EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με MVP τον Πρίντεζη και άλλους τέσσερις σε εξαιρετική κατάσταση, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης και έμεινε στην κορυφή της κατάταξης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Ολυμπιακός πήρε την ένατη νίκη του σε 11 αγώνες της φετινής EuroLeague, με "θύμα" αυτή τη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης ( 92-83 ) που δεν άντεξε στο ΣΕΦ και έπεσε στο 5-6. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και κοιτάζουν ήδη το ματς της επόμενης εβδομάδας με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, ΜακΛίν, Στρέλνιεκς να συνθέτουν μια φοβερή πεντάδα.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 12 πόντοι (3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6/8 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 19:11 (21 ranking)

Άλλαξε τον Μιλουτίνοφ στα τέλη της πρώτης περιόδου, έφθειρε τους αντιπάλους του και κυρίως τον Ρέγες, έβαλε τις βολές και πήρε τρία ριμπάουντ, ήταν θετικός χωρίς πάντως να πάρει σουτ στα επτά λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στα τέλη της τρίτης περιόδου, πριν βάλει και δεύτερο για να πάρει και τη συμπληρωματική βολή από το φάουλ του Ρέγες για το 52-40. Συνέχισε με νέο καλάθι για το 56-45 και στη συνέχεια έδωσε τη θέση του στον Μιλουτίνοφ, πριν επιστρέψει στην έναρξη της παράτασης. Εκεί έκλεψε μια μπάλα και ολοκλήρωσε τη βραδιά του με σπουδαίο τρόπο. Εκμεταλλεύθηκε

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη σε 23:11 (4 ranking)

Έκανε ντεμπούτο στη φετινή ευρωπαϊκή του σεζόν με ασίστ σε άλει-ουπ κάρφωμα του Μιλουτίνοφ , πριν αστοχήσει σε τρίποντο από την κορυφή. Έβαλε το πρώτο του καλάθι για το 8-6 στο 4', δεν δυσκολεύτηκε από την άμυνα του Τέιλορ, αλλά είχε πρόβλημα απέναντί του στην άμυνα. Στο 7' δέχθηκε τάπα σε τρίποντο από τον Τόμπκινς και στην επόμενη φάση έβαλε μακρινό για το 13-6 που ξεσήκωσε τον κόσμο. Επαιξε λίγο στο δεύτερο δεκάλεπτο, λίγο στο τρίτο και στο φινάλε έδωσε την πάσα στον Πρίντεζη για να κερδίσει εκείνος το φάουλ που έφερε τελικά την παράταση χάρη στις άστοχες βολές του δεύτερου. Τα πατήματά του "Kill-Bill" ήταν καλά κι αυτό μετράει. Θα χρειαστεί λίγο καιρό για να βρει ρυθμό, άλλωστε κανείς δεν του ζητά να παίζει αυτή την εποχή σαν τον Σπανούλη του Μαϊου.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (4/8 δίποντα, 4/5 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 κοψίματα σε 24:31 (21 ranking)

Ξεκίνησε με άλει-ουπ κάρφωμα από ασίστ του Σπανούλη και συνέχισε με δίποντο από τα τέσσερα μέτρα. Έκανε καλή δουλειά και στα ριμπάουντ απέναντι στον θηριώδη Ταβάρες, όμως στη συνέχεια έριξε στροφές. Δεν ήταν το ίδιο απειλητικός μέχρι το ημίχρονο, μπήκε όμως στο τρίτο με το πόδι στο γκάζι. Σκόραρε, μάζεψε ριμπάουντ, φόρτωσε με φάουλ τους αντιπάλους του, τελείωσε τη βραδιά έχοντας γεμίσει τη στατιστική του. Έκανε ένα πολύ κρίσιμο κόψιμο στην προτελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, όμως δυστυχώς για εκείνον και την ομάδα του η μπάλα έμεινε στους φιλοξενούμενους που με το τρίποντο του Κάρολ έστειλαν το ματς στην παράταση.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 15 πόντοι (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/6 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 25:07 (15 ranking)

Μπήκε στο ματς 1:35 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου στη θέση του Σπανούλη, έβαλε ένα ωραίο δίποντο σε μια φάση που ο ίδιος έφτιαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και σκόραρε και γκολ-φάουλ για το 27-15. Έπαιξε λίγο στο πρώτο μέρος, στο 31' κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Ρούντι Φερνάντεθ και μαζί τεχνική ποινή από τον Ισπανό, με αποτέλεσμα να βάλει 4/4 βολές σε ελάχιστα δευτερόλεπτα για το 60-47. Έβαλε λέι-απ για το 74-74 στο πρώτο λεπτό της παράτασης, συνέχισε με τρίποντο από την κορυφή για το 77-76 και κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Ρέγες όταν το σκορ ήταν στο 84-79.

BONUS: Ο Λετονός είναι δεύτερος σε ποσοστό ευστοχίας στις βολές στην ιστορία της EuroLeague πίσω από τον Νάντο ντε Κολό και έχει να αστοχήσει από τη γραμμή από τις 25 του περασμένου Γενάρη.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 21 πόντοι (6/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/8 βολές), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 30:48 (27 ranking)

Έβαλε το πρώτο του καλάθι στο τέταρτο λεπτό και εκτός από δυο βολές, δεν σκόραρε ξανά στο πρώτο μέρος. Έκανε όμως εξαιρετική δουλειά στο ριμπάουντ, τομέα στον οποίο δείχνει φέτος βελτιωμένος. Στα μέσα της τρίτης περιόδου πρώτα έδωσε μια ασύλληπτη πάσα και στη συνέχεια σκόραρε για το 47-40, αφού "χόρεψε" την άμυνα της Ρεάλ. Στο 38' έβαλε μεγάλο καλάθι για το 70-67, πήρε στην επόμενη φάση το αμυντικό ριμπάουντ και στην αμέσως επόμενη επίθεση Α) κέρδισε το πέμπτο φάουλ του Ταβάρες και Β) έβαλε 2/2 βολές για το 72-67. Στα 4'' έχασε ένα ζευγάρι βολές και δεν... γλίτωσε την παράταση, εκεί όμως ισοφάρισε στο 79-79 και έβαλε και τρίποντο για το 82-79 πριν ξεσπάσει σε έντονους πανηγυρισμούς, περισσότερο ανακούφισης. Σκόραρε και νέο καλάθι για το 84-79 και κερδίζει το βραβείο του MVP της αναμέτρησης. Τρομερά συγκεντρωμένος, με πείσμα και αποφασιστικότητα.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (1/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 32:39 (22 ranking)

Πήγε από το πρώτο δευτερόλεπτο στον Ντόντσιτς, έκανε αρκετά καλή δουλειά πάνω του, έβαλε ένα πάρα πολύ δύσκολο δίποντο από τη γωνία για το 10-6, ήταν σπουδαίος στο ριμπάουντ και στο 9' έβαλε και τρίποντο για το 18-6. Πέντε πόντους, πέντε ριμπάουντ, πολλές καλές προσωπικές άμυνες ήταν ο απολογισμός του στην πρώτη περίοδο, δεν έπαιξε πολύ στη δεύτερη, μπήκε στην τρίτη με τρίποντο για το 43-39 και άρχισε σιγά σιγά να "φλερτάρει" με το double-double. Τελικά δεν το πέτυχε, αλλά με τον Παπαπέτρου εκτός αγώνα, έπαιξε και για εκείνον. Κι ας έκανε τελικά ο Ντόντσιτς ρεκόρ καριέρας .

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 18:28 (-4 ranking)

Αντικατέστησε τον Ρόμπερτς στο 8' και στα σχεδόν δέκα λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος είχε δυο άστοχα τρίποντα, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στο 34' έκλεψε τη μπάλα από τον Κάρολ και κέρδισε μια κατοχή για τον Ολυμπιακό, όμως στο τέλος της βραδιάς η αξιολόγησή του ήταν αρνητική (-4). Έπαιζε καιρό τραυματίας, έμεινε εκτός για να ξεκουράσει το πόδι του, δεν είχε ρυθμό και δεν μπορεί να κριθεί με αυστηρότητα.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 21:44 (-3 ranking)

Έπαιξε για πρώτη φορά στο πλευρό του Σπανούλη σε αγώνα της EuroLeague και στα 8:25 του στην πρώτη περίοδο είχε 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και ένα άστοχο τρίποντο. Στο 35' έβαλε το πρώτο του καλάθι για το 66-59, δίποντο από μέση απόσταση που σπάνια θα χάσει, ενώ πέτυχε και νέο δίποντο για το 87-79 που έκρινε το παιχνίδι. Η αξιολόγησή του ήταν αρνητική, σίγουρα τα 2/7 σουτ δεν είναι καλή επίδοση, όμως ο Αμερικανός που είχε βρει ρυθμό το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να πατήσει το restart για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Βλέπετε η περιφέρεια θα έχει πλέον και Ρόμπερτς και Μάντζαρη και Σπανούλη και Στρέλνιεκς...

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 14:18 (1 ranking)

Πήρε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν πήρε όμως ούτε ένα σουτ. Περιορίστηκε σε έναν πιο αμυντικό ρόλο, μάζεψε δυο ριμπάουντ και έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 32', μετά από δυο ωραίες προσποιήσεις. Έπαιξε αρκετά, χάρη στις απουσίες των Αγραβάνη - Παπαπέτρου και δεν ήταν αρνητικός. Σημαντικό αυτό για την ψυχολογία του, αλλά και για τον coach Σφαιρόπουλο που δεν θα του ζητήσει να κάνει τη διαφορά, αλλά μερικά μικρά πράγματα όπως καλές προσωπικές άμυνες και μάχες στα ριμπάουντ.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/3 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 14:03 (7 ranking)

Ξεκίνησε με δυο άστοχα τρίποντα στις αρχές της δεύτερης περιόδου, όμως επέμεινε σε μία φάση στο 13' και με διπλή προσπάθεια σκόραρε γκολ-φάουλ για το 24-15. Ένα πεντάλεπτο έμεινε στο παρκέ στο πρώτο μέρος, άλλα εννέα λεπτά έπαιξε στο δεύτερο για να βάλει 2/2 βολές. Εντυπωσιακός αριθμός τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε, όμως άσχημος το 1/6 σουτ. Με τον Σπανούλη να έχει γυρίσει στο roster, ο Ολυμπιακός θα παίξει αρκετές φορές με τρεις "κοντούς". Αυτό σημαίνει ότι ο Τόμπσον θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντυπωσιάσει, χωρίς φυσικά να είναι αρνητικός στη θητεία του στο Λιμάνι.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ