EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μπαρτσελόνα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βαριά ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη, μετά από έναν μήνα που είχε μόνο νίκες για τους Πειραιώτες. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 παικτών που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Όλοι έχουν δικαίωμα στην κακή εμφάνιση και ο αήττητος μέχρι το βράδυ της Παρασκευής Ευρωπαίος Ολυμπιακός σίγουρα δεν θα τα βάψει μαύρα για την ήττα του στη Βαρκελώνη ( 73-51 ). Οι Πειραιώτες έκαναν άσχημη εμφάνιση, δεν είχαν συνοχή σε άμυνα κι επίθεση, δεν είχαν ενέργεια και "λύγισαν" φυσιολογικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που μασούσε σίδερα και είχε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, μιας και μετρούσε πέντε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα σε ACB και EuroLeague.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ουδείς κατάφερε να διακριθεί στο παρκέ του "καυτού" Παλάου Μπλαουγκράνα, με τον Γιάννη Σφαιρόοπουλο να προβληματίζεται από την εικόνα της ομάδας του, αλλά να γνωρίζει πως δεν υπάρχει χρόνος για... δάκρυα. Ακολουθούν άλλωστε ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη το απόγευμα της Κυριακής και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την έκτη αγωνιστική της EuroLeague. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 ερυθρόλευκων παικτών.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (0/2 δίποντα, 5/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 λάθη σε 7:43 (3 ranking)

Άλλαξε τον Μιλουτίνοφ στα τέλη της πρώτης περιόδου και στην πρώτη του επίθεση χρεώθηκε με ανύπαρκτο φάουλ σε σκριν για τον Μάντζαρη. Δεν ξέρουμε αν αυτή η απόφαση του "χάλασε" το μυαλό, σίγουρα όμως ο Αμερικανός δεν ήταν συγκεντρωμένος. Έκανε λάθη σε άμυνα κι επίθεση και έπαιξε μόλις 3:58 στο πρώτο μέρος για να σκοράρει από τη γραμμή των βολών. Συνέχισε να είναι εξίσου κακός στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασε τα τέσσερα λάθη σε έξι λεπτά συμμετοχής, επέστρεψε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά μέχρι το φινάλε. Πολύ άσχημη εμφάνιση από έναν αθλητή που δείχνει ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον ρόλο που του δίνεται και δέχεται έντονη πίεση και κριτική.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ σε 11:05 (0 ranking)

Μπήκε στα μέσα της τρίτης περιόδου, έβαλε γρήγορα την πρώτη του βολή και πέτυχε τρίποντο για το 45-40, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης. Άντεξε στην πίεση του Πρέσι, δεν έκανε λάθος στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε κι αν είχε βάλει και το τρίποντο που εκτέλεσε από τη δεξιά γωνία... Θετική εμφάνιση από τον 21χρονο γκαρντ που ίσως πάρει κι άλλες ευκαιρίες σε αυτό το επίπεδο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Στατιστικά: 11 πόντοι (5/7 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ σε 24:45 (7 ranking)

Άλλαξε τον Παπανικολάου στην πρώτη διακοπή της αναμέτρησης, έδωσε μάχες, έβαλε δυο καλάθια και ήταν θετικός στο πρώτο μέρος χωρίς πάντως να λάμψει. Βρήκε σίδερο σε ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή στα τέλη της τρίτης περιόδου, σκόραρε όταν είχαν όλα κριθεί και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, αλλά και ο μόνος διψήφιος.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 13:27 (0 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο ματς. Κόπηκε σε αιφνιδιασμό, έκανε επιθετικό φάουλ λίγες φάσεις αργότερα και αντικαταστάθηκε έχοντας γράψει πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος. Έδωσε μάχες και κέρδισε μερικές στην τρίτη περίοδο, μάζεψε ριμπάουντ, αλλά δεν σκόραρε και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, από τα στάνταρ των τελευταίων εβδομάδων.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/1 βολή), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 2 μπλοκ σε 25:17 (16 ranking)

Έδωσε τις μάχες του στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έπαιξε σχεδόν ολόκληρο, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και να γίνει απειλητικός. Ένα σουτ πήρε για να αστοχήσει, πριν δώσει τη θέση του στον ΜακΛίν και γυρίσει γρήγορα γρήγορα στη δεύτερη περίοδο. Έπαιξε 16 λεπτά στο πρώτο μέρος, έμεινε στο μηδέν στο σκοράρισμα, μάζεψε όμως πέντε ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα έκανε καλή δουλειά πάνω του, όμως ο Σέρβος μπήκε στο δεύτερο μέρος εντυπωσιακά! Έσωσε μία κατοχή και έδωσε ασίστ πεσμένος στο παρκέ (!) πριν καρφώσει στο πρόσωπο του Τόμιτς και ξεσπάσει. Μέχρι εκεί όμως, καθώς στη συνέχεια δεν τροφοδοτήθηκε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο. Κέρδισε έξι φάουλ, ήταν ο νούμερο 1 στόχος για την άμυνα των γηπεδούχων και κοιτάζει ήδη το επόμενο παιχνίδι.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ασίστ, 1 λάθος σε 18:36 (1 ranking)

Δυο ασίστ έδωσε στο οκτάλεπτο που έπαιξε στο πρώτο μέρος, χωρίς πάντως να σκοράρει. Άλλα οκτώ λεπτά τον άφησε στο παρκέ ο Σφαιρόπουλος στο δεύτερο μέρος, αλλά και πάλι ο Λετονός δεν προσέφερε κάτι. Δεν είχε ρυθμό στην επίθεση και παρασύρθηκε από την κακή συνολικά εμφάνιση του Ολυμπιακού.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 18:07 (10 ranking)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης, έβαλε και δεύτερο για το 10-14 στο 9' και έμεινε εκεί μέχρι το φινάλε. Δεν πήρε προσπάθειες, ο Σφαιρόπουλος πρόσεξε πολύ τα λεπτά του και εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για να τον κρατήσει στον πάγκο και να τον ξεκουράσει εν όψει Άρη και Παναθηναϊκού.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/3 δίποντα, 4/4 βολές), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 20:19 (14 ranking)

Πενταδάτος και γεμάτος ενέργεια, έβαλε πλάτη τον Κόπονεν και πέτυχε εύκολα το πρώτο του καλάθι στο παιχνίδι, πριν πετύχει και ένα ζευγάρι βολές. Σε αυτούς τους τέσσερις πόντους έμεινε μέχρι το ημίχρονο, χωρίς να πάρει σουτ. Μοίρασε πάντως τρεις τελικές πάσες και έπαιξε αρκετές καλές άμυνες, χάθηκε όμως σε μία και ζήτησε συγγνώμη για ένα εύστοχο τρίποντο του Κόπονεν.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/1 δίποντο, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 10:20 (-2 ranking)

Μπήκε στο 8' (στην πρώτη διακοπή της αναμέτρησης) και έκανε αμέσως τάπα στον Πρέσι. Δεν πήρε σουτ μέχρι το ημίχρονο, έκανε λάθος στην επαναφορά στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και γενικά δεν έδωσε κάτι περισσότερο από τον μέτριο μέχρι εκείνο το σημείο Ρόμπερτς. Γι' αυτό και ο Σφαιρόπουλος του έδωσε μόλις δυο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς προτίμησε να τον ξεκουράσει και να τον βοηθήσει να μη χειροτερέψει τον τραυματισμό του στο δεξί πόδι. Με ένεση έπαιξε ο Έλληνας γκαρντ, όπως είχε κάνει και απέναντι στη Μακάμπι και τη Χίμκι. Φανερά εκτός ρυθμού.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/4 δίποντο, 1/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 6 λάθη σε 21:21 (-2 ranking)

Χτύπησε νωρίς στο ματς, όταν χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στον αιφνιδιασμό, αλλά έκανε διαδοχικά κλεψίματα και έδωσε με ψυχραιμία ρυθμό στους Πειραιώτες. Συνέχισε με κακή επιλογή στην επίθεση, άφησε τον Κόπονεν να σουτάρει ανενόχλητος γιατί δεν γύρισε γρήγορα στην άμυνα, αστόχησε σε σουτάκι από τα πέντε μέτρα και αντικαταστάθηκε στο 8'. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να βάλει το πρώτο του καλάθι, τρίποντο από τη δεξιά γωνία, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με σουτ από τα δυο μέτρα και τελικά ολοκλήρωσε τη βραδιά του με πέντε άστοχα σουτ, 6 λάθη και καμία ασίστ. Πολύ άσχημη εμφάνιση από τον Αμερικανό που προβληματίζει με την απόδοσή του, αν και όλοι περίμεναν πως η δεδομένη ποιότητά του θα τον βοηθήσει να γίνει ο "Στρατηγός" που ο Ολυμπιακός χρειάζεται.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 5:21 (-3 ranking)

Μπήκε στον garbage time, έκανε μία λάθος πάσα, ένα άστοχο δίποντο και δυο άστοχες βολές και δεν μπορεί να κριθεί περισσότερο.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (3/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 23:39 (0 ranking)

Έβαλε νωρίς το πρώτο του καλάθι, με ωραίο τελείωμα και έβαλε και δεύτερο καλάθι "χτυπώντας" τον Σεραφέν για το 7-10. Ζήτησε τη μπάλα και την πήρε δυο φάσεις μετά για να σκοράρει και νέο δίποντο με τη βοήθεια του ταμπλό, αλλά στη συνέχεια τα "καυτά" του χέρια κρύωσαν" κι ο Σφαιρόπουλος σωστά δεν επέμεινε σε εκείνον. Μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, ο Αμερικανός χάθηκε και έκανε μία κακή για τα δικά του δεδομένα εμφάνιση.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ