EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Χίμκι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης είχαν αρκετά στηρίγματα και ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τη Χίμκι για να κάνει το 4/4 στη EuroLeague 2017/18. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στη EuroLeague 2017/18 μετά την άνετη επικράτησή του ( 92-75 ) επί της πολύ δυνατής Χίμκι στο "ζεστό" ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ασταμάτητος στην επίθεση και η πρώτη "διαβολοβδομάδα" βγήκε με θετικό πρόσημο καθώς είχε προηγηθεί και η εκτός έδρας νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σβεντ και Ρόμπινσον δεν μπόρεσαν να κουβαλήσουν μόνοι τους την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, την ώρα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπαιρνε σπουδαίες λύσεις και από τους Πρίντεζη, Τόμπσον, Στρέλνιεκς και ΜακΛίν. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των ερυθρόλευκων.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (4/6 δίποντα, 1/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 14:43 (10 ranking)

Πάτησε παρκέ στο έβδομο λεπτό και βρήκε απέναντί του τον Τόμας Ρόμπινσον, έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι και πέτυχε και δεύτερο με όμορφη κίνηση απέναντι στον συμπατριώτη του. Είχε πάντως τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα απέναντι στο "θηρίο" της Χίμκι και γι' αυτό ο Σφαιρόπουλος τον αντικατέστησε γρήγορα με τον Μιλουτίνοφ. Ο ΜακΛίν επέστρεψε πάντως λίγα λεπτά αργότερα και έβαλε σουτάκι από τα έξι μέτρα και στα σχεδόν εννέα λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος ήταν θετικός. Άλλα πέντε πήρε στο δεύτερο, χωρίς να κάνει κάτι περισσότερο.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα), 1 ασίστ σε 2:53 (3 ranking)

Μπήκε στον garbage time της αναμέτρησης, αστόχησε στο τρίποντο που εκτέλεσε από την αριστερή γωνία και ευστόχησε σε εκείνο που πήρε από την κορυφή για το τελικό 92-75.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/6 δίποντα, 4/5 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 18:37 (9 ranking)

Πενταδάτος ΜΑΖΙ με τον Παπανικολάου, έβαλε βολές για το 10-2 όταν κέρδισε φάουλ στον αιφνιδιασμό, έκανε πολύ καλή δουλειά στο ριμπάουντ, ευστόχησε και σε ένα ωραίο fadeaway σουτ για το 15-13 απέναντι στον Σβεντ. Συνέχισε με γκολ-φάουλ απέναντι στον Άντερσον για το 20-13 και αντικαταστάθηκε από τον Τόμπσον στο 8' μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που εκτίμησε την προσπάθειά του. Τελικά έπαιξε 19 λεπτά, για να μείνει στο ξέσπασμά του στο ξεκίνημα. Θετικός, πρέπει να αποκτήσει διάρκεια για να γίνει ακόμη πιο χρήσιμος στην ομάδα του.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 13:32 (3 ranking)

Έβαλε μεγάλο καλάθι για το 27-24, έβαλε και βολές για το 38-32 αφού κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια στην οποία είχε υπομονή και πείσμα. Έκανε έρμπολ σε ένα τρίποντο στο 17', αλλά συνέχισε να παίζει με τρομερή ενέργεια και στο 33' πήρε επιθετικό ριμπάουντ για να σκοράρει μέσα στα κορμιά της Χίμκι.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 17 πόντοι (8/8 δίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο σε 21:18 (17 ranking)

Εξαιρετική κίνηση και αριστερό τελείωμα για το 4-0 από τον Σέρβο, που έβαλε και δεύτερο καλάθι ένα λεπτό αργότερα και τρίτο στην επόμενη φάση για να φτάσει τους έξι γρήγορους πόντους. Δέκα στρογγυλά λεπτά έμεινε στο παρκέ στο πρώτο μέρος, δεν μάζεψε ριμπάουντ και έκανε ένα λάθος. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με το πέμπτο καλάθι του, συνέχισε να είναι σπουδαίος στο εμπρός μέρος του γηπέδου και έκανε και fadeaway για το 55-45 μέσα σε αποθέωση! Είχε τρομερό momentum, κάρφωσε για το 57-47 με follow κάρφωμα, έκοψε σουτ, έκοψε επιθέσεις, έκανε ό,τι ήθελε σε ένα εκπληκτικό γι' αυτόν διάστημα. Μετά το timeout στο 26' ο Σέρβος έβαλε το όγδοο (στα οκτώ!!!) δίποντό του από τα έξι μέτρα και τελείωσε χωρίς να αστοχήσει στα 21:18 που έμεινε στο παρκέ του ΣΕΦ.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 10 πόντοι (0/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 21:53 (16 ranking)

Το πρώτο του σουτ (από τα έξι μέτρα) ήταν κακό, όμως ο Λετονός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με εύστοχο τρίποντο και έβαλε και δεύτερο από την αριστερή γωνία για το 45-34 στο 17' πριν πετύχει και ένα ζευγάρι βολές για το 47-38. Μοίρασε τρεις ασίστ στο πρώτο μέρος, πήρε δυο αμυντικά ριμπάουντ, χρειαζόταν ένα τέτοιο ξέσπασμα για να νιώσει πιο άνετα στη νέα του ομάδα. Πολύ πιο "ήσυχος" στη συνέχεια της αναμέτρησης, γέμισε τη στατιστική του και ήταν τρίτος σε αξιολόγηση πίσω από τους Πρίντεζη - Μιλουτίνοφ.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (4/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7/8 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ σε 22:52 (ranking 18)

Πήρε το πρώτο σουτ του αγώνα και αστόχησε με το 24άρι να τον πιέζει, όμως ξαναζήτησε τη μπάλα και έβαλε ένα από τα γνωστά "χορευτικά" του καλάθια για το 2-0. Στο πέμπτο λεπτό έκανε έρμπολ σε ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή και χειροκροτήθηκε θερμά, με αποτέλεσμα να γυρίσει από το timeout με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό! Ήρεμο πρώτο μέρος για τον "Πριντ", πολύ καλύτερο δεύτερο, έφτασε τους 15 πόντους παίρνοντας μόλις επτά σουτ. Έφθειρε τους αντιπάλους του, έβαλε τις βολές, έπαιξε 23 λεπτά και έμεινε φρέσκος για τη συνέχεια.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 17:35 (5 ranking)

Επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού έχοντας δίπλα του τον Παπαπέτρου, ανέλαβε από το πρώτο δευτερόλεπτο στο μαρκάρισμα του Αλεξέι Σβεντ και είχε έναν αρκετά... άχαρο ρόλο. Αποντος στο πρώτο μέρος, με τρία αμυντικά ριμπάουντ και μία ασίστ. Εδωσε τη δεύτερη στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου στον Μιλουτίνοφ, σκόραρε για το 61-47 και έδωσε και νέα τελική πάσα στον Πρίντεζη για το 63-47 που έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ. Θετικός, αλλά μέχρι εκεί. Δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι περισσότερο από τη στιγμή που τουλάχιστον έξι συμπαίκτες του βρέθηκαν σε καλή βραδιά.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 20:57 (7 ranking)

Μετά το 1/7 τρίποντα στο Τελ Αβίβ, έβαλε το πρώτο μακρινό σουτ που εκτέλεσε και συνέχισε με εύκολο λέι-απ καθώς διάβασε άψογα αυτό που του έδωσε η άμυνα τη Χίμκι. Στο 37' πήρε κι άλλο ελεύθερο σουτ και βρήκε και πάλι στόχο για το 87-67, έπαιξε περισσότερο από τον Ρόμπερτς, ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού μαζί με τον ΜακΛίν και τον Τόμπσον, τοθυ έλειψε όμως η τελική πάσα.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 18:24 (5 ranking)

Περίεργο πρώτο μέρος για τον Αμερικανό, που πήρε μόλις ένα σουτ στο τέλος της δεύτερης περιόδου και αστόχησε. Σε 10:20 έδωσε μία ασίστ, δεν ήταν απειλητικός για την άμυνα της Χίμκι, ήταν όμως κοντρολαρισμένος και άφησε τη μπάλα σε παίκτες που ένιωθαν καλύτερα από εκείνον. Έτρεξε τον Ολυμπιακό σε ένα πιο γρήγορο τέμπο στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά δεν βοήθησε στο σκοράρισμα κι αυτός είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσει. Δεν χρειάστηκε να πιεστεί απέναντι στη Χίμκι, θα έρθουν όμως αγώνες που οι Πειραιώτες να έχουν μεγάλη ανάγκη από τους δικούς του πόντους.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 2 επιθετικά ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 3:55 (0 ranking)

74 δευτερόλεπτα έπαιξε στο πρώτο μέρος, για να κάνει ένα λάθος και ένα επιθετικό φάουλ. Γύρισε στο φινάλε του αγώνα, αστόχησε σε δυο βολές, πήρε όμως δυο επιθετικά ριμπάουντ και έδωσε την ασίστ για το τρίποντο του Τολιόπουλου, το οποίο μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 12 πόντοι (4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 21:21 (15 ranking)

Επιστρατεύθηκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, είχε δει τι γινόταν στο ματς, έβαλε τα δυο πρώτα σουτ που πήρε, έδωσε και μία όμορφη ασίστ στον Μιλουτίνοφ και εντυπωσίασε με την ψυχραιμία του. Στα τέλη της τρίτης περιόδου έβαλε πολύ δύσκολο τρίποντο για το 70-53 και συνέχισε με εύστοχο ζευγάρι βολών για το +19. Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου πήγε στο μαρκάρισμα του Σβεντ και τα πήγε περίφημα, χωρίς όμως να ψάχνει το σκορ. Ευστόχησε από τα πέντε μέτρα για το 80-62, έγραψε το 89-71 με όμορφη κίνηση στην καρδιά της ρακέτας των Ρώσων και έκανε μια πολύ κοντρολαρισμένη εμφάνιση, δείγμα της δεδομένης υψηλής ποιότητάς του.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ