EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με την Ούνικς Καζάν

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICS KAZAN
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICS KAZAN EUROKINISSI SPORTS

Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ούνικς Καζάν για την 11η αγωνιστική.

Καλή ομάδα η Ούνικς Καζάν, με μερικές πραγματικά εξαιρετικές μονάδες, όμως ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν μπορεί να τρομάξει από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε φύλλο και φτερό τους Ρώσους, τους συνέτριψε με το επιβλητικό 88-59 και έφτασε τις επτά νίκες σε 11 αγώνες, παραμένοντας στο κυνήγι της Ρεάλ Μαδρίτης και της Φενέρμπαχτσε που με τη σειρά τους ακολουθούν την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν με τρομερή συγκέντρωση τον αντίπαλό τους, η άμυνά τους ήταν συνεπής και ο Σφαιρόπουλος βρήκε μια καλή ευκαιρία για rotation και ξεκούραση εν όψει του πολύ δύσκολου εκτός έδρας αγώνα της επόμενης εβδομάδας με τη Ζάλγκιρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (15 πόντοι, 6/7 δίποντα, 3/4 βολές, 20 μονάδες σε 25 λεπτά)

Μπήκε στο 8' στη θέση του Βασίλη Σπανούλη και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, από την θέση που του αρέσει, από τα πέντε μέτρα. Το τρίποντο τον "πλήγωσε", αλλά έτρεξε πολύ και στο πίσω μέρος του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μη βγει από το παρκέ μέχρι το ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο δεν έπαιξε πολύ, συνολικά ήταν θετικός, δεν εκβίασε προσπάθειες, έψαξε τη δημιουργία και έδειξε προσαρμοσμένος στο σύνολο.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (5 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 μπλοκ σε 17 λεπτά)

Αντικατέστησε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, όταν μπήκε στο ματς ο Λατάβιους Γουίλιαμς με τον οποίο "μάτσαρε" καλύτερα. Φοβερή η ενέργειά του, πήρε τρία γρήγορα ριμπάουντ, έκανε δυο εντυπωσιακά μπλοκ, έβαλε και γκολ-φάουλ. Συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος, έπαιξε 17 λεπτά και ήταν και πάλι θετικός.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (5 πόντοι, 1 ριμπάουντ σε 12 λεπτά)

Τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο, μπήκε στη θέση του Μπιρτς που τα είχε δώσει όλα σε άμυνα κι επίθεση, έβαλε 3/4 βολές και προσπάθησε να μην κρατά τη μπάλα για πολλή ώρα. Έδωσε μάχες στην άμυνα, περίμενε υπομονετικά για να τροφοδοτηθεί, αλλά έπρεπε να φτάσουμε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε για να του "κάτσει" μια καλή φάση. Πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, κάρφωσε με πολλή δύναμη και γνώρισε την αποθέωση του κοινού.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (4 πόντοι, 4/4 βολές σε 20 λεπτά)

Άλλαξε τον Πρίντεζη, αλλά έκανε δυο γρήγορα φάουλ και ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να τον αποσύρει στον πάγκο. Συνολικά κακή βραδιά για τον Ιωάννη, που σίγουρα παρασύρθηκε από τη μετριότητα του αντιπάλου.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (10 πόντοι, 4 ασίστ σε 17 λεπτά)

Αστόχησε στα τρία πρώτα του σουτ, αλλά έδωσε δυο έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του και βρήκε ρυθμό μέσα από το μοίρασμα της μπάλας. Ακολούθησαν δυο... "σπανούλικα" καλάθια με διείσδυση μέχρι την καρδιά της ρακέτας. Ο Σφαιρόπουλος εκμεταλλεύθηκε την εξέλιξη του αγώνα και τον πάρκαρε στον πάγκο. Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο από τον αρχηγό του, που την επόμενη εβδομάδα θα έχει δυσκολότερο έργο στο Κάουνας.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (4 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 11 λεπτά)

Και πενταδάτος και θετικός στο ξεκίνημα, κάρφωσε, κέρδισε ριμπάουντ απέναντι στον Παραχούσκι που έμεινε άποντος στο πρώτο μέρος! Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στα τελειώματά του, θα είχε πλησιάσει διψήφιο αριθμό πόντων. Θετικός πάντως και συμβιβασμένος με τον πολύ συγκεκριμένο ρόλο του.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 20 λεπτά)

Τρίποντο, δίποντο για το 13-2, καλό ξεκίνημα από τον αρχηγό του Ολυμπιακού που έβαλε και τρίτο καλάθι στο επτάλεπτο. Έπαιξε 15 λεπτά στο πρώτο μέρος εξαιτίας των δυο φάουλ του Παπαπέτρου, σκόραρε 9 πόντους και έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα της Ούνικς. Στο δεύτερο μέρος ξεκουράστηκε και κοιτάζει ήδη τη Ζάλγκιρις.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (12 πόντοι, 5/7 δίποντα, 2/2 βολές σε 19 λεπτά)

Πήρε την πρώτη επίθεση του αγώνα και τελείωσε τη φάση με ωραίο καλάθι, πριν κερδίσει το πρώτο φάουλ του Κιθ Λάνγκφορντ και πετύχει 2/2 βολές. Έπαιξε κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο, δεν πήρε τρίποντο, αλλά επιτέθηκε στην καρδιά της άμυνας της Ούνικς και σκόραρε έτσι τους δέκα από τους 12 πόντους του. Συνεπέστατος στην άμυνα, θετικός, "εργάτης" από τον οποίο ξέρεις τι θα πάρεις σε κάθε αγώνα.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (5 πόντοι, 2/3 σουτ, 1 ασίστ σε 13 λεπτά)

Επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, ένα άστοχο τρίποντο, 2 ριμπάουντ και μία ασίστ. Ξεκίνησε το δεύτερο με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια και έβαλε και δεύτερο καλάθι στην επόμενη φάση. Αυτοί ήταν οι μοναδικοί του πόντοι στον αγώνα.

23. ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ (2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 2 ασίστ σε 16 λεπτά)

Κλήθηκε να δώσει κάτι περισσότερο από τον Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά στα εννέα λεπτά που έμεινε στο παρκέ στο πρώτο μέρος, δεν πήρε σουτ! Ένα λεπτό πριν το τέλος αποχώρησε τραυματίας, έχοντας δυο πόντους σε 15 λεπτά.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (15 πόντοι, 4/6 σουτ, 6/7 βολές, 6 ριμπάουντ σε 21 λεπτά)

Πάτησε παρκέ νωρίτερα απ' ότι συνήθως, στο έβδομο λεπτό και σκόραρε γκολ-φάουλ για το 21-11 στην πρώτη του ουσιαστική επαφή με τη μπάλα. Εξαιρετικά οικονομικός, έβαλε οκτώ πόντους με τρία σουτ, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Ούνικς και σκόραρε όποτε αυτός ήθελε. Σε καλή κατάσταση ο Αμερικανός, που εξελίσσεται στον game changer της ομάδας του με την έφεσή του στο σκοράρισμα την εποχή που οι υπόλοιποι γκαρντ διανύουν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού.

27. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ (0 πόντοι σε 9 λεπτά)

Μετά το επιθετικό του ξέσπασμα στα Τρίκαλα, έπαιξε λίγο και δεν σκόραρε.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ