EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Καζάν

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πληγωμένος ο Ολυμπιακός, πήγε στο Καζάν και διέλυσε την Ούνικς με τρεις παίκτες να κάνουν πράγματα και θαύματα για τη 15η νίκη σε 21 αγώνες της EuroLeague.

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Ματ Λοτζέσκι κι ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν εκτός αγώνα. Για την ακρίβεια, δεν ταξίδεψαν καν στο Καζάν. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πονούσε. Ο Κώστας Παπανικολάου χτύπησε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έσφιξε ξανά τα δόντια όπως έκανε και στο ΟΑΚΑ όπου έπαιξε τραυματίας. Και όμως, ο Ολυμπιακός έκανε πράγματα και θαύματα στο Καζάν, επικράτησε της Ούνικς (που επίσης στερήθηκε των υπηρεσιών του βασικού της πλέι μέικερ, του τραυματία Κίνο Κολόμ) με 90-75 και πανηγύρισε τη 15η νίκη του σε 21 αγώνες της EuroLeague 2016-2017. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (βασικός, 25 πόντοι, 7/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές σε 34 λεπτά)

Δυσκολεύθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα από τις "παγίδες" των γηπεδούχων, όμως έβαλε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 4-10 και έγραψε και το +17 (13-30) στα τέλη της πρώτης περιόδου. Με τον Σπανούλη εκτός αγώνα, ο Αμερικανός ήταν μετρημένος και αποτελεσματικός, όπως ακριβώς τον χρειαζόταν η ομάδα του. Στα τέλη του πρώτου μέρους "άνοιξε το γήπεδο" και σκόραρε νέο τρίποντο για το 36-56, που ουσιαστικά έμοιαζε με μισή νίκη για τον Ολυμπιακό. Στο ημίχρονο είχε 12 πόντους με 4/6 σουτ, αλλά δεν πάτησε το φρένο και ξεκίνησε και την τρίτη περίοδο με το αγαπημένο του σουτάκι από τα πέντε μέτρα πριν βάλει και νέο τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 43-63. Με την Ούνικς να μειώνει στους 14, έβαλε κι άλλο μακρινό σουτ για το 51-67, συνέχισε με νέο σε κατάσταση απομόνωσης για το 53-69 και στο φινάλε πήρε δίκαια τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη της αναμέτρησης, το οποίο συνδύασε και με ρεκόρ καριέρας στην αξιολόγηση (31 μονάδες). Χρειαζόταν ένα τέτοιο παιχνίδι για να νιώσει ξανά "killer".

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (βασικός, 4 πόντοι, 6 ασίστ σε 20 λεπτά)

Δεύτερος σέντερ στο rotation του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και στο 13' τελείωσε με δυνατό κάρφωμα την άλει-ουπ πάσα που πήρε για το 19-45. Έβγαλε το πρώτο μέρος με 4 πόντους και 4 ριμπάουντ σε εννέα λεπτά, δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος αλλά η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά από τη στιγμή που ο παίκτης με τον οποίο μοιράστηκε τη θέση, ο Μιλουτίνοφ, έκανε σπουδαία δουλειά.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (βασικός, 11 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 μπλοκ σε 20 λεπτά)

Πενταδάτος, έβαλε ένα σουτάκι από μέση απόσταση για το 8-12 στο πέμπτο λεπτό και πέτυχε και δεύτερο καλάθι με φόλοου κάρφωμα. Έκανε σπουδαία δουλειά και στις δυο πλευρές του παρκέ, συνέχισε να "φορτώνει" το καλάθι της Ούνικς για το 10-22 και στο 9' έδωσε τη θέση του στον Μπιρτς. Χάρισε δυο-τρεις φάσεις σεμιναριακού επιπέδου και στο ημίχρονο ήταν δεύτερος σε αξιολόγηση στον αγώνα. Έκοψε εντυπωσιακά τον Τζόνσον στο 31', όταν επέστρεψε στο παιχνίδι και λίγο αργότερα σκόραρε γκολ-φάουλ για το 63-74. Στο τέλος της βραδιάς είχε μαζέψει 18 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης για να κάνει ρεκόρ καριέρας. Αν είχε βάλει άλλο ένα καλάθι, θα έγραψε και δεύτερο career-high.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός, 10 πόντοι, 3/8 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 26 λεπτά)

Το πρώτο του καλάθι στο ματς ήταν μια... ραβέρσα για το 2-4 και λίγο αργότερα σκόραρε και τρίποντο για το 8-15. Ήταν σε τρομερή κατάσταση, πρόσθεσε και δεύτερο τρίποντο για το 13-25 και την ίδια ώρα έκανε και ΤΡΟΜΕΡΗ δουλειά στην άμυνα πάνω στον "δολοφόνο" Κιθ Λάνγκφορντ. Στο δεύτερο μέρος η απόδοσή του έπεσε, κυρίως εξαιτίας της κούρασης και ενός διαστρέμματος που τον πόνεσε, αλλά ο "Παπ" συνέχισε να κυνηγά σαν τρελός τον Αμερικανό της Ούνικς και παρά το γεγονός ότι στο σύστημα αξιολόγησης μάζεψε μόλις οκτώ μονάδες, ήταν από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 9 πόντοι, 3/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά)

Ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο στο τρίτο λεπτό για το 2-7 και έβαλε και δεύτερο για το 10-20 στο 7'. Και δεν σταμάτησε! Πέτυχε και τρίτο στην εκπνοή της πρώτης περιόδου για το 13-33, την ώρα που τα έδινε όλα και στην άμυνα. 9 πόντους με τρία τρίποντα, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο, τον λες και καλό απολογισμό για τον Έλληνα άσο που στη συνέχεια έριξε στροφές και περιορίστηκε στην οργάνωση της ομάδας του. Τελείωσε το παιχνίδι με τους εννέα πόντους που έβαλε στην πρώτη περίοδο, αλλά ήταν καθοριστικός στο εκπληκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 20 πόντοι, 5/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 26 λεπτά)

Πήρε την πρώτη προσπάθεια του Ολυμπιακού και σκόραρε βάζοντας πλάτη τον Καϊμακόγλου. Λίγο μετά δέχθηκε κόψιμο από τον Παρχούσκι, συνέχισε με άστοχο μακρινό σουτ, αλλά λίγο αργότερα βρήκε στόχο για το 13-28 που έφερε τους γηπεδούχους στα πρόθυρα της απόγνωσης. Όταν οι Πειραιώτες "κόλλησαν" για λίγο στα μέσα της δεύτερης περιόδου έβαλε ένα όμορφο καλάθι για να κρατήσει τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και στην τρίτη περίοδο έβγαλε ακόμη περισσότερη ενέργεια, κυρίως στην άμυνα! Στο 34' έβαλε μεγάλο καλάθι για το 61-71, όταν οι Ρώσοι είχαν μειώσει από τους 27 στους 8 και στο 37' πέτυχε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 68-80 που έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης, πριν βάλει και νέο σουτ ακριβώς από την ίδια θέση για το 68-83. Στο Καζάν έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, τουλάχιστον σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης και ήταν αυτός που έριξε την Ούνικς στο καναβάτσο με τους οκτώ πόντους που έβαλε στο φινάλε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (0 πόντοι, 0/3 σουτ, 3 ριμπάουντ σε 18 λεπτά)

Ο μόνος που δεν σκόραρε στο πρώτο μέρος, από τους εννέα που χρησιμοποίησε ο Σφαιρόπουλος, αν και η αλήθεια είναι πως στα 9 λεπτά που έπαιξε δεν πήρε προσπάθεια. Γύρισε στο παιχνίδι στο 25' στη θέση του Παπανικολάου που είχε χτυπήσει τον αστράγαλό του και είχε στερέψει από ενέργεια, αλλά και πάλι δεν ήταν στο κλίμα του αγώνα. Πήρε ένα σουτ στο τέλος μιας επίθεσης για να κάνει έρμπολ και λίγο αργότερα τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για φλόπινγκ. Δεν του βγήκε το ματς, σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει αυτή την εμφάνιση και να ξεμπερδέψει με τους πόντους στη μέση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (6 πόντοι, 2/4 τρίποντα σε 14 λεπτά)

Μπήκε στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου, έβαλε άμεσα τρίποντο για το 13-36, έμεινε στο παρκέ για επτά λεπτά και δεν πήρε άλλο σουτ. Έπαιξε λίγο στην τρίτη περίοδο χωρίς να φανεί, πήρε τρία λεπτά στην τέταρτη και στο 33' πέρασε στον πάγκο για να αφήσει τον Γιώργο Πρίντεζη να "καθαρίσει" το ματς, πριν γυρίσει για τις τελευταίες φάσεις του αγώνα και γράψει με το δεύτερο τρίποντό του το τελικό σκορ.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ (5 πόντοι, 2/3 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 11 λεπτά)

Δυο εύστοχα σουτ σε λιγότερο από ένα λεπτό από τον Αμερικανό, που μπήκε στο ματς για να κρατήσει πατημένο το γκάζι και να στείλει τη διαφορά στους 25 (18-43) μόλις στο 12'. Συνολικά δεν έδωσε κάτι περισσότερο από την ψυχραιμία του και καθοδήγησε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό όταν ο Μάντζαρης χρειάστηκε ανάσες. Θετικός, αλλά θα πρέπει να δώσει περισσότερα στα επόμενα παιχνίδια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Έπαιξε στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης και δεν μπορεί να κριθεί. Η στατιστική του έγραψε μόνο ένα λάθος.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ