EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη Βιτόρια

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη Βιτόρια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στη Βιτόρια μετά από μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ μάχη που κρίθηκε στους 185 πόντους! Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των ερυθρόλευκων.

Τι ματς κι αυτό... Η νέα EuroLeague μας έχει αφήσει άναυδους και η μονομαχία του Ολυμπιακού με τη Μπασκόνια ήταν άλλο ένα επεισόδιο ενός σίριαλ που θα μας "πάει" μέχρι το τέλος μιας εκπληκτικής σεζόν που έχει ξεκινήσει φανταστικά. Οι Πειραιώτες πήραν τεράστια εκτός έδρας νίκη ( 95-90 ) επί της Μπασκόνια, που με τη σειρά της προερχόταν από διπλό στη Μαδρίτη, με τον Βασίλη Σπανούλη να ΔΙΑΛΥΕΙ κοντέρ και λογική και τους Γκριν, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Μπιρτς να συνθέτουν μια ονειρική τετράδα για χάρη των "ερυθρόλευκων". Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνισή τους, βρίσκει τους κορυφαίους και τους "ήσυχους" της Βιτόρια.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (13 πόντοι, 3/5 τρίποντα σε 19 λεπτά)

Δεν βρήκε χώρους όταν μπήκε στο ματς, στα τέλη της πρώτης περιόδου, έκανε έρμπολ στο πρώτο του τρίποντο και τελείωσε το ημίχρονο χωρίς να πάρει άλλη προσπάθεια. Σκόραρε στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου και συνέχισε με νέο τρίποντο για το 80-85! Ήταν η στιγμή που μαζί με τον Λοτζέσκι σήκωσε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του, πριν τον εκτοξεύσει με το ΤΕΤΡΑΠΟΝΤΟ που έγραψε το 87-94 στα 36" πριν το τέλος της αναμέτρησης. Εξαιρετικός και πάλι, θα επιμείνουμε, ένα κακό παιχνίδι έχει κάνει φέτος, αυτό με τη Ρεάλ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες δεν είχαν ποτέ την τελευταία δεκαετία αθλητή με τέτοια έφεση στο σκοράρισμα.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (βασικός, 8 πόντοι, 4/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ σε 27 λεπτά)

Έπαιξε εννέα λεπτά στην πρώτη περίοδο, δεν μάζεψε ριμπάουντ, δεν έκανε μπλοκ, απλά τελείωσε μια φάση για να κάνει την πάσα του Σπανούλη ασίστ. Ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, συμμετείχε στην επίθεση και κυνήγησε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τους αντιπάλους του στη ρακέτα, μάζεψε 8 ριμπάουντ, τελείωσε με 8 πόντους, έριξε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση στο σακούλι. Παίκτης-αποκάλυψη μέχρι στιγμής για τον Ολυμπιακό.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (4 πόντοι σε 8 λεπτά)

Χρησιμοποιήθηκε ως τρίτος σέντερ πίσω από τους Μπιρτς - Μιλουτίνοφ, πάλεψε, πήρε τρία ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε μία βολή. Τελείωσε με 4 πόντους, πάλεψε, μόχθησε, έχει δρόμο να διανύσει ακόμη.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (5 πόντοι, 2/4 σουτ, 5 ριμπάουντ σε 18 λεπτά)

Έπαιξε 12 δευτερόλεπτα στο πρώτο ημίχρονο, περισσότερο στο δεύτερο. Έκανε ένα εκπληκτικό κόψιμο στην τέταρτη περίοδο,

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 15 πόντοι, 15 ασίστ σε 27 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη Βιτόρια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν αυτός από τον οποίο ξεκινούσαν όλα, είτε έπρεπε να σουτάρει, είτε να δημιουργήσει στα πρώτα λεπτά. Σε οκτώ λεπτά, έδωσε ΕΠΤΑ τελικές πάσες! Στο 18' πήρε το τρίτο φάουλ του Σέιν " πείτε με ασταμάτητο" Λάρκιν και έκλεισε το ημίχρονο με 12 πόντους και 8 ασίστ! Έδωσε άλλες επτά στην τρίτη περίοδο για να γίνει ο δεύτερος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης, έφτασε τις 15, έσπασε το ατομικό του ρεκόρ (ήταν μόλις 10) σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής και ξεπέρασε τις κορυφαίες επιδόσεις των Διαμαντίδη (11) - Παπαλουκά (14). Τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 15 τελικές πάσες σε 27 λεπτά.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (0 πόντοι σε 5 λεπτά)

Μπήκε νωρίς, ως δεύτερο τεσσάρι πίσω από τον Πρίντεζη, αλλά δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο. Έπαιξε πέντε λεπτά, δεν επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (4 πόντοι, 2/2 δίποντα σε 5 λεπτά)

Έβαλε δυο γρήγορα καλάθια με το που μπήκε στο ματς ως δεύτερος σέντερ, αλλά έπαιξε τέσσερα λεπτά και έδωσε τη σκυτάλη στον Γιανγκ. Τελικά δεν ξαναγύρισε ποτέ στο παιχνίδι.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 0 πόντοι, 0/3 δίποντα σε 18 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη Βιτόρια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ήσυχο" ξεκίνημα, για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Έπαιξε 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, έχασε τα τρία σουτ που επιχείρησε, δεν σκόραρε, έμοιαζε εκτός ρυθμού και κάπως καταπονημένος. Έπαιξε δυο λεπτά στο δεύτερο και επέστρεψε για τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Σφαιρόπουλος τον ξεκούρασε, καθώς η μέση του τον ενοχλεί πολύ και ο "Πριντ" θα προσπαθήσει στο εξής να απολαύσει μερικές τέτοιες βραδιές που θα τον κρατήσουν υγιή.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός, 15 πόντοι, 3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα σε 22 λεπτά)

Δεν του βγήκε το ματς στο ξεκίνημα κι ας είχε ΤΡΟΜΕΡΗ ενέργεια. Στην επίθεση έβρισκε σίδερο, στην άμυνα δυσκολεύτηκε από τον Λάρκιν, μα δεν απογοητεύθηκε και πέτυχε δυο καλάθια που τον έκαναν να νιώσει ξανά δυνατός. Έκανε ένα εκπληκτικό κόψιμο σε αιφνιδιασμό της Μπασκόνια, έβαλε τρίποντο στην επόμενη φάση και ήταν μαζί με τον Σπανούλη αυτός που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο. Ξαναβρήκε το χέρι του στην τρίτη περίοδο όταν μείωσε με νέο τρίποντο στο καλάθι (57-55) και έβαλε την ομάδα του στο σωστό δρόμο. Χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση, το έχουμε πει ότι βρίσκει ρυθμό και θα κάνει φέτος τη διαφορά.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 17 πόντοι, 5/8 τρίποντα σε 25 λεπτά)

Άνοιξε το σκορ του αγώνα με 2/2 βολές, αστόχησε στο πρώτο σουτ, έκανε φάουλ στον Λάρκιν, αλλά έβαλε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο. Έβαλε και δεύτερο στην πρώτη περίοδο, για να φτάσει τους οκτώ πόντους. Ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με νέο τρίποντο από την αριστερή γωνία, έφτασε τα πέντε εκμεταλλευόμενος τις ασίστ του Σπανούλη και άγγιξε το ατομικό του ρεκόρ που είναι οι 19 πόντοι. Εξαιρετική εμφάνιση για τον άσο του Ολυμπιακού, που έκανε αυτό που πρέπει να κάνει σε κάθε παιχνίδι. Ευστόχησε στα ελεύθερα σουτ.

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ (5 πόντοι σε 12 λεπτά)

Λίγα πράγματα από τον Αμερικανοιταλό στο πρώτο ημίχρονο, όμως πέτυχε το μεγάλο τρίποντο για το 80-88 στο 34'. Έπαιξε κάτι λιγότερο από 12 λεπτά. Δεν χρειάστηκε να δώσει κάτι περισσότερο.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (9 πόντοι, 2/3 τρίποντα σε 16 λεπτά)

Αποτελεσματικός, ως συνήθως στο πρώτο ημίχρονο. Έβαλε 6 πόντους με τρία σουτ, αλλά είχε προβλήματα στην άμυνα. Σκόραρε τρίποντο για το 8-82 στο 33', όταν ο Ολυμπιακός πραγματικά τον χρειαζόταν και έδειξε πως ακόμη και όταν δεν του ζητούν να κάνει πολλά, παραμένει "ζεστός", ψύχραιμος, συγκεντρωμένος.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ