EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Game 2 με την Ζάλγκιρις Κάουνας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με πείσμα, με ενέργεια, με αυταπάρνηση και επιμονή στα δύσκολα σημεία του αγώνα, ο Ολυμπιακός νίκησε στο Game 2 την Ζάλγκιρις και έκανε το 1-1. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Αν υπάρχει μια ομάδα που λατρεύει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο ή έστω, ξέρει να αντιδρά όταν βρίσκεται στο καναβάτσο, αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Ζάλγκιρις στο Game 1 της σειράς που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου, οι Πειραιώτες στάθηκαν όρθιοι και παρά την σημαντική απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, επικράτησαν των Λιθουανών ( 79-68 ) για να ισοφαρίσουν στο 1-1 πριν το ταξίδι τους στο Κάουνας.

Εκεί θα ψάξουν μία νίκη για να γυρίσουν στο ΣΕΦ για Game 5 ή δύο νίκες για να "καθαρίσουν" στα τέσσερα παιχνίδια και να πετύχουν έναν ακόμη στόχο που είχαν θέσει πριν την έναρξη της χρονιάς. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τον Τζαμέλ ΜακΛίν να κάνει φοβερή δουλειά στο πρώτο μέρος, τον Βασίλη Σπανούλη να παλεύει με τρομερό πείσμα και τους Στρέλνιεκς, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μάντζαρη, ακόμη και τον Μπόγρη που έπαιξε με ρήξη μηνίσκου, να βάζουν ο κάθε ένας από ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι για να φτάσουν οι Πειραιώτες στην νίκη.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ (starter)

Στατιστικά: 21 πόντοι (8/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 5/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 31:32 (26 ranking)

Πενταδάτος εν τη απουσία του Μιλουτίνοφ, πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα παίζοντας με πρόσωπο προς το καλάθι, συνέχισε με 1/2 βολές, κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Γιανκούνας και στο 4' πήρε το δεύτερο προσωπικό φάουλ του Ντέιβις πριν βάλει 2/2 βολές για το 6-9. Καλό το ξεκίνημά του Αμερικανού, που κάρφωσε για το 8-9 αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Αντικαταστάθηκε στο 9' από τον Μπόγρη, γύρισε στο 11' και στο 14' μάζεψε επιθετικό ριμπάουντ για να σκοράρει το γκολ-φάουλ του 28-18. Στο ημίχρονο είχε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 17 λεπτά, ήταν μακράν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι που η ομάδα του τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ. Στις αρχές της τρίτης περιόδου κυνήγησε το τέταρτο φάουλ του Ντέιβις, είχε όμως άτσαλα τελειώματα, όπως και άσχημες άμυνες που έδωσαν στον Αμερικανό της Ζάλγκιρις την ευκαιρία να βάλει 10 πόντους σε πέντε λεπτά! Σκόραρε γκολ-φάουλ για το 53-50, τελείωσε το ματς έχοντας κάνει σπουδαία δουλειά στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο όμως δεν ήταν εξίσου. Η δουλειά είχε γίνει, στο Κάουνας θα πρέπει να παίξει με μεγαλύτερη συνέπεια για να πάρει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον μία νίκη.

3. ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα) σε 2:01 (1 ranking)

Επιστρατεύθηκε για τις τελευταίες φάσεις του πρώτου μέρους, πήρε επιθετικό φάουλ από τον Ντέιβις που ήταν το τρίτο του στο 19' και στην επόμενη φάση "χόρεψε" τον προσωπικό του αντίπαλο για να βάλει τρίποντο για το 41-28. Στην τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους θα μπορούσε να έχει πάρει καλύτερη επιλογή από το... σουτ-προσευχή. Δεν τον είδαμε στο δεύτερο μέρος.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά: 9 (3/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 0/1 βολή), 7 ριμπάουντ σε 25:21 (10 ranking)

Δίστασε να πάρει σουτ από την κορυφή του τριπόντου στο 3' και προτίμησε ένα κακό μακρινό δίποντο, πήρε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ και βρήκε σίδερο και στο lay-up που εκτέλεσε. Μάζεψε το επόμενο αμυντικό ριμπάουντ, βγήκε όμως στο πέμπτο λεπτό χωρίς να έχει προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Γύρισε στις αρχές της δεύτερης περιόδου, σκόραρε τους πρώτους του πόντους για το 25-15, έμεινε σε αυτούς μέχρι το ημίχρονο, έκανε όμως τρομερή δουλειά στο ριμπάουντ. Είχε 6, διπλάσια από τον ΜακΛίν και τριπλάσια από κάθε άλλο συμπαίκτη του. Στο 24' πόσταρε τον Μιλάκνις και σκόραρε για το 50-44, κρατούσε όμως το καλύτερο για το τέλος. Έκανε ένα εκπληκτικό κάρφωμα , έβαλε και τρίποντο για να... κινδυνεύσει το ΣΕΦ με κατάρρευση, ολοκλήρωσε την βραδιά του με θετικό πρόσημο.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά:17 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7/10 βολές), 4 ασίστ, 5 λάθη σε 24:17 (14 ranking)

Δύο λάθη στο πρώτο πεντάλεπτο και ένα άστοχο σουτ έγραψε ο "Kill-Bill", που τα βρήκε σκούρα απέναντι στον αθλητικό Τουπάν, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών με το σκορ στο 8-11, ρέφαρε όμως με γκολ-φάουλ για το 11-13 και κάθισε στον πάγκο πριν συμπληρωθεί το έβδομο λεπτό. Γύρισε στο 12', έβαλε τρίποντο για το 23-15 και στο 16' ευστόχησε σε άλλο ένα μακρινό σουτ από την κορυφή για το 32-23. Στο ημίχρονο είχε δέκα πόντους αλλά και μία ασίστ για τρία λάθη, στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τον νεαρό Μίτσιτς και σκόραρε για το 45-35. Έδωσε σπουδαία ασίστ για το τρίποντο του Μάντζαρη (48-42), δεν εκβίασε προσπάθειες και 3:21 πριν το τέλος της αναμέτρησης έβαλε 3/3 βολές για το 68-55 που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Γιασικεβίτσιους τον "χτύπησε" στην άμυνα κι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού που πρέπει να προσέξει ο Σπανούλης στα επόμενα δύο παιχνίδια. Ο πιο θετικός αριθμός στην στατιστική του; Τα 24 λεπτά που αγωνίστηκε...

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 13:56 (8 ranking)

Άλλαξε τον Σπανούλη στο 7', έβαλε τρίποντο για το 17-15 στο 9' και πέτυχε και δεύτερο με πλάγιο βηματάκι για το 20-15 από την αριστερή γωνία. Στην επόμενη άμυνα κέρδισε κατοχή για τον Ολυμπιακό με βουτιά στο κέντρο του γηπέδου κι εκεί που ένιωθε "ζεστός", αντικαταστάθηκε για να κλείσει ένα σκίσιμο στο χέρι του. Έβαλε τις βολές στις τεχνικές που πήραν ο Γιασικεβίτσιους κι ο Τουπάν στο πρώτο και το δεύτερο μέρος, δεν έπαιξε πολύ, ξέρει όμως ότι στο Κάουνας θα πρέπει να δώσει ακόμη περισσότερα για να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα του. Σίγουρα, πάντως, έδωσε πολύτιμες λύσεις και ήταν θετικός.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 0/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 12:06 (-3 ranking)

Πήρε τη θέση του ταλαιπωρημένου Πρίντεζη στο 7' και στην πρώτη επίθεση σκόραρε για την ισοφάριση (13-13). Στο 12' έκανε σκληρό φάουλ στον Ντέιβις, κίνηση που έδειξε την γενικότερη αποφασιστικότητα του Ολυμπιακού, θα μπορούσε όμως να αποφύγει τα δύο λάθη που έκανε στο πρώτο μέρος. Στο 26' έδωσε την ασίστ για το γκολ-φάουλ του ΜακΛίν (53-50), όμως αντικαταστάθηκε γρήγορα εξαιτίας των φάουλ που έκανε. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός τον έχει τεράστια ανάγκη κι ο Γάλλος πρέπει να πιέσει περισσότερο τον εαυτό του. Είναι σίγουρα δύσκολο να βρει ρυθμό μετά από τόσους μήνες εκτός δράσης, έχει όμως την ποιότητα για να τα καταφέρει.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 29:37 (7 ranking)

Επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, μπήκε στο ματς με 1/2 βολές για το 4-4 όμως δέχθηκε ένα χτύπημα στο μάτι που χρειάστηκε ράμματα για να κλείσει. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο, "φλυάρησε" σε μια εύκολη για εκείνον φάση και έχασε ένα σίγουρο καλάθι, ενώ στο 16' κόπηκε στην καρδιά της ρακέτας, ενδεχομένως και με φάουλ. Έκλεισε το πρώτο μέρος χωρίς καλάθι (0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), το έβαλε όμως στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου. Ακόμη κι έτσι, δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσε και να μην πάρει τα σουτ. Έκλεψε μπάλες, έβγαλε σημαντικές άμυνες, κυνήγησε και πήρε ριμπάουντ, επέμεινε στην επίθεση και στο 34' δικαιώθηκε. Έβαλε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 63-54 και εξερράγη. Το χρειαζόταν πολύ αυτό το καλάθι, εν όψει του Game 3 της Τρίτης και του Game 4 της Πέμπτης.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 17:19 (1 ranking)

Πάτησε παρκέ 4:30 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και γνώρισε μια τρομερή αποθέωση από το κοινό, στο 8' κέρδισε την τεχνική ποινή στον Γιασικεβίτσιους και "άναψε" το ΣΕΦ, στο 9' έκανε όμως επιθετικό φάουλ σε γρήγορη επίθεση του Ολυμπιακού που ήθελε άλλη μία πριν το τέλος της περιόδου. Ήταν το δεύτερο προσωπικό του, το οποίο τον έστειλε στον πάγκο. Έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος και έδωσε αρκετή ενέργεια, στοιχείο αρκετό για έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Έβαλε τρίποντο για το 60-54 στο 31' και πανηγύρισε με τρομερή ένταση . Και μόνο που μπήκε στη δωδεκάδα, ανέβασε τους Πειραιώτες ένα επίπεδο, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Στατιστικά: 6 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 28:36 (16 ranking)

Μπήκε στο ματς στα μέσα της πρώτης περιόδου και πήγε στο μαρκάρισμα του Πάνγκος και του Μιλάκνις, βρήκε με ωραία πάσα τον Σπανούλη που σκόραρε γκολ-φάουλ για το 11-13, έδωσε και νέα ασίστ για το 25-15 από τον Παπαπέτρου. Στο 13' έκανε βήματα και έδωσε την θέση του στον Ρόμπερτς, στο ημίχρονο είχε 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ένα κλέψιμο χωρίς να σκοράρει, χωρίς να πάρει σουτ. Το πήρε στο 23' και το έβαλε, τρίποντο μάλιστα για το 48-42. Πέτυχε και δεύτερο στην πρώτη φάση της τέταρτης περιόδου για το 57-54, έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά και έκανε πολύ σημαντική δουλειά, με τρομερή συγκέντρωση, αυταπάρνηση και πείσμα.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (starter)

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο σε 8:30 (-3 ranking)

Είχε σημαντικό πρόβλημα με τα φάουλ στο Game 1, μπήκε με φάουλ στο δεύτερο λεπτό του Game 2, έχασε τον Πάνγκος που πέτυχε τρίποντο για το 4-7, ενώ αστόχησε στην επόμενη φάση στο δικό του μακρινό σουτ από την αριστερή γωνία. Βγήκε στο 5', γύρισε στο 13' αλλά στο εξάλεπτό του στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός. Τα... άκουσε μάλιστα από τον προπονητή του για την διστακτικότητά του, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε όλη την φετινή περίοδο. Δεν έδωσε πραγματικά τίποτα στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να πρέπει να παίξει ο Μάντζαρης 29 λεπτά. Σε άλλο γήπεδο, εκτός κλίματος, παίζει όμως καλύτερα εκτός έδρας και στο Κάουνας θα κάνει ένα καλό παιχνίδι.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 3 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 6:42 (2 ranking)

Ποιος να το περίμενε ότι με ρήξη μηνίσκου θα δήλωνε παρών... Ο Έλληνας center μπήκε στο ματς στο 9' και γνώρισε την αποθέωση, έκοψε ένα σουτ του Μιλάκνις στη δεύτερη άμυνα που έπαιξε και στην επόμενη κέρδισε παράβαση τριών δευτερολέπτων από τον Καβαλιάουσκας! Πήρε επιθετικό ριμπάουντ στο τέλος της περιόδου και σε ένα λεπτό, είχε τρεις θετικές αντιδράσεις. Ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με δύο καλές άμυνες και μετά από 2:07 γύρισε στον πάγκο έχοντας κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ δουλειά! Γύρισε 58.9" πριν το ημίχρονο για να μην σπαταλήσει φάουλ ο ΜακΛίν, ενώ τον είδαμε ξανά στο 27' όταν ο Γιασικεβίτσιους έριξε στο ματς τον Καβαλιάουσκας. Έβγαλε μια καλή άμυνα στον Πάνγκος, πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ, έκανε και ένα... σκριν στον Μάντζαρη, έμοιαζε με αγρίμι, βγήκε στο 31' ξανά κάτω από θερμό χειροκρότημα.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στο 26' αλλά δεν πρόλαβε να παίξει περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα, καθώς σε "νεκρό" χρόνο ο Σφαιρόπουλος έβαλε στο ματς τον Μπόγρη και τον τράβηξε ξανά στον πάγκο...

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ