EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μάλαγα

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICAJA MALAGA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICAJA MALAGA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με πρώτο σκόρερ τον Χόλις Τόμπσον και καθοριστικούς τους Μιλουτίνοφ, Μάντζαρη, Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός νίκησε την Ουνικάχα Μάλαγα και έκανε το 2x2. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια στην πρεμιέρα της EuroLeague 2017/18, o Ολυμπιακός έκανε το 2x2 καθώς επικράτησε και της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ ( 80-75 ). O "οικονομικός" Χόλις Τόμπσον ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που είχε σε καλό βράδυ και τους Μιλουτίνοφ, Ρόμπερτς, Μάντζαρη (στο δεύτερο μέρος). Οι Πειραιώτες που προηγήθηκαν με 21-6 στο έβδομο λεπτό "φλέρταραν" με μια ήττα-σοκ, όμως ο Πρίντεζης πέτυχε μεγάλο τρίποντο, οι Μιλουτίνοφ - Μάντζαρης γκολ-φάουλ, τρίποντο και βολές που κράτησαν τους Ισπανούς σε απόσταση και κάπως έτσι το μυαλό όλων βρίσκεται ήδη στη "διπλή αγωνιστική" της ερχόμενης εβδομάδας που θα βρει τους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης να αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και στη συνέχεια τη Χίμκι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το Sport24.gr αξιολογεί την εικόνα των 11 που χρησιμοποίησε ο coach Σφαιρόπουλος.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 6 (2/5 δίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 11 λεπτά (ranking 2)

Τον είδαμε να πατά παρκέ στο 7' και να καρφώνει εντυπωσιακά για το 21-6, είχε όμως ένα άτσαλο τελείωμα στη συνέχεια και προβλήματα στο πίσω μέρος του γηπέδου. Δεν ήταν σε καλή βραδιά, τα άκουσε μάλιστα από τον προπονητή του στο timeout του 11' και αντικαταστάθηκε από τον Μπόγρη. Πολύ πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο μέρος, τουλάχιστον στην επίθεση καθώς η Μάλαγα τον στόχευε συνεχώς στην άμυνα δίνοντας τη μπάλα στον Σερμαντίνι με αποτέλεσμα να περάσει και πάλι γρήγορα στον πάγκο. Περνά δύσκολο φεγγάρι ο Αμερικανός ψηλός, δέχεται πολλή πίεση και πρέπει να "επιβιώσει".

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο μοναδικός που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 18 λεπτά (8 ranking)

Ξεκίνησε με εντυπωσιακό κάρφωμα, συνέχισε με εύστοχοτρίποντο για το 14-4 και έδειξε πιο αποφασιστικός σε σχέση με άλλους αγώνες. Μετά το πρώτο timeout πήρε και τρίτη προσπάθεια για να σκοράρει από τη γωνία και να φτάσει τους επτά γρήγορους πόντους. Εκεί έμεινε μέχρι το ημίχρονο, εκεί έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/4 σουτ), 3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά (-1 ranking)

Πήρε εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος, έκανε μία όμορφη προσπάθεια, έβαλε δυο βολές, έδωσε μάχες, ήταν θετικός, αλλά μέχρι εκεί. Τον είδαμε ελάχιστα στη συνέχεια, να βρίσκει σίδερο στα σουτ που εκτέλεσε και να μην πετυχαίνει τελικά καλάθι μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στη Μπασκόνια.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 12 πόντοι (4/6 δίποντα, 4/5 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ σε 25 λεπτά (12 ranking)

Με τον Σερμαντίνι απέναντί του, έκανε όμορφη κίνηση για το πρώτο του καλάθι (7-2), έκανε δυο γρήγορα φάουλ αλλά έμεινε στο παρκέ και σκόραρε και δεύτερο δίποντο με σουτάκι από τα πέντε μέτρα. Ο Σφαιρόπουλος έπαιξε με τη φωτιά και τον κράτησε στο ματς, αλλά τελικά τον χρησιμοποίησε μόλις δέκα λεπτά από τα 20 του πρώτου μέρους. Ήταν θετικός, χωρίς να εντυπωσιάζει, έβαλε το γκολ-φάουλ για το 71-65 και έκλεισε τη βραδιά με μία αν μη τι άλλο θετικότατη παρουσία.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/4 τρίποντο), 1 ασίστ σε 16 λεπτά (1 ranking)

Ταλαιπωρημένος το τελευταίο διάστημα, πάτησε παρκέ στο έβδομο λεπτό και έβαλε στο 12' το πρώτο του τρίποντο πριν πετύχει και μακρινό δίποντο βγαίνοντας από τα σκριν αλά... Σπανούλης. Αυτοί ήταν οι μοναδικοί του πόντοι στην αναμέτρηση. Ο Λετονός χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά είναι δεδομένα ποιοτικός παίκτης και θα ανταπεξέλθει στον ρόλο του.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 26 λεπτά (14 ranking)

Μόλις ένα σουτ πήρε στο πρώτο οκτάλεπτο, καθώς η μπάλα μοιράστηκε στους Τόμπσον - Παπαπέτρου. Πήρε πάντως τα ριμπάουντ, έδωσε δυο ασίστ, έκανε και ένα κλέψιμο. Δεν σκόραρε στο πρώτο μέρος κι αυτό ήταν ένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό όταν η Μάλαγα ισορρόπησε το ματς και επέστρεψε από το 21-6 του έβδολου λεπτού. Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 23' για να πετύχει τους πρώτους του πόντους, πριν βάλει και δεύτερο καλάθι με φόλοου σε άστοχο τρίποντο του Μάντζαρη. Με την Ουνικάχα να μειώνει στους τρεις (65-62) έβαλε μεγάλο τρίποντο στο 35', πριν δώσει την ασίστ για το γκολ-φάουλ του Μιλουτίνοφ (71-65) και βάλει μεγάλο καλάθι για το 75-68 που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης. Δεν είναι στα καλύτερά του και χρειάζεται σωστή διαχείριση των λεπτών του, καθώς μοιάζει καταπονημένος από το Eurobasket 2017.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στατιστικά: 6 πόντοι (1/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη σε 22 λεπτά (3 ranking)

Άλλαξε τον Τόμπσον, έκανε γρήγορα το πρώτο του φάουλ στέλνοντας τον Σερμαντίνι στη γραμμή, αλλά στο 12' πέτυχε από τη δεξιά γωνία το πρώτο του τρίποντο για το 27-16. Λίγες φάσεις αργότερα χρεώθηκε με ένα αυστηρό επιθετικό φάουλ και αντικαταστάθηκε. Στα τέλη της τρίτης περιόδου κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 54-41, είχε όπως πάντα τρομερή ενέργεια, αλλά με 2/6 σουτ και 4 λάθη, σίγουρα δεν θα αισθάνεται άνετα για την συνολική του παρουσία στην αναμέτρηση.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 9 πόντοι (1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 4/5 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 22 λεπτά (12 ranking)

Έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος, δυο ασίστ, κανένα σουτ, η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι κατάλαβαν ότι ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε τόσο πολύ. Έβαλε τους πρώτους του πόντους στο 31', ένα γκολ-φάουλ απέναντι στον ΜακΚάλουμ και τελικά πέτυχε και το τρίποντο για το 78-71 που "κλείδωσε" τη νίκη για τους Πειραιώτες. Συνολικά εννέα πόντους έβαλε στο δεύτερο μέρος, παίζοντας αρκετά δίπλα στον Μπράιαν Ρόμπερτς.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 9 πόντοι (3/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 24 λεπτά (12 ranking)

Πενταδάτος αντί του Μάντζαρη, ξεκίνησε με floater για το 9-2, έκανε αθόρυβη δουλειά και μοίρασε σωστά τη μπάλα. Στα μέσα της δεύτερης περιόδου πέτυχε ένα όμορφο fadeaway δίποντο και στην επόμενη φάση ακόμη πιο μακρινό δίποντο για το 36-22. Διάβασε καλά επιθέσεις που έδειχναν χαμένες, έδωσε μια όμορφη ασίστ στον Μιλουτίνοφ που κάρφωσε για το 49-39, έβαλε κρίσιμες βολές για το 73-68 και στην επόμενη φάση τη μπάλα στον Πρίντεζη για να καθαρίσει εκείνος το παιχνίδι. Εξαιρετικά κοντρολαρισμένος, ήρεμος, θα μπορούσε να αποφύγει ένα-δύο λάθη, μα έρχεται κι αυτός από τραυματισμό και χρειάζεται αγώνες για να αποκτήσει ρυθμό. Θετικός και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 2 φάουλ σε 3 λεπτά (-2 ranking)

Τρίτος στο rotation των σέντερ, πήρε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος, χωρίς πάντως να δώσει κάτι. Δυο φάουλ πρόλαβε να κάνει ο 'Ελληνας σέντερ πριν αντικατασταθεί.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 19 λεπτά (14 ranking)

Πήρε το πρώτο σουτ του αγώνα, ένα ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή και... nothing but net! Έβαλε και δεύτερο (πολύ δύσκολο, υπό πίεση) μακρινό σουτ για το 19-4 σε τέλος επίθεσης, αλλά δεν πήρε άλλες μπάλες. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με εύστοχο δίποντο, συνέχισε με 3/3 βολές, έβαλε και νέο καλάθι για το 44-35 και έφτασε τους 13. Τελείωσε τον αγώνα με 15, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού παρά το γεγονός ότι πήρε μόλις έξι σουτ (!) και απέδειξε πόσο ποιοτικός αθλητής είναι για ακόμα μία φορά. Αυτός είναι ο Χόλις Τόμπσον, ένας πολύ οικονομικός παίκτης που μόλις προσαρμοστεί, θα κάνει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ