λιθουανών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Παπαπέτρου, Παπανικολάου, ΜακΛίν, Τόμπσον και Σπανούλης είχαν καλά διαστήματα, Ρόμπερτς - Στρέλνιεκς ήταν άστοχοι και οι Πειραιώτες "λύγισαν" απέναντι σε μία ομάδα πεισματάρα, που έχει αρχίσει να καλοβλέπει το πλασάρισμά της στην πρώτη τετράδα. Μια τετράδα που, μην ξεχνάμε, δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs για την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης. Το Sport24.gr αξιολογεί τους δέκα που είχε στη διάθεσή του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ουσιαστικά τους οκτώ στους οποίους στηρίχθηκε στη Zalgirio Arena των... ρεκόρ .

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/2 δίποντα, 5/8 βολές), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 24:56 (17 ranking)

Αντικατέστησε τον θετικό Μπόγρη στο 6' και στο 9' "χόρεψε" τον Μίτσιτς για να σκοράρει για το 20-19. Στο 12' έβαλε πλάτη τον Γουάιτ και τον πήγε μέχρι το καλάθι, κάρφωσε και πήρε και το φάουλ για να μειώσει στον πόντο (25-24). Ο Αμερικανός κυριάρχησε στην επίθεση, έβαλε τις βολές, έχασε όμως κάποιες μάχες στην άμυνα. Στο ημίχρονο είχε τη μεγαλύτερη αξιολόγηση της ομάδας (13 μονάδες) και γι' αυτό έμεινε στο παρκέ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου αντί του Μπόγρη. Ο ΜακΛίν του δεύτερου μέρους ήταν ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης, που δεν απείλησε στην επίθεση, ούτε όμως και στην άμυνα. Μέτριο, συνολικά, βράδυ για τον Αμερικανό που πάντως γέμισε τη στατιστική του.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Είδε τα πρώτα 29 λεπτά από τον πάγκο, μπήκε στο ματς λίγο πριν "βγει" η τρίτη περίοδος όταν ο Σφαιρόπουλος αποφάσισε να δοκιμάσει ένα πολύ κοντό σχήμα και έπαιξε 68 δευτερόλεπτα για να αστοχήσει σε ένα σουτ και να δώσει μία ασίστ σε τρίποντο του Παπανικολάου.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 13 πόντοι (5/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 34:20 (13 ranking)

Πήρε την πρώτη του προσπάθεια στο δεύτερο λεπτό, όταν διείσδυσε με αποφασιστικότητα και σκόραρε εκτός ισορροπίας δίποντο, πριν βάλει και νέο καλάθι από τη δεύτερη υπέροχη ασίστ του Σπανούλη στην αναμέτρηση. Βρήκε διαδρόμους στην επίθεση και τους εκμεταλλεύθηκε, έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα απέναντι στον Γιανκούνας και έγραψε ένα πολύ "γεμάτο" δεκάλεπτο. Στο 26' έβαλε κρίσιμο τρίποντο για το 48-47 που... ηρέμησε τον κόσμο της Ζάλγκιρις, ζητούσε συνεχώς τη μπάλα και πέτυχε και νέο καλάθι στο 35' για το 57-58. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού μαζί με τον Τόμπσον, στο βράδυ που έκανε ρεκόρ καριέρας σε χρόνο συμμετοχής.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 λάθη σε 25:33 (7 ranking)

Μπήκε στο ματς με εκπληκτική ασίστ στον Μπόγρη για το 0-2, έπρεπε να κυνηγήσει τον Μιλάκνις από τη μία γωνία στην άλλη, έδωσε και δεύτερη σπουδαία τελική πάσα στον Παπαπέτρου και σκόραρε και τρίποντο για το 7-12 στο 4'. Το πρώτο του διάστημα στο Κάουνας ήταν πολύ ποιοτικό. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου, σκόραρε για το 34-37 με προσωπική ενέργεια και εκτέλεση από τα τέσσερα μέτρα και έμεινε αρκετή ώρα στον πάγκο στο δεύτερο μέρος. Επέστρεψε στο 33' για να βάλει στο 34' τρίποντο για το 54-56, όμως λίγο μετά έκανε επιθετικό φάουλ σπρώχνοντας τον Μίτσιτς. Ακολούθησαν δυο δικά του άστοχα μακρινά σουτ από την κορυφή, το ένα υπό πίεση, το άλλο ελεύθερο και σουτ του Πάνγκος για το 65-58 που ουσιαστικά έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Σίγουρα θα σβήσει άμεσα αυτό το βράδυ από το μυαλό του, αν και συνολικά δεν ήταν αρνητικός.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/7 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 27:58 (3 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 6' στη θέση του Ρόμπερτς και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έκανε ένα εύκολο λάθος όταν γλίστρησε, με τον Πάνγκος να αστοχεί τελικά στον αιφνιδιασμό! Στην επόμενη φάση ο Λετονός έχασε τον αντίπαλό του κι εκείνος σκόραρε από τα επτά μέτρα για το 25-19. Χρειάστηκε να περάσουν έξι λεπτά για να πάρει ο Στρέλνιεκς το πρώτο του σουτ και να το βάλει, ένα τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 25-27. Τα επόμενα τρία δεν ήταν καλά και γι' αυτό βρήκαν σίδερο, αλλά με τον Μάντζαρη εκτός, ο Σφαιρόπουλος δεν είχε άλλες επιλογές και τον κράτησε στο παιχνίδι. Δεν ήταν "λαμπερός" ο έμπειρος γκαρντ, συνέχισε να αστοχεί και στο δεύτερο μέρος, όμως 2:43 πριν το φινάλε έβαλε γκολ-φάουλ για το 65-61 που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν το highlight του, η μοναδική στιγμή που θα θέλει να θυμάται από αυτό το παιχνίδι.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (1/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 2 λάθη σε 27:33 (9 ranking)

Ξεκίνησε τη βραδιά του με λάθος (πάτησε την πλάγια γραμμή) και λίγο αργότερα αστόχησε σε μια φαινομενικά εύκολη προσπάθεια κοντά στο καλάθι. Κι εκεί μάλλον πείσμωσε, καθώς στο έβδομο λεπτό με το χρονόμετρο να αδειάζει, έβαλε παλικαρίσιο δίποντο και κέρδισε και τη βολή, για να ευστοχήσει και να γράψει το 14-15. Δεν έδωσε πολλά στο πρώτο μέρος, μπήκε στο δεύτερο με βολές για το 40-40 και συνέχισε με τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 43-43. "Ηρέμησε" για μερικά λεπτά στην επίθεση και "ξαναχτύπησε" για το 48-53 στο 29', έκανε μία συνολικά θετική εμφάνιση, αλλά μέχρι εκεί. Σίγουρα πάντως πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις.

19. ΝΙΚΟΣ ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 1 ασίστ, 2 λάθη σε 19:00 (-2 ranking)

Με τον Σπανούλη δίπλα του, ο Αμερικανός άφησε το παιχνίδι να του δώσει ρυθμό. Σούταρε για πρώτη φορά στο 3' και έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 4-9. Αυτή ήταν η μοναδική του προσπάθεια στα έξι λεπτά που πήρε στην πρώτη περίοδο. Γύρισε στη δεύτερη, σκόραρε για το 29-32, όμως και πάλι δεν έδειχνε διάθεση να πατήσει το γκάζι. Προσεκτικός και συγκεντρωμένος, ο Ρόμπερτς έκανε το τρίτο του φάουλ στο 23' και πέρασε στον πάγκο νωρίτερα απ' όσο υπολόγιζε ο Σφαιρόπουλος. Στο 33' έκανε και τέταρτο φάουλ και τελικά έγραψε μια άσχημη βραδιά, στο χειρότερο δυνατό σημείο. Όταν ο Ολυμπιακός τον είχε πραγματική ανάγκη, όταν ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς έβρισκαν σίδερο και ο Μάντζαρης ήταν εκτός μάχης. Δεν έχει προσαρμοστεί στο πλευρό του "Kill-Bill", αλλά αυτό μάλλον το γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα από κάθε άλλον.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 12:02 (4 ranking)

Πέτυχε τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενος την τρομερή ασίστ του Βασίλη Σπανούλη στην καρδιά της ρακέτας της Ζάλγκιρις. Έδωσε διαδοχικές μάχες στην άμυνα και κέρδισε κάποιες από αυτές, ήταν πολύ χρήσιμος στα μέσα της τρίτης περιόδου όταν ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους να χρεωθεί με τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία. Έκανε ό,τι μπορούσε, αν έβαζε και το σουτάκι από τα πέντε μέτρα που επιχείρησε...

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 1 φάουλ σε 5:41 (-2 ranking)

Επιστρατεύθηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και στα 3:34 που έπαιξε στο περώτο μέρος είχε ένα άστοχο δίποντο και ένα φάουλ. Έπαιξε ελάχιστα δευτερόλεπτα στη συνέχεια και δεν πήρε ευκαιρίες από τον προπονητή του.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 21:49 (15 ranking)

Άλλαξε τον Σπανούλη στο 9' και μπήκε σε μια πεντάδα με τέσσερις φόργουορντ και έναν γκαρντ, τον Στρέλνιεκς. Στο 11' πήρε την πρώτη του προσπάθεια, διείσδυσε μέχρι το καλάθι της Ζάλγκιρις και σκόραρε με τη βοήθεια του ταμπλό, πριν δώσει φοβερή ασίστ στο τρίποντο του Στρέλνιεκς για το 25-27. Στο 16' σούταρε ελεύθερος και έβαλε τρίποντο για το 31-35 και στο ημίχρονο είχε 4 ριμπάουντ, τα διπλάσια από τους Μπόγρη-ΜακΛίν που μετρούσαν από δυο. Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου για να σκοράρει νέο δύσκολο καλάθι για το προβάδισμα της ομάδας του (48-50), αδράνησε στην άμυνα όταν ο Ουλανόβας κάρφωσε για το 54-53, όμως "ρέφαρε" με το τρίποντο που έκανε το 68-64 για να μείνουν ζωντανοί οι Πειραιώτες. Καλή, έως και πολύ καλή, η εμφάνιση του Τόμπσον που συνεχίζει να κάνει σπουδαία δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ και περιμένει τη βραδιά που θα φτάσουν στα χέρια του περισσότερες μπάλες.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ