EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μπασκόνια

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BASKONIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BASKONIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

To Sport24.gr προσπαθεί να βρει διακριθέντες από τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού στη Βιτόρια, στο ματς της 17ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Τι αναλύσεις να γίνουν όταν μια ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού, που λίγους μήνες πριν αγωνίστηκε στον Τελικό της EuroLeague, ηττάται με διαφορά 32 πόντων ; Τι αναλύσεις να γίνουν όταν οι Πειραιώτες γνώρισαν στη Βιτόρια, από τη Μπασκόνια, τη δεύτερη πιο βαριά ήττα στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης; Τι αναλύσεις να γίνουν όταν η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τελείωσε τον αγώνα με 5/30 τρίποντα, ενώ εκτέλεσε μόλις 26 δίποντα; Τι αναλύσεις να γίνουν όταν μια ομάδα αστοχεί σε 23 διαδοχικά σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75; Το Sport24.gr προσπαθεί να βρει διακριθέντες από τον διασυρμό στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα, στο ματς της 17ης αγωνιστικής της EuroLeague.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 14:30 (1 ranking)

Άλλαξε τον Μιλουτίνοφ στο 6', δεν πήρε μπάλες και μετά από 5:25 έδωσε ξανά τη θέση του στον Σέρβο. Κακό το πρώτο διάστημα του Αμερικανού που είχε σημαντικά προβλήματα απέναντι στους ψηλούς της Μπασκόνια, ξεκίνησε με αντιαθλητικό το δεύτερο πέρασμά του από το ματς και άφησε τον Βόιτμαν να ξανακαρφώσει για το 46-32 στο 23'. Συνέχισε με δυο καλάθια που κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό, μα συνολικά ήταν κακός.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα, 1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 14:36 (1 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο ματς, τουλάχιστον δεν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, έπαιξε 4:21 στο πρώτο μέρος και έμεινε για πολλή ώρα στον πάγκο. Ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο αντί του Παπανικολάου, βρήκε σίδερο στο τρίποντο που πήρε

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (0/1 δίποντο, 2/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη σε 26:25 (7 ranking)

Πολύ δυναμικό ξεκίνημα από τον "Kill-Bill" που σκόραρε τρίποντο, έδωσε δύο ασίστ, προσπάθησε να "σπάσει" την πίεση των Βάσκων και τα κατάφερε σε πολύ καλό βαθμό. Στο 7' αντικαταστάθηκε από τον Στρέλνιεκς, για να γυρίσει στα μέσα της δεύτερης περιόδου και να γράψει στο ημίχρονο... μισό double-double (6 πόντοι - 5 ασίστ). Έκανε λάθη, δεν σκόραρε στο δεύτερο μέρος, δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό, όσο κι αν πάλεψε δεν μπορούσε να μην παρασυρθεί από τη συνολική μετριότητα της ομάδας του. Έμεινε στο ματς μέχρι το φινάλε και σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα, με τον τρόπο που ήρθε, τον "πονάει" όσο κανέναν άλλο.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/1 δίποντο, 4/6 βολές), 4 ριμπάουντ σε 21:14 (10 ranking)

Πενταδάτος μετά από έναν μήνα, ο Σέρβος έβαλε γρήγορα το πρώτο του καλάθι και μετά από σχεδόν έξι λεπτά έδωσε τη θέση του στον ΜακΛίν. Γύριγσε γρήγορα, έφθειρε τους αντιπάλους του και έβαλε τις βολές, έπαιξε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος και ήταν τουλάχιστον θετικός παρά το γεγονός ότι η μπάλα έφτανε με τεράστια δυσκολία στα χέρια του. Άλλα έξι λεπτά πήρε στο υπόλοιπο του αγώνα, χωρίς να σκοράρει, χωρίς να πάρει προσπάθεια, χωρίς να μαζέψει "σκουπίδι", χωρίς να βοηθήσει σε άμυνα κι επίθεση. Δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο σε αυτό το ματς.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές) σε 12:29 (-3 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 7' στη θέση του Σπανούλη, αλλά δεν είχε ρυθμό. Ήταν φανερό πως πάλευε με τον εαυτό του και προσπαθούσε να δώσει μερικά ποιοτικά λεπτά χωρίς να ρισκάρει, στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου έκανε έρμπολ και έχασε και ελεύθερη βολή, τελείωσε τον αγώνα χωρίς να πετύχει καλάθι, χωρίς να δώσει τελική πάσα, χωρίς να κλέψει μπάλα, χωρίς να μαζέψει ριμπάουντ και είχε και αρνητική αξιολόγηση.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Στατιστικά: 13 πόντοι (5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντο), 6 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 23:13 (15 ranking)

Μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι, ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση και μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα της Μπασκόνια, δεν συνέχισε όμως στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με 9 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος χάθηκε κι αυτός. Προσπάθησε, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και ήταν ο μόνος που διασώθηκε σε μία πραγματικά εφιαλτική νύχτα για τους Πειραιώτες.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη σε 23:08 (12 ranking)

Τρομερή δουλειά στο ριμπάουντ και τη δημιουργία στο ξεκίνημα, χωρίς να πάρει προσπάθειες. Έτρεξε πολύ στο πίσω μέρος του γηπέδου, στηρίχθηκε από τον προπονητή του και έπαιξε στα 16 από τα 20 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως στην επανάληψη έμεινε για πολλή ώρα στον πάγκο και δεν έδωσε τίποτα στον Ολυμπιακό.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 23:40 (-3 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του ματς (τρίποντο), έπαιξε καλές άμυνες, συνέχισε με γκολ-φάουλ για το 12-20 στο 9' και αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτς. Με τον Αμερικανό σε κακό βράδυ, γύρισε γρήγορα, όμως ήταν πολύ άστοχος και στο ημίχρονο είχε 1/7 τρίποντα που πλήγωσαν τον Ολυμπιακό. Δεν έπαιξε πολύ στο δεύτερο μέρος, πήρε μόλις ένα τρίποντο καθώς φαινόταν πως δεν ένιωθε καλά, τελείωσε τον αγώνα με 2/10 σουτ και αρνητική αξιολόγηση. Από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 16:20 (-1 ranking)

Σηκώθηκε στο 9', αλλά όπως και ο Στρέλνιεκς, έτσι και αυτός δεν είχε ρυθμό. Έπαιξε έξι λεπτά χωρίς να δώσει το παραμικρό στην ομάδα του και αντικαταστάθηκε στο 15' για να δει το υπόλοιπο του πρώτου μέρους από τον πάγκο. Τελείωσε το ματς με 0/6 σουτ και θα δεχθεί έντονη κριτική για ακόμα μία φορά. Η ουσία είναι πως πιέστηκε για να αγωνιστεί και δεν ήταν έτοιμος ούτε για έναν τόσο έντονο αγώνα, ούτε για αυτόν τον γεμάτο ενέργεια αντίπαλο.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο), 1 λάθος σε 4:16 (0 ranking)

Έπαιξε στον garbage time, ήταν τρίτος στο rotation των σέντερ και δεν μπορεί να κριθεί.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ σε 7:10 (0 ranking)

Στο 14' πάτησε το παρκέ της Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα ο Καναδός, αλλάζοντας τον Πρίντεζη που είχε ήδη 11 λεπτά στα... κόκκινα. Στο 17' πήρε το πρώτο του σουτ από τη δεξιά γωνία, αλλά βρήκε σίδερο όπως έκανε και λίγο αργότερα, αυτή τη φορά από την αριστερή γωνία. Και οι δυο προσπάθειες ήταν πάντως καλές. Έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος και έμεινε στο απόλυτο μηδέν.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο (7 ranking)

88 δευτερόλεπτα έπαιξε στο πρώτο μέρος, χωρίς να γράψει κάτι στη στατιστική του. Δέκα λεπτά χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο, για να σκοράρει πέντε πόντους, να δώσει μάχες, να απαιτήσει μπάλες και να γίνει κι αυτός μάρτυρας μιας πολύ βαριάς ήττας του Ολυμπιακού. Με τον Ολυμπιακό να έχει 4/22 τρίποντα μέχρι το 28', ο Τόμπσον θα μπορούσε να δώσει λύσεις, μέχρι εκείνο το σημείο όμως ήταν "βιδωμένος" στον πάγκο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ