EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Game 2 με την Εφές

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Game 2 με την Εφές

Σπανούλης και Πρίντεζης έκαναν ό,τι μπορούσαν, όμως ο Ολυμπιακός έχασε από την Εφές στο Game 2 της προημιτελικής σειράς. Το EuroLeague Greece αναλύει την εμφάνιση των έντεκα που χρησιμοποίησε στο ΣΕΦ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο σαρωτικός Ολυμπιακός του Game 1 δεν εμφανίστηκε στο παρκέ του ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής (21/4). Η Εφές Αναντολού ήταν αυτή τη φορά διαβασμένη, έδειξε από πολύ νωρίς έτοιμη να χτυπήσει τους Πειραιώτες και το κατάφερε. Πήρε τη νίκη ( 73-71 ), έκανε το μπρέικ, ισοφάρισε τη σειρά στο 1-1 και έχει πλέον το πάνω χέρι όσον αφορά την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague.

Σπανούλης και Πρίντεζης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν όρθια την ομάδα τους, όμως δεν είχαν την υποστήριξη των συμπαικτών τους. Ο Γκριν ήταν άστοχος και βρήκε σίδερο στο σουτ που μπορούσε να δώσει τη νίκη, ο Παπανικολάου κι ο Μάντζαρης έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, ο Μιλουτίνοφ έπαιξε οκτώ λεπτά στο ξεκίνημα πριν αποχωρήσει με τραυματισμό στο γόνατο και κάπως έτσι η τρομερά αθλητική και πεισμωμένη Εφές έφτασε σε μια σπουδαία για εκείνη νίκη. Η σειρά μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη για τους επόμενους δυο αγώνες, με τον Σφαιρόπουλο να ελπίζει ότι εκεί θα μιλήσει η καρδιά των παικτών του, η συνοχή που έχουν ως ομάδα. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των 11 παικτών που αγωνίστηκαν στο αποψινό παιχνίδι.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Πόντοι: 10

Ριμπάουντ: 2

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 22:27

Ranking: 5

Έπαιξε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, έβαλε τρία σουτ, είχε ευκαιρίες να εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό, αλλά τέσσερις φορές βρήκε σίδερο. Κυνήγησε τα ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο, ήταν θετικός. Δεν έκανε όμως το κάτι παραπάνω και στο φινάλε αστόχησε στο σουτ που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του, βρήκε σίδερο στο σουτ που θα την έστελνε ένα βήμα μακριά από το Final Four. 10 πόντοι με 12 σουτ δεν είναι καλή επίδοση.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ

Πόντοι: 3

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: 2

Σουτ: 3/4 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 16:05

Ranking: 2

Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ήταν ο δεύτερος σέντερ στο rotation των ψηλών, όμως έκανε γρήγορα δυο φάουλ και αντικαταστάθηκε. Έπαιξε λίγο στο τρίτο δεκάλεπτο για να τον αλλάξει και πάλι γρήγορα ο Γιανγκ και στο τέλος της βραδιάς ήταν τουλάχιστον μέτριος με highlight (και μάλλον μοναδικές καλές του φάσεις στον αγώνα) δυο εντυπωσιακά μπλοκ. Το έχουμε πει ότι ο Μπιρτς είναι ντεφορμέ εδώ και 5-6 αγώνες και το επιβεβαίωσε και ο ίδιος απέναντι σε μια ομάδα που στη θεωρία έχει παίκτες που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ

Πόντοι: 4

Ριμπάουντ: 5

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 2/4 δίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 15:30

Ranking: 9

Ο Σφαιρόπουλος δεν τον χρησιμοποίησε στο Game 1 όμως είχε εξηγήσει πως θα του δώσει χρόνο συμμετοχής στο Game 2. Τα δυο γρήγορα φάουλ του Μπιρτς ήταν η ευκαιρία του να παίξει και ο Αμερικανός ήταν θετικός στα οκτώ λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος, αν και δεν σκόραρε. Πήρε τα ριμπάουντ, έδωσε δυο ασίστ, δεν τα πήγε κι άσχημα. Ήταν το ίδιο καλός στο δεύτερο μέρος, έβαλε και δυο παλικαρίσια καλάθια στο τρίτο δεκάλεπτο. Θετική εμφάνιση, δεν θα μπορούσε να του ζητήσει κάτι περισσότερο ο προπονητής του.

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Πόντοι: 3

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/1 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 16:15

Ranking: 5

Πενταδάτος ξανά, είχε ενθουσιασμό, έβαλε το πρώτο του σουτ (τρίποντο από την αριστερή γωνία), έκανε ένα κλέψιμο και έδωσε μάχες στο πίσω μέρος του γηπέδου, όμως είχε συμπληρωματικό ρόλο δίπλα στους Σπανούλη - Πρίντεζη. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο μέρος. Έπαιξε πολύ για να πάρει μόλις μία προσπάθεια, όταν για παράδειγμα ο Αγραβάνης έγραψε πέντε σουτ σε λιγότερο χρόνο. Ίσως να πρέπει να πιστέψει περισσότερο στις δυνάμεις του, για να βοηθήσει τον εαυτό του, αλλά και τον Ολυμπιακό να κερδίσει στην Τουρκία.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πόντοι: 20

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 6

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/2 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 30:27

Ranking: 20

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ στο πρώτο μέρος, έβαλε 15 πόντους με πέντε τρίποντα από κάθε πιθανό κι απίθανο σημείο του παρκέ, δεν "μάσησε" από το γεγονός ότι ο Περάσοβιτς άλλαξε πέντε παίκτες στο μαρκάρισμά του για να τον κουράσει, έδωσε και πέντε ασίστ. Ήταν πραγματικά ασταμάτητος και όταν ο Σπανούλης είναι ασταμάτητος, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να τον σταματήσεις. Δεν συνέχισε στις ίδιες στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν άστοχος από την περιφέρεια, ίσως και να πάτησε το γκάζι περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μείνει από δυνάμεις. Έβαλε και έκτο τρίποντο για να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του (είχε 6 τρίποντα στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νεπτούνας τον Οκτώβριο του 2014), όμως στο φινάλε δεν ήταν ο "Kill Bill" που έχουμε συνηθίσει και άφησε τον Γκριν να πάρει το τελευταίο σουτ. Είναι τρομερά ανταγωνιστικός και θα τον δούμε ακόμη πιο συγκεντρωμένο στα δυο ματς της Κωνσταντινούπολης.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ

Πόντοι: -

Ριμπάουντ: -

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 5:21

Ranking: -1

Έπαιξε ένα πεντάλεπτο στο πρώτο μέρος χωρίς να φανεί, δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο στο δεύτερο μέρος.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: 3

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 12:55

Ranking: 0

Πήρε από έξι λεπτά σε κάθε ημίχρονο, δεν δίστασε να σουτάρει και να πάρει προσπάθειες, έβαλε όμως μόνο ένα καλάθι και ήταν συνολικά τουλάχιστον μέτριος. Ξέρει ότι ο ρόλος του είναι να δίνει ανάσες στον Πρίντεζη και πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός για να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα του.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Πόντοι: 2

Ριμπάουντ: 5

Ασίστ: -

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: 1

Σουτ: 1/1 δίποντο

Χρόνος συμμετοχής: 8:25

Ranking: 6

Δεν ήταν το ίδιο παραγωγικός με τον Μιλουτίνοφ του πρώτου αγώνα, όμως έκανε τρομερή δουλειά στα ριμπάουντ και "κάλυψε" έτσι τα προβλήματα που είχε απέναντι στον Ντάνστον. Δεν περιόρισε τον Αμερικανό στο ξεκίνημα του αγώνα, βγήκε στο όγδοο λεπτό και δεν πάτησε ξανά παρκέ μέχρι το ημίχρονο. Δεν τον είδαμε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τις πληροφορίες να λένε ότι δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο. Ο Σφαιρόπουλος τον προφύλαξε και ο Σέρβος κοιτάζει ήδη το Game 3 της σειράς.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Πόντοι: 20

Ριμπάουντ: 6

Ασίστ: -

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 6/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/10 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 27:05

Ranking: 23

Σε ρυθμούς... Σπανούλη ο "Πριντ", έβαλε στο πρώτο μέρος τα σουτ που έχασε στο Game 1, κέρδισε πολλές μάχες στα ριμπάουντ και ήταν απολαυστικός χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες, χωρίς να ζητήσει μπάλες. Συνέχισε να σφυροκοπά την Εφές και στο δεύτερο μέρος, ήξερε πως έπρεπε να "χτυπήσει" την αδυναμία του Ντέρικ Μπράουν στην άμυνα, ζήτησε μπάλες, είχε απίστευτο πείσμα και ήταν ο μοναδικός έτοιμος γι' αυτή τη μάχη μαζί με τον Σπανούλη. Οι 5/10 βολές του σίγουρα "πόνεσαν" τους Πειραιώτες, ειδικά οι δυο άστοχες στο φινάλε, όμως ο Πρίντεζης έκανε ό,τι μπορούσε, έπαιξε στο 100% και θα πεισμώσει ακόμη περισσότερ9ο εν όψει του τρίτου αγώνα της σειράς.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πόντοι: 7

Ριμπάουντ: 6

Ασίστ: 1

Κλεψίματα: 1

Κοψίματα: -

Σουτ: 1/1 δίποντο, 1/6 τρίποντα, 2/2 βολές

Χρόνος συμμετοχής: 24:04

Ranking: 7

Ήρθε για δεύτερο σερί ματς πίσω από τον Παπαπέτρου, αλλά με λεπτά starter. Συνεπής και συγκεντρωμένος, έπαιξε 12 λεπτά στο πρώτο μέρος για να γράψει 1/3 τρίποντα. Με το ματς στο καλάθι (71-73) ίσως βιάστηκε, πήρε τρίποντο από το "φτερό" και αστόχησε. Στο τέλος της βραδιάς είχε 1/6 σουτ από την περιφέρεια. Αν ο Παπανικολάου δεν γίνει πιο "οικονομικός", τότε ο Ολυμπιακός δεν θα πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στο Final Four. Είναι πολύ έμπειρος από αγώνες τέτοιου επιπέδου και θα έχει ενδιαφέρον η αντίδρασή του στο επόμενο παιχνίδι.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Πόντοι: -

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 2

Κλεψίματα: -

Κοψίματα: -

Σουτ: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα

Χρόνος συμμετοχής: 21:26

Ranking: -4

Εβγαλε όλο το πρώτο δεκάλεπτο μα ήταν σε κακό βράδυ. 0/3 σουτ, ένα λάθος και μία ασίστ έγραψε η στατιστική του, με αποτέλεσμα ο Σφαιρόπουλος να τον κρατήσει σε όλη τη δεύτερη περίοδο στον πάγκο και να αφήσει τη μπάλα στα χέρια του Σπανούλη που ήταν ασταμάτητος. Τον ίδιο χρόνο πήρε και στο δεύτερο μέρος, χωρίς να βοηθήσει ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Ο εξαιρετικός και ίσως MVP του Game 1 Μάντζαρης, έδωσε τη σκυτάλη στον χειρότερο του γηπέδου στο Game 2. Κανείς δεν θα του ζητήσει να έχει 14 πόντους με 4 τρίποντα σε κάθε ματς, όμως σίγουρα υπάρχουν από αυτόν απαιτήσεις, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ματ Λοτζέσκι.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ