EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Game 4 με την Εφές

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μοναδικός στο είδος του, ο Ολυμπιακός "επιβίωσε" στην Κωνσταντινούπολη, νίκησε την Εφές (74-62) και οδήγησε τη σειρά στο πέμπτο ματς. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των ερυθρόλευκων.

Οι Τούρκοι τον είχαν ξεγράψει. Η Εφές πίστεψε πως όταν βρέθηκε στο +13 (27-14) θα έχει εύκολο βράδυ, όμως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δεν "σκοτώνεται" εύκολα. Και δεν "σκοτώθηκε" ούτε αυτή τη φορά. Οι Πειραιώτες βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο, έχαναν με 2-1 στη σειρά, όμως έκαναν ΤΡΟΜΕΡΗ εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του Game 4, πήραν τη νίκη με 74-62 , ισοφάρισαν στο 2-2 και επιστρέφουν στην Ελλάδα για τον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς. Το Game 5 θα γίνει το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ, όπως είχε γίνει και το 2013. Τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν "λυγίσει" με δυσκολία τους Τούρκους και όλοι ελπίζουν πως η ιστορία θα γραφτεί ξανά με την ίδια ευτυχή κατάληξη για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης που ζει και αναπνέει γι' αυτά τα παιχνίδια έκανε και πάλι το θαύμα του και η παρέα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται πλέον 40 λεπτά μακριά από το Final Four της Κωνσταντινούπολης στο οποίο έχουν ήδη προκριθεί οι Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης. Το EuroLeague Greece αναλύει την εμφάνιση των έντεκα παικτών που αγωνίστηκαν απόψε στο Αμπντί Ιπεκτσί.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Πόντοι: 10

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 1/1 βολή

Χρόνος συμμετοχής: 25:20

Ranking: 4

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, άργησε να βρει ρυθμό, δεν ήταν στο πνεύμα του αγώνα, έκανε λάθος πάσα, όμως σκόραρε από μέση απόσταση για το 29-20 και συνέχισε να κυνηγά στην άμυνα. Στο 18' έβαλε γκολ-φάουλ για το 35-32, αλλά ήταν πολύ άστοχος σε ελεύθερες ευκαιρίες από την περιφέρεια. Στο δεύτερο μέρος έκανε στην άκρη για να πάρει ο Σπανούλης τη μπαγκέτα, έβαλε όμως τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 58-71 που έκρινε οριστικά την έκβαση της αναμέτρησης. Ήταν το μοναδικό του τρίποντο, ίσως να κράτησε "κάβα" για το Game 5.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (βασικός)

Πόντοι: 9

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: 2

Σουτ: 4/6 δίποντα, 1/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 24:05

Ranking: 11

Αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, έβαλε όμως τη δεύτερη και είχε πολλή πείσμα και έκανε και ένα φοβερό μπλοκ στο έκτο λεπτό. Δεν μάζεψε πολλά ριμπάουντ, δεν σκόραρε αρκετά, ήταν όμως ένα πραγματικό σκιάχτρο στη ρακέτα του Ολυμπιακού και αποθάρρυνε τους παίκτες της Εφές κάθε φορά που σκέφτονταν να διεισδύσουν. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με κάρφωμα για το 38-37, πέρασε αρκετή ώρα στον πάγκο, γύρισε όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο για να τελειώσει όμορφα μια φάση για το 57-63 στο 35' και συνολικά ήταν καταλυτικός, χωρίς η στατιστική του να το δείχνει.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: 7

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/3 δίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 12:47

Ranking: 9

Τέσσερις πόντους και τέσσερα ριμπάουντ είχε σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος ο Αμερικανός σέντερ. Έβγαλε πάθος, ήταν θετικός, έδωσε λύσεις και "καθάρισε" μάχες στον αέρα και στο τέλος της βραδιάς ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του έχοντας παίξει κάτι λιγότερο από 13 λεπτά. Θετικός. Αυτόν τον Γιανγκ χρειάζεται ο Ολυμπιακός, ειδικά σε αυτή τη φάση της σεζόν που το γόνατο του Μιλουτίνοφ δεν είναι σε καλή κατάσταση.

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Πόντοι: 6

Ριμπάουντ: 5

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 15:06

Ranking: 5

Μπήκε νωρίς στη θέση του Μάντζαρη, έβαλε τρίποντο για το 18-14 που ολοκλήρωσε ένα σερί 8-0 για την ομάδα του και κυνήγησε πιο κοντούς αντιπάλους. Έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος, όμως είχε έναν κάπως άχαρο ρόλο. Στο 31' έβαλε το δεύτερο τρίποντό του για το 54-58 και στο φινάλε είχε τοποθετήσει κι αυτός το λιθαράκι του για να φτάσουν οι Πειραιώτες στη νίκη της επιβίωσης.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 18

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 4

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/2 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 1/3 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 28:40

Ranking: 17

Κέρδισε φάουλ και τεχνική ποινή από τον Μπαλμπάι στο πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα (!!!) και έβαλε τρίποντο για το 4-4 στο δεύτερο λεπτό της 250ης συμμετοχής του στη διοργάνωση. Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, έδωσε μία ασίστ και έκανε ένα λάθος, στο 19' έβαλε τρίποντο για το 36-35 και έδειξε σε καλή κατάσταση, αν και άστοχος. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 40-43 και λίγο μετά πήρε επιθετικό φάουλ του Μπαλμπάι πριν πετύχει και νέο τρίποντο για το 48-52 στο 25'. Σκόραρε άλλο ένα εξαιρετικό καλάθι για το 57-65 και έβαλε και ΤΡΕΛΟ τρίποντο για το 57-68 στο 36'. Ήταν η δική του βραδιά... Γι' αυτά τα παιχνίδια ζει και αναπνέει, γι' αυτά τα παιχνίδια προετοιμάζεται, μέσα από τέτοιους αγώνες έχει γίνει μύθος του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ

Πόντοι: 3

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/3 δίποντα, 1/1 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 8:56

Ranking: 1

Επτά λεπτά στο πρώτο μέρος πήρε ο Αμερικανός πλέι μέικερ, όμως ήταν επτά αλλόκοτα λεπτά με εκνευρισμό, με θολωμένο μυαλό και με έλλειψη συγκέντρωσης. Ο Σφαιρόπουλος πάντως τον πίστευε και δικαιώθηκε, καθώς ο Αμερικανός έβαλε γκολ-φάουλ για το 54-61 στο 32' πριν αποχωρήσει και αφήσει τους "μπαρουτοκαπνισμένους" συμπαίκτες του να καθαρίσουν το ματς.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: 1

Σουτ: 0/1 δίποντο, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 14:34

Ranking: 5

Πάτησε παρκέ στο 9', έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος αλλά το μόνο που έγραψε η στατιστική του ήταν δυο πόντοι με 2/2 βολές. Επέστρεψε στα τέλη της τρίτης περιόδου, έκανε τρομερή προσπάθεια στην άμυνα και ήταν θετικός ακόμη κι αν πήρε μόλις ένα σουτ σε 15 λεπτά συμμετοχής.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Ήταν ο δεύτερος στο rotation των σέντερ, έκανε καλή δουλειά στην άμυνα, έκοψε ένα σουτ, όμως έκανε δυο γρήγορα φάουλ και αντικαταστάθηκε μετά από τρία λεπτά συμμετοχής. Δεν επέστρεψε ποτέ μέχρι το φινάλε...

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 11

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/4 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 25:26

Ranking: 10

Έβαλε δυο καλάθια στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως δεν είχε συμμετοχή στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού. Γύρισε δυο λεπτά πριν το ημίχρονο, είχε όμως πολλά προβλήματα και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου πριν βάλει τρίποντο για το 45-49 και ένα πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο καλάθι με χορευτική κίνηση για το 52-54 στο 27'. Είχε κουραστεί πολύ όμως κι αυτό φάνηκε όταν έκανε έρμπολ σε βολή, για να αντικατασταθεί από τον Αγραβάνη. Γύρισε για τα τελευταία λεπτά, αλλά ξέρει και αυτός πως στο πέμπτο παιχνίδι πρέπει να δώσει πολλά περισσότερα στην ομάδα του για να την στείλει στο Final Four. Είναι σίγουρα κουρασμένος, είναι όμως και τρομερά έμπειρος για να καταλάβει τις αδυναμίες της Εφές Αναντολού και να τις χτυπήσει στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πόντοι: 8

Ριμπάουντ: 6

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: 2

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 26:24

Ranking: 10

Κυνήγησε κάθε φάση στα πρώτα λεπτά, δεν στάθηκε πολύ τυχερός, όμως έβγαλε όση ενέργεια είχε μέσα του χωρίς να πάρει μπάλες στην επίθεση. Έβαλε τρίποντο για το 29-23 στο 15', σε ένα σημείο που ΟΛΑ πήγαιναν ανάποδα για τον Ολυμπιακό, πριν κλέψει τη μπάλα από τον Χάνεϊκατ και σκοράρει στον αιφνιδιασμό για το 33-29. Έβαλε κι αυτός τρίποντο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (43-46) μετά τους Μάντζαρη-Σπανούλη, αποβλήθηκε όμως τρία λεπτά πριν το φινάλε με πέντε φάουλ έχοντας γεμίσει τη στατιστική του όπως συνήθως κάνει.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός)

Πόντοι: 3

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: 5

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 15:34

Ranking: 4

Είχε τρομερά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Γκρέιντζερ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και αντικαταστάθηκε μόλις στο τρίτο λεπτό για να παίξει ο Σφαιρόπουλος με τρεις φόργουορντ. Δεν τον είδαμε μέχρι το ημίχρονο, όμως μπήκε στο δεύτερο μέρος με τρίποντο για το 38-40. Έκανε το τέταρτο φάουλ του στο 31' και πήγε και πάλι στον πάγκο, όμως στο τέλος της βραδιάς είχε μοιράσει πέντε ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής και είχε κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω. Στο Game 5 βέβαια θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερος και πιο συνεπής στο πίσω μέρος του γηπέδου.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ