EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης

ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πρίντεζης - Μιλουτίνοφ και Στρέλνιεκς - Γουίλτζερ κάλυψαν την απογοητευτική βραδιά του Βασίλη Σπανούλη. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα δύσκολα φαίνεται πως πέρασαν για τον Ολυμπιακό, που μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πήγε στη Μαδρίτη, κέρδισε και την Ρεάλ ( 80-79 ) και έχει πλέον 4-0 απέναντι σε αυτές τις δύο σπουδαίες ομάδες με τις οποίες παλεύει για τον ίδιο στόχο: Μια θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Με τον Πρίντεζη σε τρομερή κατάσταση, με τον Μιλουτίνοφ να ισοφαρίζει ρεκόρ καριέρας, με τον Στρέλνιεκς να έχει επτά ασίστ και κανένα λάθος, με τον Γουίλτζερ να βάζει τα τρίποντα, οι Πειραιώτες κάλυψαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση της καριέρας του Βασίλη Σπανούλη και έκαναν τεράστιο βήμα για την τετράδα. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 11 παικτών που χρησιμοποίησε απόψε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/4 δίποντα, 1/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 8:34 (2 ranking)

Αντικατέστησε τον Μιλουτίνοφ στο 9' και κάρφωσε για το 18-21 μετά από όμορφη συνεργασία με τον Στρέλνιεκς, δέχθηκε το σκληρό παιχνίδι του Ρέγες, αλλά δεν τρόμαξε. Στο 13' έγραψε με γκολ-φάουλ το 25-29 και το εξάλεπτό του στο πρώτο μέρος ήταν ακριβώς όπως το ονειρευόταν και ο ίδιος. Δεν πήρε χρόνο στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς ο Μιλουτίνοφ έμενε στο ματς για να ματσάρει με τον θηριώδη Ταβάρες, μπήκε στην έναρξη του τέταρτου με φάουλ και δύο άστοχες προσπάθειες και γύρισε γρήγορα-γρήγορα στον πάγκο για να δει από εκεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ξεκίνησε καλά, έμεινε εκεί.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 1 πόντος (1/2 βολές), 2 ριμπάουντ σε 9:07 (2 ranking)

Άλλαξε τον Παπανικολάου στο 8', έπαιξε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος και δεν έδωσε το παραμικρό. Ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω, ο Σφαιρόπουλος όμως τον πίστευε. Τον έριξε στη μάχη στην τέταρτη περίοδο, για να πετύχει ο Ιωάννης βολή για το 73-75 στο 36'. Έπαιξε καλές άμυνες στον Ντόντσιτς και κοιτάζει ήδη το επόμενο ματς.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 0/2 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 0/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 λάθη σε 20:28 (-6 ranking)

Η άμυνα της Ρεάλ ήταν προσαρμοσμένη πάνω του και στην πρώτη του προσπάθεια ο "Kill-Bill" κόπηκε από τον Ταβάρες. Έδωσε την πρώτη του ασίστ μετά από έξι λεπτά και πήγε στον πάγκο στο 9' έχοντας χρεωθεί με δύο φάουλ. Έπαιξε ελάχιστα στη δεύτερη περίοδο και είχε -3 στην αξιολόγηση. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με έρμπολ σε τρίποντο από την κορυφή, συνέχισε με λάθος, αλλά επέμεινε. Έδωσε ασίστ στον Πρίντεζη για το 44-49 και είδε τον Σφαιρόπουλο να τον τραβάει στον πάγκο μετά από μόλις τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος! Γύρισε στις αρχές της τέταρτης περιόδου και έδωσε την ασίστ για το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ (71-67), όμως στο φινάλε αστόχησε σε τρίποντο και έκανε λάθος πάσα μετά το επιθετικό ριμπάουντ του Πρίντεζη με το σκορ στο 76-77. Τελείωσε το ματς με 0/6 σουτ, 0/2 βολές, έκανε πέντε λάθη, έγραψε -6 στην αξιολόγηση, επίδοση που συνιστά τη δεύτερη χειρότερη στην καριέρα του στην διοργάνωση. Η τελευταία φορά που δεν σκόραρε σε ματς της EuroLeague, ήταν στις 22 Μαρτίου του 2017 στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (3/5 δίποντα, 2/2 βολές), 12 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 31:26 (15 ranking)

Ξεκίνησε το ματς με κάρφωμα μετά από δικό του ριμπάουντ σε κόψιμο του Ταβάρες στον Σπανούλη, συνέχισε με βολές και έβαλε δίποντο για το 13-17 στο 8'. Ο Ταβάρες τον σκέπαζε, ο Σέρβος ήταν πολύ προσεκτικός και συγκεντρωμένος και το πρώτο του διάστημα στο παιχνίδι ήταν πολύ καλό με 6 πόντους και 4 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από εννέα λεπτά. Δεν συνέχισε με την ίδια φόρα στη δεύτερο δεκάλεπτο, έκανε όμως σπουδαία δουλειά στα "σκουπίδια" με αποτέλεσμα να έχει τα μισά της ομάδας του (7 από τα 15) στο ημίχρονο. Έβγαλε όλο το τρίτο δεκάλεπτο για να αντιμετωπιστεί ο Ταβάρες, προσπάθησε να πάρει μερικές ανάσες στο ξεκίνημα του τέταρτου, όμως ο ΜακΛίν δεν βοήθησε και ο Σφαιρόπουλος γύρισε ξανά στον Σέρβο, που έπαιξε 31 λεπτά για να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του με 12 ριμπάουντ! Έδωσε τρομερές μάχες με τα θηρία της Ρεάλ και απέδειξε ότι μπορεί πλέον να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης, αν δεν είναι ήδη ο κορυφαίος όλων.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 11 πόντοι (3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές), 7 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 23:45 (12 ranking)

Μπήκε στη θέση του Σπανούλη στα τέλη της πρώτης περιόδου και στην πρώτη του επίθεση έπαιξε άψογα το pick-and-roll με τον ΜακΛίν που κάρφωσε για το 18-21. Στο 16' πέτυχε το πρώτο του τρίποντο για το 34-41 και στο ημίχρονο είχε ήδη 4 ασίστ χωρίς λάθος! Γύρισε στο 23' καθώς ο Σπανούλης δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση, έβαλε φλότερ για το 57-60 και συνέχισε να παίζει με συγκέντρωση και ηρεμία. Ξανασκόραρε με τον ίδιο τρόπο για το 60-62 και πέτυχε τεράστιας σημασίας δίποντο για το 78-79 στα 34.2". Πήγε σε γρήγορη επίθεση για να έχει η ομάδα του άλλη μία και δικαιώθηκε, όμως στα 15" λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος της βραδιάς. Κέρδισε φάουλ και βολές, αστόχησε στην πρώτη και έβαλε την δεύτερη για το 79-80. Ο δεύτερος πιο αποτελεσματικός σουτέρ ελεύθερων βολών στην ιστορία της EuroLeague, δεν μπορούσε να χάσει δύο συνεχόμενες.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 21 πόντοι (4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/7 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 25:33 (26 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στο ματς, όταν οι γηπεδούχοι τον άφησαν επιδεικτικά ελεύθερο στην αριστερή γωνία. Σκόραρε στον αιφνιδιασμό για το 7-9 στο τέταρτο λεπτό, έβαλε νέο καλάθι για το 13-13 στο 7' και έμοιαζε να παίζει μόνος εναντίον όλων στην επίθεση. Με τον Γουίλτζερ να κάνει σπουδαία δουλειά, ο Σφαιρόπουλος κράτησε για πολλά λεπτά τον "Πριντ" στον πάγκο, πριν τον ρίξει ξανά τον παίκτη του στο παρκέ για να βάλει βολές για το 37-45. Δεν έδωσε πολλά στο τρίτο δεκάλεπτο, έβαλε όμως γκολ-φάουλ στο 35' για το 73-70 που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και δύο φάσεις αργότερα πέτυχε και τρίποντο για το 73-74 που "πάγωσε" τον κόσμο της Ρεάλ. Είχε πεισμώσει, συνέχισε με βολές για το 75-77 στο 37', έκανε φάουλ στον Ντόντσιτς που με βολές έγραψε το 78-77 στα 48.4", αλλά στο τέλος πανηγύρισε μια τεράστιας σημασίας νίκη που κατακτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις δικές του προσπάθειες.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 22/ βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 18:15 (10 ranking)

Ταλαιπωρημένος από μια ίωση τις τελευταίες μέρες, ξεκίνησε με άστοχο τρίποντο και έπρεπε να μαρκάρει και τον Ντόντσιτς. Έκανε καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα, ήταν δημιουργικός στην επίθεση και έβαλε και ένα εύκολο καλάθι από πάσα του Σπανούλη στην καρδιά της ρακέτας της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά αστόχησε εξ' επαφής. Το έβαλε από μακριά για το 42-47 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, πριν πετύχει ένα... αέρινο καλάθι για το 49-51 και βολές για το 49-53. Έμεινε αρκετή ώρα στον πάγκο, δεν είχε και πολλές δυνάμεις, σπατάλησε τις περισσότερες στον Ντόντσιτς, ήταν όμως θετικός και συνεχίζει με σταθερότητα τη σεζόν του.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 13:25 (1 ranking)

Πενταδάτος και πάλι αντί του Ρόμπερτς, έβαλε βολές για το 13-15 στο 7', καθώς στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο πάνω στον Καμπάτσο. Βγήκε στο 9' και δεν τον είδαμε στην δεύτερη περίοδο, έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος, ήταν όμως στο παρκέ στο φινάλε. Λίγα πράγματα από τον Έλληνα γκαρντ, ποιος όμως μπορεί να τον κατηγορίσει σε μια βραδιά σαν κι αυτή που η μπάλα βρισκόταν είτε στα χέρια του Σπανούλη, είτε σε εκείνα των Στρέλνιεκς - Ρόμπερτς;

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 19:09 (3 ranking)

Πάτησε παρκέ 38.6" πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 14' για το 29-34. Έπαιξε 10 λεπτά μέχρι το ημίχρονο, όμως ήταν και πάλι "χλιαρός", χωρίς ωστόσο να πληγώνει την ομάδα του. Απλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω, καθώς ο Στρέλνιεκς ήταν εκείνος που είχε αναλάβει το κομμάτι της δημιουργίας. Γύρισε στο ματς στο 23', όταν ο Σφαιρόπουλος τράβηξε στον πάγκο τον Μάντζαρη (μαζί με τον Σπανούλη), έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 54-58 στο 26' και τίποτα περισσότερο. Είναι ποιοτικός παίκτης κι αυτό δεν αλλάζει, όποια έκβαση κι αν έχει η φετινή σεζόν, πρέπει όμως να γίνει πιο αποφασιστικός.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 12 πόντοι (1/1 δίποντο, 3/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ σε 14:27 (9 ranking)

Δεύτερος στο rotation των πάουερ φόργουορντ, ο Καναδός πήρε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε εύκολο καλάθι για το 16-19. Αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο από την δεξιά γωνία, έβαλε όμως το επόμενο από την αριστερή για το 24-26. Συνέχισε με νέο μακρινό σουτ για το 27-32 και σε οκτώ λεπτά έφτασε τους εννέα πόντους! Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου και πέτυχε το τρίποντο που έγραψε στην εκπνοή της το 62-65 και μάλιστα υπό πίεση, εκτός ισορροπίας και χωρίς να βλέπει καλά το καλάθι. Μετά το ματς της Μαδρίτης έχει 46.2% στα τρίποντα, ενώ στα τελευταία πέντε ματς έχει 11/21. Έχει αρπάξει τις ευκαιρίες και λειτουργεί εξαιρετικά ως backup του Πρίντεζη.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 15:51 (2 ranking)

Τον είδαμε για πρώτη φορά στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, όταν πήρε τη μπάλα, έφτιαξε μόνος την προσπάθειά του και σκόραρε για το 20-23. Στην αμέσως επόμενη επίθεση έκανε επιθετικό φάουλ στην διεκδίκηση του ριμπάουντ, όμως δύο λεπτά μετά έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 32-37 και συνέχισε με βολές για το 35-43 στο 17'. Ήταν τουλάχιστον θετικός στο πρώτο του διάστημα στο παιχνίδι, δεν έκανε όμως το ίδιο καλή δουλειά στο τρίτο δεκάλεπτο. Ακόμη κι έτσι, έδωσε λύσεις και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα και ίσως έχει αρχίσει να νιώθει πιο άνετα σε αυτή την ομάδα, πιο χρήσιμος στα χέρια του προπονητή του.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ